Annonce
Sønderborg

Politikere har godkendt miljørapport: Borgere klager igen over biogasanlæg

Byggeriet af biogasanlægget ved Kværs som det så ud i april. Arkivfoto Ludvig Dittmann
Teknik- og miljøudvalget har godkendt den opdaterede miljørapport for biogasanlægget i Kværs. Borgergruppe mod anlægget vil igen klage over rapporten.

Kværs: Et flertal af politikerne i teknik- og miljøudvalget har godkendt den opdaterede rapport for biogasanlægget i Kværs. Det sker efter, at Miljø- og Fødevareklagenævnet ophævede miljøgodkendelsen efter en borgerklage.

Borgere fra Kværs, Snur-om og Felsted sendte i alt 44 høringssvar ind med bekymringer omkring projektet. Borgerne nævner i deres høringssvar frygt for blandt andet øget trafik, støj og lugt. Fire andre høringssvar fra offentlige myndigheder have ingen eller få bemærkninger.

Aase Nyegaard (Fælleslisten), der er formand for teknik- og miljøudvalget, har respekt for modstanden i Kværs.

Annonce

- Et flertal i byrådet vil have det biogasanlæg, at nogle borgere er imod, det er fair nok. Det har jeg respekt for. Men nu har et flertal i udvalget godkendt den nye miljørapport, og vi tror på, den er, som den skal være, siger Aase Nyegaard.

Dansk Folkepartis Stefan Lydal, som er næstformand i teknik- og miljøudvalget, stemte imod den opdaterede miljørapport. Dansk Folkeparti trak i juni 2019 sin støtte til biogasanlægget efter at have læst de dengang 94 høringssvar.

Omhyggelig klage

Borgergruppen mod biogasanlægget i Kværs er ikke tilfreds med miljørapporten. Derfor vil gruppen klage over den nye, opdaterede miljørapport.

Nu laver vi en omhyggelig klage til Miljøklagenævnet. Men jeg tænker, at at kommunen udsteder byggetilladelse i næste uge. Det forbistrede for os er de lange behandlingstider i klagenævnene, som tager måneder og år

Hans Jørgen Vaarbjerg fra Kværs

- Nu laver vi en omhyggelig klage til Miljøklagenævnet. Men jeg tænker, at at kommunen udsteder byggetilladelse i næste uge. Det forbistrede for os er de lange behandlingstider i klagenævnene, som tager måneder og år. Hvis vi får svar om et år, så er det for sent, siger Hans Jørgen Vaarbjerg fra Kværs.

I april 2021 ophævede Miljø- og Fødevareklagenævnet miljøgodkendelsen til byggeriet af biogasanlægget. Det skete på baggrund af en borgerklage med 10 punkter. Klagenævnet gav klager ret i ét punkt, som omhandlede belastningen af Kværsløkkebæk, og det er især dette punkt, der er nye oplysninger om i den opdaterede miljørapport.

Forvaltningen anbefaler, at der på grund af den øgede trafik foretages en cykeltælling på Felstedvej og Avntoftvej for at kortlægge, om der er behov for de ønskede cykelstier.

Byggeri af biogasanlæg

Nature Energy fik i november sidste år en gravetilladelse, og der blev taget første spadestik i november. Byggeriet blev stoppet i april af Sønderborg Kommune, da Nature Energy ikke havde byggetilladelse til projektet. Forvaltningen forventer, at der kan gives byggetilladelse næste uge.


Annonce
Sønderborg For abonnenter

Politibetjent tiltalt for at misbruge sin stilling: - Han ville ikke lade mig slippe, før jeg ændrede min forklaring

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Billund

Susan og Hans Jørgen byggede historisk villa om: Nu er de pensionister og vil ned i ét plan. Men nabohuset skæmmer

Kolding For abonnenter

Dagen efter at udviklingshæmmet dreng blev glemt og efterladt alene i SFO: Ni-årig infantil autist løb væk, uden at personalet opdagede det

Billund

Før bestod livet af chips og snoller på sofaen: Efter sit halvmaraton er en anden drøm rykket tættere på

Haderslev

To år mere med streetfood: Allerede inden åbningen i begyndelsen af juni er lejeaftalen på prominent havnefront blevet forlænget

Bryggeri varsler dyrere øl: Tørke og krig sender forbrugerne til lommerne - endnu engang

Aabenraa

Anden sure smiley i træk: Kendt restaurant havde opbevaret fisk for varmt - indehaver lægger sig fladt ned

Haderslev For abonnenter

Mere end otte år efter lukning: Sygehus i ni etager endelig solgt til ukendt investor

Lærlingen Carl Emil gider ikke mere bullshit: Skolens maskiner er ældre end min far

Varde

Makkerpar genåbner kendt restaurant efter tre års mørke: Nu er de oppe på to spisesteder sammen

Færre fugle, døve marsvin og flere invasive arter ved Vesterhavet: Forsker kalder planerne om 10.000 vindmøller i Nordsøen for 'verdens største marinbiologiske eksperiment'

Esbjerg

Lejlighedsopgang evakueret ved køkkenbrand: Beboer tilset af ambulance

Erhverv For abonnenter

Derfor skriver avisen om de klamme beskeder: Det er vigtigt, at chefer opfører sig ordentligt

Esbjerg

Kommune afviser at indføre regler for udklædning på sidste skoledag: - Vi skal passe på med at lade os krænke

Annonce