Annonce
Esbjerg

Politikere betegner havnebad i Esbjerg som spændende og attraktivt

I Aarhus indviede man for et par år siden et stort havnebad. På sociale medier foreslår flere, at også Esbjerg etablerer et havnebad. Arkivfoto: Annelene Petersen
Efter Esbjerg Kommunes forbud mod unges badning og farlige udspring ved Esbjerg Strand foreslår flere, at Esbjerg i lighed med andre store byer får et havnebad. Politikerne er ikke afvisende, men borgmesteren påpeger, at det i givet fald vil koste et tocifret millionbeløb.
Annonce

Esbjerg: Tre ledende politikere i Esbjerg Byråd kalder umiddelbart idéen om et havnebad i Esbjerg for spændende og attraktiv, men ingen af dem ønsker for nuværende at fremsætte et decideret forslag om etablering af et havnebad

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V), formand for Kultur & Fritidsudvalget May-Britt Andrea Andersen (K) og Borgerlistens Henrik Vallø reagerer på en henvendelse fra JydskeVestkysten, efter at Esbjerg Kommune onsdag måtte forbyde badning og livsfarlige udspring i forhavnen til lystbådehavnen ved Esbjerg Strand.

Efterfølgende har adskillige esbjergensere på sociale medier foreslået, at kommunen burde etablere et havnebad. Flere anfører også, at et havnebad vil gøre Esbjerg mere attraktiv for byens unge og ikke mindst de studerende, som byen sukker efter.


Her vil de unge mennesker kunne bade under ordnede forhold.

Henrik Vallø, byrådsmedlem for Borgerlisten


”Endnu et lavpunkt i Esbjergs historie, og man forstår jo slet ikke, hvorfor man ikke kan lokke unge mennesker til byen. Hvis man mener, at det er farligt fra kommunens side at bade ved Esbjerg Brygge, så skulle man som kommune tilbyde noget tilsvarende, hvor man som menig borgere ikke skal punge ud. Det er da bedre med liv end ingenting, når de store mastodonter ikke kan blive enige om, hvor der må bygges boliger ved havnen," skriver Simon Laugesen i Facebookgruppen ”Info fra borger til borger i Esbjerg by”.

Annonce

Afslører snart projekt

Henrik Vallø foreslog under den hede sommer i 2018, at man i tilknytning til Dokken City Beachs 2.000 kvadratmeter store strandområde med sand, liggestole, ishus og beachvolley, etablerede et havnebad i lighed med andre byer som Aarhus, Aalborg og Odense.

Dokken City Beach har ganske mange gæster i sommervarmen. Borgerlistens Henrik Vallø mener, at man bør anlægge et havnebad her. Arkivfoto: Annett Bruhn

- Den idé synes jeg stadig vældig godt om, og med det vi netop har set ved Esbjerg Strand, er det ikke blevet mindre aktuelt. Her vil de unge mennesker kunne bade under ordnede forhold, siger Henrik Vallø.

Han siger samtidig, at han ikke ved, hvad et havnebad vil koste, og at han ikke på nuværende tidspunkt vil fremsætte et egentligt forslag.

- Hvis der kommer gang i noget byggeri på Dokken, hvilket jeg meget håber, så kunne vi kigge mere konkret på det, lyder det fra Vallø.

På Facebook skriver Valløs partifælle i Borgerlisten, Maria Høj Pedersen, datter af manden bag Dokken, Bjarne Pedersen, at man netop arbejder med tanker og designet af et havnebad, men hun anfører, at man blot mangler den politiske vilje.

”Vi offentliggør snart det nye store Dokken-projekt…..Et privat investeringsprojekt til 1,5 mia. kr.”, skriver hun videre.

Annonce

Det bliver dyrt

Borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) erkender, at det er udenfor diskussion, at et havnebad vil være meget attraktivt for byen i de dage, hvor det er rigtig varmt, men han henviser også til, at et havnebad vil koste det, han kalder for et pænt tocifret millionbeløb, blandt andet fordi han vurderer, at badet skal være et aflukket bassin med ferskvand på grund af den ringe vandkvalitet i havnen.

Formanden for Kultur & Fritidsudvalget konstaterer, at hun som udgangspunkt finder idéen om et havnebad spændende.

- Men vi har også mange ønsker, vi skal prioritere imellem, siger May-Britt Andrea Andersen (K).

Forskellige havnebade

Der findes forskellige varianter af havnebade herhjemme. I blandt andet Aarhus og Aalborg er badet placeret i havnevandet, og anlæggelsen har kostet henholdsvis 40 og 12 millioner kroner, mens Odense Havnebad er bygget op omkring et bassin på 33,3 meter. Det ligger i havnebassinet som et skib for anker. Vandet i bassinet er ikke havnevand, men badevand som i andre offentlige svømmehaller. Dtr har plads til 300 gæster ad gangen og har koster 35 millioner kroner.

Odenses nye havnebad i Odense Havn, mens det for et par år siden var under konstruktion. Arkivfoto: Robert Wengler
Det populære havnebad i Aarhus. Arkivfoto: Flemming Krogh
Selv en by som Svendborg har et havnebad. Det samme gælder for en anden fynsk by, Faaborg.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce