Annonce
forside

Politikere efterlyser kortere skoledage

Der var fyldt godt op på Generator, da politikere fra 11 partier i aftes blandt andet diskuterede kortere skoledage. Foto Jørgen Kirk

De lange skoledage skal være kortere og erstattes af to-lærerordning, mener SF og Kristendemokraterne.

Ringkøbing: Selv om folkeskolereformen stadig er ny, så har den brug for at blive justeret.

Blandt andet skal skoledagene være kortere, mener flere politikere.

SF vil undervise eleverne i færre timer, men til gengæld sørge for, at der i dansk- og matematiktimer vil være to lærere i klasseværelset.

- Det vil give mere tid til den enkelte elev, siger spidskandidat Pia Vestergaard.

Også Kristendemokraterne vil gøre skoledagen kortere.

- Børn er presset på koncentrationen. Vi kan bruge ressourcerne mere kvalitativt med en to-lærersystem i stedet for de lange dage, mener Kristian Andersen.

Liberal Alliances Torben Friis Svendsen, der til daglig er skoleleder i Rækker Mølle, vil give lærere og ledelse mere fred og frihed.

Han vil gerne af med den rigide målstyring af folkeskolen, som sker i dag.

Søren Elbæk (S) er mere positiv stemt overfor folkeskolereformens mange nye krav.

- Vi får at vide, at det er håbløst, at vores elever skal sidde i klasseværelserne så mange timer, men det er jo faktisk ikke dét, der er meningen. De skal netop ud og lave andre spændende ting, fastslår socialdemokraten, der dermed holder fast i timetallet.

Lennart Qvist (V), der er formand for børne- og familieudvalget, fastslog, at det allerede i dag er muligt for de enkelte skoler at lave om på skoledagene.

Spørgsmålet om skoledagenes længde er nemlig lagt ud til den enkelte skoleledelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce