Annonce
Sønderborg

Politikere har godkendt miljørapport: Borgere klager igen over biogasanlæg

Byggeriet af biogasanlægget ved Kværs som det så ud i april. Arkivfoto Ludvig Dittmann
Teknik- og miljøudvalget har godkendt den opdaterede miljørapport for biogasanlægget i Kværs. Borgergruppe mod anlægget vil igen klage over rapporten.

Kværs: Et flertal af politikerne i teknik- og miljøudvalget har godkendt den opdaterede rapport for biogasanlægget i Kværs. Det sker efter, at Miljø- og Fødevareklagenævnet ophævede miljøgodkendelsen efter en borgerklage.

Borgere fra Kværs, Snur-om og Felsted sendte i alt 44 høringssvar ind med bekymringer omkring projektet. Borgerne nævner i deres høringssvar frygt for blandt andet øget trafik, støj og lugt. Fire andre høringssvar fra offentlige myndigheder have ingen eller få bemærkninger.

Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget, har respekt for modstanden i Kværs.

Annonce

- Et flertal i byrådet vil have det biogasanlæg, at nogle borgere er imod, det er fair nok. Det har jeg respekt for. Men nu har et flertal i udvalget godkendt den nye miljørapport, og vi tror på, den er, som den skal være, siger Aase Nyegaard.

Dansk Folkepartis Stefan Lydal, som er næstformand i teknik- og miljøudvalget, stemte imod den opdaterede miljørapport. Dansk Folkeparti trak i juni 2019 sin støtte til biogasanlægget efter at have læst de dengang 94 høringssvar.

Omhyggelig klage

Borgergruppen mod biogasanlægget i Kværs er ikke tilfreds med miljørapporten. Derfor vil gruppen klage over den nye, opdaterede miljørapport.

Nu laver vi en omhyggelig klage til Miljøklagenævnet. Men jeg tænker, at at kommunen udsteder byggetilladelse i næste uge. Det forbistrede for os er de lange behandlingstider i klagenævnene, som tager måneder og år

Hans Jørgen Vaarbjerg fra Kværs

- Nu laver vi en omhyggelig klage til Miljøklagenævnet. Men jeg tænker, at at kommunen udsteder byggetilladelse i næste uge. Det forbistrede for os er de lange behandlingstider i klagenævnene, som tager måneder og år. Hvis vi får svar om et år, så er det for sent, siger Hans Jørgen Vaarbjerg fra Kværs.

I april 2021 ophævede Miljø- og Fødevareklagenævnet miljøgodkendelsen til byggeriet af biogasanlægget. Det skete på baggrund af en borgerklage med 10 punkter. Klagenævnet gav klager ret i ét punkt, som omhandlede belastningen af Kværsløkkebæk, og det er især dette punkt, der er nye oplysninger om i den opdaterede miljørapport.

Forvaltningen anbefaler, at der på grund af den øgede trafik foretages en cykeltælling på Felstedvej og Avntoftvej for at kortlægge, om der er behov for de ønskede cykelstier.

Byggeri af biogasanlæg

Nature Energy fik i november sidste år en gravetilladelse, og der blev taget første spadestik i november. Byggeriet blev stoppet i april af Sønderborg Kommune, da Nature Energy ikke havde byggetilladelse til projektet. Forvaltningen forventer, at der kan gives byggetilladelse næste uge.


Annonce
Sønderborg For abonnenter

Aldi vil investere millioner i to byer: Her vil kæden bygge nye butikker

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

EfB For abonnenter

Den store EfB-analyse: To trænere, fem anførere, fem målmænd, 34 startere, 21 debutanter og meget mere

Haderslev

Forældre advarede Folketinget: Naturnationalpark bliver no go for vores børn

Sydjylland For abonnenter

Ugens pletskud: Stop lige engang

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Vejen For abonnenter

Mette er klar til kæmpe opgave: EU-modstandere vil samle 70.000 underskrifter

Sønderborg

Damefrokost dømmes død: - Det er sgu en ommer

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmper med stor gårdbrand

Katrine er erfaren sygeplejerske og alenemor til tre: - I et eksternt vikarbureau tjener man det dobbelte i timen

Esbjerg

Drengerøve på hjul spreder juleglæde: Man bliver jo fandeme rørt helt ind i hjertet

Haderslev For abonnenter

Venstre sat i skruetvinge: Dampark-afgørelse handlede om borgmesterkæden

Kolding

Barejer er kæmpefan af Kasper Schmeichels Leicester: Jeg har holdt med det "lortehold" siden jeg barn

Annonce