Annonce
Esbjerg

Politikere ændrede forvaltningsafslag: Skønhedsklinik i bunker får lov at udvide

I december gav Michelle Dreier en rundvisning i og på den bunker ved Vester Vedsted, som hun sammen med sin mand har tænkt sig at omdanne til skønhedsklinik. Mandag gav politikerne hos Esbjerg Kommune grønt lys til at udvide bunkeren med op til 80 kvm. Foto: Jacob Schultz
Politikerne i Esbjerg Kommunes Plan & Miljøudvalg valgte på et møde mandag at gå imod Teknik & Miljøforvaltnings indstilling og gav lov til at udvide en bunker, der skal bruges som skønhedsklinik. Samtidig ser kommunen sagen som en form for pilotprojekt i forhold til kommunens mange ubenyttede bunkere i det åbne land.

Vester Vedsted: Det er et erhvervsbyggeri af de mere særprægede, når ejer af skønheds- og makeupklinikken Skön by Dreier, Michelle Dreier, ønsker at flytte sin succesfulde virksomhed fra en bygning i Egebæk-Hviding til en ombygget bunker nordvest for Vester Vedsted.

Michelle Dreier fortalte i JydskeVestkysten den 28. december, hvordan hun sammen med sin mand havde købt en landejendom i Vester Vedsted, og at parret havde fået den vilde idé at indrette skønhedsklinik i den bunker fra 2. verdenskrig, der fulgte med ejendommen.

Planerne blev ført ud i livet, i juledagene blev der ryddet op i bunkerens indre, og den 25. januar modtog Esbjerg Kommune en ansøgning om landzonetilladelse til udnyttelse af en bunker samt en tilladelse til opførelse af en tilbygning på 77 kvadratmeter.

Annonce

Lagt op til afslag

Mandag skulle politikerne i kommunens Plan & Miljøudvalg så tage stilling til, om Michelle Dreier kunne få lov til at fortsætte bunkerplanerne, men på forhånd var der lagt op til et afslag fra Teknik & Miljøforvaltningens side.

I indstillingen til politikerne lød det, at der kunne meddeles landzonetilladelse til en tilbygning på maksimalt 50 kvadratmeter i den konkrete sag, og vedhæftet dagsordenen var også et brev fra Michelle Dreier, hvor hun forklarer, at hun er nødt til at udvide med 80 kvadratmeter for at kunne være bag de tykke betonmure, og for at kunne få en ordentlig forretning ud af det.

Annonce

Pilotprojekt

Da mødet var slut mandag eftermiddag havde udvalgets politikere valgt at lytte til Michelle Dreier, og udstede en landzonetilladelse til en tilbygning på maksimalt 80 kvadratmeter i den konkrete sag.

- Vi valgte at give en dispensation, fordi vi synes det et meget spændende projekt, Michelle Dreier har sat i gang i Vester Vedsted, siger udvalgsformand Karen Sandrini (S) og forklarer, at der var tale om et enigt udvalg i sagen.

- Jeg tror, dette kan være med til at skabe idéer andre steder i kommunen. Jeg synes, det er en fed måde at udnytte en historisk bygningsværk på, og jeg ser det egentlig som en slags pilotprojekt, fordi vi heller ikke hos kommunen har den store erfaring med erhverv i gamle bunkere, siger Karen Sandrini.

Annonce

Høring

Hos Esbjerg Kommune er sagen om Michelle Dreiers bunker samtidig en sag, man kan se flere af i fremtiden. Da der i kommunen er mange bunkere i det åbne land, forudser Teknik & Miljøforvaltningen, at der i fremtiden vil komme lignende henvendelser på at udnytte bunkere til andre formål.

- Derfor skal Plan & Miljøudvalget tage stilling til en administrationspraksis for sagstypen, men jeg mener det bør være uproblematisk for dem at få projektet i Vester Vedsted igennem, siger Karen Sandrini og forklarer, at sagen nu skal i høring i fire uger.

Skön by Dreier

Michelle Dreier driver i dag sin klinik fra adressen Ribevej 10, men planen er at åbne en ny klinik i den bunker, der ligger tæt ved deres nye hjem på en gård på Sdr. Farup Vej ved Vester Vedsted.

Hun ønsker blandt andet en udvidelse af bunkeren i forhold til krav og regler for ansatte, hvor der skal være personalerum, toiletforhold med mere mere.

Det nærmer sig en underdrivelse at sige, at bunkeren i Vester Vedsted trænger til en kærlig hånd, men Michelle Dreier ønsker at bibeholde det rustikke look i sin nye klinik. Foto: Jacob Schultz
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Kolding

Beslutning om at lukke SFO'er i ferier droppes fuldstændigt: Embedsmænd beklager fejl

Annonce