Annonce
Varde

Lokalpolitiker opfordrer til civil ulydighed: Rejs ud – corona er et livsvilkår ligesom influenza

Tom Arnt Thorup rejser til Sydfrankrig med kone og tre børn i juli, uanset statsministerens og sundhedsmyndighedernes anbefalinger om at lade være. Han vil leve livet. Foto: Yvonn Tittel
Tom Arnt Thorup, der sidder i byrådet i Varde for Borgergruppen, rejser med kone og tre børn til Sydfrankrig i juli, stik imod sundhedsmyndighedernes anbefalinger. Vi lever kun en gang, siger han.
Annonce

Varde: Straks statsministeren fredag erklærede verden udenfor Tyskland, Island og Norge for usikker, lagde politiker i Varde byråd, Tom Arnt Thorup, et opråb til civil ulydighed på Facebook.

”Vi må og kan køre ud af landet, så hvorfor ikke? Tankevækkende. Det er værre end under krigen. Jeg er rystet over at vi faktisk finder os i det”, lød det blandt andet i opslaget.

Er det ikke en opfordring til civil ulydighed?

- Jo, det kan man godt sige. Men vi er europæere, og nu er der styr på corona, så kan man godt tillade sig at køre over grænserne. Vi skal på ferie i Sydfrankrig i juli, og det holder vi fast i. Vi skal stille og roligt i gang med at leve et normalt liv, siger han.

Ja, jeg er glad for at være i live. Men helt ærlig. Læs lige den danske rapport omkring dem, der er døde af corona i Danmark. Her skriver man netop, at man må forvente, at de ville være døde alligevel af almindelig sygdom, andet end corona. De havde blot corona i blodet.
Annonce

Svigermor er bekymret

Er du ligeglad med corona?

- Nej, det er jeg ikke. Man skal sætte sig ind i retningslinjerne og følge dem. Vi kender jo de symptomer, vi skal holde øje med, og selvfølgelig vil vi tage hensyn og være ekstra opmærksomme. Vi er voksne mennesker.

Tom Arnt Thorup, hans hustru og tre børn er allerede blevet testet for corona én gang, da en kollega på Hvide Sande skole udviste symptomer. Familien bor i kollektiv med hans svigermor, der dagligt besøger sin mand på plejehjemmet. Besøget foregår via ruden, for at beskytte ham maksimalt.

Hvad siger hun til, at I under de forhold vil rejse til Sydfrankrig?

- Det har hun det ikke godt med. Det værste, der kunne ske, ville jo også være, at vi slæber noget med hjem, der rammer andre.

Annonce

Kører hjem, hvis en bliver syg

Hvad nu hvis det sker?

- Så tager vi den derfra. Vi kan ikke begrænse livet. For mig er det her bare et livsvilkår, ligesom influenza. Vi ved jo, at når vi er blevet født skal vi også dø.

I kan også blive syge dernede?

- Så kører vi hjem igen og bliver indlagt herhjemme. Der er ikke så langt. Vi er to voksne, så vi skal nok komme hjem

Syv kammerater på tur, og selvfølgelig med krammere, da hele banden mødtes ved Dagli'Brugsen Starup-Tofterup. "Vi er brødre", lød forklaringen. Foto: Yvonn Tittel
Annonce

Lyst til at leve livet

Myndighederne siger, at I skal i karantæne 14 dage, når I kommer hjem.

- Så gør vi det. Vi har bare lyst til at leve livet, og for os er det her en del af livet. Det har vi trang til.

Synes du, andre skal gøre det samme?

- Det skal de gøre, som de selv vil. Men vi skal da leve livet. Man kan jo altid køre ned og kigge på det. Sker der så noget, kan man jo tage hjem igen. Vi skal videre. Ellers bliver det næste frygten for, om der kommer en anden bølge, eller en tredje. Vi har kun ét liv.

Annonce

Færre døde end af influenza

”Det er KUN anbefalinger, og der er færre syge og døde af corona end af influenza. Pris indtil videre 400 milliarder kroner”, skrev Tom Arnt Thorup på Facebook.

Hvad vil du sige til de alvorligt syge, der frygter for deres liv, hvis de bliver smittet?

- Selvfølgelig er vi da bekymret for at smitte alvorligt syge. Det er det værste, jeg kan forestille mig. Derfor følger vi selvfølgelig alle anvisninger og tager vores forholdsregler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Herrehåndbold For abonnenter

Thomas Mogensen farede vild på landevejen og mistede noget af sig selv

Annonce