Annonce
Esbjerg

Politikere går i rette med DF'er: Studieture skal udvikle kommunen

Der skal nok blive gang i debatten, når politikerne i økonomiudvalget mandag den 4. februar skal diskutere, hvor de skal spare - på sig selv. Arkivfoto: Lars Lau Thygesen.

Dansk Folkepartis forslag om at droppe politikernes studieture møder meget lidt forståelse hos borgmester Jesper Frost Rasmussen (V). Børn & Familieudvalgsformand Diana Mose Olsen (SF) vil fortsat hellere beskære politiker-vederlag.

Annonce

Esbjerg Kommune: Det er udtryk for en navlebeskuende og jeg-er-klog-nok holdning, når Dansk Folkepartis Susanne Dyreborg vil spare studieturene i politiske udvalg væk.

Det mener borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) og formanden for Børn & Familieudvalget, Diana Mose Olsen (SF).

I søndagens udgave af JydskeVestkysten fik sidstnævnte tilsyneladende trådt DF så grundigt over tæerne med sit forslag om at spare på aflønningen til udvalgsformænd og udvalgsmedlemmer, at hun nu møder kraftig kritik fra både byrådsmedlem Hans K. Sønderby (DF) i et læserbrev andetsteds i denne avis samt Susanne Dyreborg.

Dyreborg meddelte i den forbindelse, at der passende kan spares på de politiske studieture i stedet, og hun vil ikke deltage i studieturene i hverken Social & Arbejdsmarkedsudvalget og Børn & Familieudvalget.

Mandag den 4. februar skal økonomiudvalget, hvor borgmesteren sidder som formand, drøfte, hvordan den politiske organisation finder de besparelser, som det i efteråret indgåede budgetforlig trak ned over såvel politikernes eget budget som resten af kommunens, men det er klart allerede nu, at det kan blive svært at skaffe flertal for at droppe studieture.

Spareforslag    • Direktionen har indstillet til politikerne, at følgende spareforslag vedtages:
    • 1. At afskaffe printere og toner til byrådsmedlemmer fra 2022 og at byrådsmedlemmerne opfordres til at bruge rådhusets printere.
    • 2. At der overgås til elektronisk abonnement på JydskeVestkysten for byrådsmedlemmer.
    • 3. At reducere forplejningen til byrådsmøder - byrådet spiser sammen én gang om måneden efter et byrådsmøde, ligesom der er adgang til håndmadder forud for hvert byrådsmøde for de politikere, der kommer udenbys fra.

4. At der bestilles sen ankomst til hotellet aftenen før Topmødet og KØF.

5. At opfordre til øget samkørsel for byrådsmedlemmer og økonomiudvalgsmedlemmer.
6. At budgetseminarer fremover afholdes ud fra en konkret vurdering af behov for intern eller ekstern placering.
Annonce

Navnebeskuende

- Vi må ikke lukke os så meget om os selv, at vi tror, vi er de bedste til alting. Vi er nødt til at hente inspiration andre steder for at finde de bedste løsninger for Esbjerg Kommune. Jeg synes, Susanne Dyreborg har en forkert tilgang til, hvad en studietur er, når hun siger sådan. Det er det principielle i, at man ikke vil på studietur, kurser eller andet, der kan gøre en klogere - som om, at man er dygtig nok og ikke kan blive dygtigere eller bedre. I Esbjerg Kommune skal vi ikke være så navlebeskuende og tro, at vi er bedst til alting, siger Jesper Frost Rasmussen.

Han påpeger samtidig, at argumentationen lugter lidt af, at studieture er rene fornøjelsesture:

- Politikerne bruger typisk selvbetalte fridage eller feriedage på studieturene, hvor der er et stramt og tæt program, så det er ikke nogen ferie. Og helt generelt så skal man selvfølgelig ikke tage på studietur, hvis der ikke er noget fagligt at komme efter - i forrige periode tog økonomiudvalget eksempelvis ingen steder, fordi der ikke var noget, vi havde behov for at se nærmere på.

Annonce

Forbløffelse

Diana Mose Olsen tager afslappet på kritikken fra Susanne Dyreborg og Hans K. Sønderby i forhold til hendes forslag om at spare på de politiske vederlag:

- Hvis det er udtryk for DFs holdning, så går jeg ud fra, at gruppeformand Olfert Krog (DF) giver udtryk for dette på mødet den 4. februar, og længere er den sådan set ikke for mig, selv om jeg er forbløffet over, at de to politikere, der hver især ville skulle undvære 3.000 kroner før skat i årsindtægt, hvis mit forslag blev vedtaget, hidser sig sådan op over det, siger udvalgsformanden.

At Susanne Dyreborg melder afbud til studieture i Børn & Familieudvalget, hvor Mose Olsen er formand, afføder heller ingen panik-reaktion:

- Forvaltningen har udarbejdet et oplæg til, og på førstkommende udvalgsmøde skal vi debattere, hvad vi ønsker at blive klogere på. Men hvis DF mener, at de allerede ved alt, så tager jeg da det til efterretning. Vi skal kun afsted, hvis det giver mening, og hvis der er modstand mod det i udvalget, så dropper vi det bare. Det duer ikke rigtig, at der er nogle, der ikke tager afsted, for så vil det blive umuligt for et samlet udvalg at arbejde videre med de ting, som deltagerne lader sig inspirere af på sådan en tur, siger Diana Mose Olsen.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

Forslag til ny bypark byder blandt andet på tobaksplanter, hundeskov og vandhuller med salamandere

Annonce