Annonce
Haderslev

Politikere: Frivillige førstehjælpere skal skabe tryghed i lokalsamfundene

Der er brug for flere frivillige hænder med forstand på redning, mener politikerne. Arkivfoto
Udvalget for Sundhed og Forebyggelse i Haderslev Kommune opfordrer nu alle kommunens borgere til at stille sig til rådighed som førstehjælpere. Opfordringen er et led i Haderslev Kommunes fortsatte bestræbelser på at sikre et stærkt akutberedskab i kommunen.

Haderslev: Generelt kommer ambulancerne hurtigere frem end tidligere i Haderslev Kommune - men i Udvalget for Sundhed og Forebyggelse er man fortsat bekymrede for trygheden blandt borgerne i kommunens yderområder, hvor responstiderne erfaringsmæssigt er længst.

Børge Koch, der er formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, opfordrer nu flere borgere til at melde sig som førstehjælpere.

- Kommunens borgere skal føle sig trygge ved, at ambulancen eller en anden førstehjælper når frem i tid, hvis uheldet er ude. Det gælder, hvad enten du bor i Haderslev by, i Bevtoft eller i Gram. Derfor opfordrer vi på det kraftigste alle borgere til at engagere sig som førstehjælpere – enten i "Danmark Redder Liv" eller i en af de lokale akuthjælperordninger, siger han i en pressemeddelelse fra kommunen.

Annonce

Danmark redder liv

I Haderslev Kommune findes tre akuthjælperordninger bemandet med frivillige akuthjælpere: på Årø, i Fjelstrup og i Sommersted. Som et supplement til akuthjælperordningerne har Region Syddanmark i samarbejde med Dansk Folkehjælp etableret projektet "Danmark Redder Liv".

Projektet gør det muligt at tilknytte nye førstehjælpere til regionens udkaldssystem, så de kan kaldes ud til hjertestop via en app. 115 borgere i Haderslev Kommune er netop nu tilmeldt som førstehjælpere.

Tak til de frivillige

Det glæder Børge Koch, som understreger vigtigheden i at nå hurtigt frem.

- Vi ved, at 4.000 danskere hvert år rammes af hjertestop udenfor sygehuset, og kun hver tiende overlever i mere end 30 dage. Det er et spørgsmål om sekunder og minutter, og det er derfor afgørende, at den kvalificerede førstehjælp når hurtigt frem. Derfor skylder vi en stor tak til de mange frivillige akut- og førstehjælpere, der allerede i dag er med til at redde liv og skabe tryghed blandt sine medborgere. Vi håber, at mange flere vil tilslutte sig.

Man kan læse mere om "Danmark Redder Liv" på www.redderliv.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Central skobutik lukker i Kolding

Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce