Annonce
Sydjylland

Politikere fastholder sladreordning trods medarbejdermodstand

Regionsrådet stemmer formelt om whistleblowerordningen på mandagens regionsrådsmåde. På forhånd er der klart flertal for at lade ordningen fortsætte trods stor modvilje blandt de ansatte. Arkivfoto: Louise Koustrup

Medarbejderne i Region Syddanmark vil af med den whistleblowerordning, der giver dem mulighed for at angive ulovlige forhold. Alligevel vil politikerne lade ordningen fortsætte.

Annonce

Trods indædt modstand fra de ansatte holder et flertal af politikerne i Region Syddanmark fast i whistleblowerordningen. Den blev indført i marts 2016 til brug for anonyme henvendelser fra regionens medarbejdere om strafbare forhold såsom tyveri, bedrageri og misbrug af økonomiske midler.

Et flertal i forretningsudvalget bestående af Venstre, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Liberal Alliance og Enhedslisten anbefaler således over for regionsrådet, der mødes mandag, at beholde ordningen.

Medarbejderne har ellers fra begyndelsen været imod ordningen, som siden begyndelsen er blevet brugt omkring 20 gange. Lidt over halvdelen af alle henvendelser falder uden for ordningen, da de omhandler eksempelvis personale eller organisatoriske forhold.

Forud for forretningsudvalgsmødet sendte medarbejdersiden dens syn på whistleblowerordningen til politikerne.

Ifølge medarbejderne lægger ordningen op til "en kultur med mistillid". De henviser til, at hovedparten af de i alt ti henvendelser, som falder inden for ordningen, har været anonyme, så ingen har kunnet følge op på dem.

"Medarbejdersiden finder det urimeligt, at man helt omkostningsfrit har mulighed for at kaste mistanke på uskyldige medarbejdere, der ikke har nogen mulighed for at forsvare sig over for den, der har rejst mistanken. Det er ikke tillidsvækkende og gavner ikke arbejdsmiljøet", skriver de ansatte.

Sagen kort

Whistleblowerordningen i Region Syddanmark blev indført i marts 2016 og er målrettet henvendelser fra ansatte, som har mistanke om ulovlige forhold.Det kan være misbrug af økonomiske midler, tyveri og bedrageri.

Ordningen er udelukkende tiltænkt situationer, der ikke kan håndteres inden for organisationen. Det betyder, at spørgsmål om utilfredshed med en kollega eller en leder falder uden for ordningen. Det vil skulle drøftes med eksempelvis en tillidsrepræsentant.

Lidt over halvdelen af de cirka 20 henvendelser, der har været siden begyndelsen, hører hjemme inden for organisationen. Det drejer sig blandt andet om spørgsmål om utilfredshed med en kollega, med sygehusstrukturen, med ledelsen samt besættelsen af en ledelsessekretær-stilling.

Ansatte kan henvende sig til administratoren af ordningen, Deloitte, via en hjemmeside. Hidtil har ordningen været dobbeltanonym, således at hverken Deloitte eller regionen har kunnet se informationer om anmelderen. Fremover vil Delotte have mulighed for at vende tilbage til anmelderen med opklarende spørgsmål.

Annonce

Historik

Gruppeformand Thyge Nielsen (V) erkender, at Venstre ikke er "særlig vilde" med whistleblowerordningen, men alligevel har valgt at lade den fortsætte.

Hvorfor retter I jer ikke efter de ansatte?

- Med den historik, regionen har, og al den snak, der har været om arbejdsforholdene i regionen, mener vi ikke, at det er tiden til at pille ved de muligheder, medarbejderen har for at sige noget, siger Thyge Nielsen.

Han tilføjer, at det kan komme på tale at droppe ordningen om et par år.

Det Konservative Folkeparti har længe været stor fortaler for ordningen. Partiets leder i regionsrådet, Lasse Krull, fastholder, at systemet er vigtigt trods få henvendelser og de ansattes modstand.

- Det er ikke en underkendelse af vores system. Men der vil være nogle spektakulære sager, og så er det rart at have whistleblowerordningen. Og så er en udgift på 20.000 kroner årligt ikke meget i forhold til de sager, der har været, siger han med henvisning til sager omkring tidligere regionsrådsformand Carl Holst og den daværende direktion.

Socialdemokratiet er som det eneste parti i forretningsudvalget imod at lade ordningen fortsætte. Partiets leder, Poul-Erik Svendsen, mener, at regionen burde rette sig efter de ansatte.

- En whistleblowerordning er til for medarbejderne. Når de så siger, at den skaber flere problemer end tryghed, så bør vi rette os efter det, siger Poul-Erik Svendsen, som ikke er overbevist om, at eventuelle ulovligheder vil blive fanget af ordningen.

Regionen vil nu ophæve anonymiteten over for den eksterne administrator, Deloitte, så det bliver muligt at komme i kontakt med personen bag henvendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ny aftale om genåbningen på plads: Forsamlingsforbud opretholdes, og baråbningstider udvides i fase 4  

Esbjerg

Skole, gymnasium og fodboldklub sender hundredevis af unge i selvkarantæne: Mundbind kan være på vej til skolerne

Annonce