Annonce
Varde

Politiker vil bekæmpe stress med bedre arbejdsplaner

Tina Agergaard Hansen (DF) tror, at Varde Kommunes ældrepleje kan blive en bedre arbejdsplads, hvis de ansatte får indflydelse på, hvornår de skal arbejde. Det kan være en bedre måde at bekæmpe stress og depression på end ved at finde flere ressourcer, mener hun. Arkivfoto: Chresten Bergh
Annonce

Varde Kommune: Tina Agergaard Hansen (DF), formand for social og sundhed, oplever ikke et stigende problem med stress og depression blandt de ansatte i ældreplejen. Men hun vil gerne gøre noget for at forbedre arbejdsmiljøet.

Ruth Nykjær, formand for FOA Varde, peger på, at normeringerne er for dårlige, og der altså er brug for flere ansatte. Det vil Tina Agergaard Hansen ikke udelukke, men hun tror mere på at finde løsninger, så medarbejderne kan arbejde på de tidspunkter, der passer dem bedst.

- Vi skal også være lydhøre over for de medarbejdere, der udtrykker: "Det er ikke ressourcer, der mangler." Det er i stedet eksempelvis selvvalgt arbejdstid, at man kan arbejde en weekend mindre i måneden, at man kan undgå at få aftenvagter og sådan noget, siger hun.

- Stress og depression kan jo være udløst af mange andre ting end sit arbejde. Det kan jo også være, at man er presset på hjemmefronten af for mange aftenvagter, og så kan det afspejle sig i arbejdet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce