Annonce
Trekantområdet

Politikere har lyttet til høringssvar: Tidlige busafgange bliver ikke sløjfet

Senere i år træder nye køreplaner for bybusserne i Fredericia Kommune i kraft. Det står klart, efter politikerne i miljø- og teknikudvalget med enkelte ændringer har godkendt et oplæg fra Miljø og Teknik. Foto: Peter Leth-Larsen
Der sker flere ændringer i bybussernes køreplaner efter sommerferien, har miljø- og teknikudvalget besluttet efter at have gennemgået høringssvar. Den nye såkaldte uddannelsesbus forventes at køre fra marts.

Fredericia: Fredericianere, der benytter bybusserne til at komme rundt i kommunen, skal senere på året orientere sig om ændringer på ruterne.

Miljø- og teknikudvalget har vedtaget en række ændringer for bybussernes køreplaner, der træder i kraft efter sommerferien. Kommunens Miljø og Teknik-afdeling fremlagde i december en plan, der foreslog, at en række af de mindst benyttede afgange blev sløjfet.

Planen er i store træk blevet godkendt af politikerne i udvalget. Det betyder blandt andet, at der ikke længere vil være perioder med deciderede sommerkøreplaner.

Der er dog sket enkelte ændringer i forhold til det oprindelige udkast. Eksempelvis var der lagt op til, at de tidligste afgange for både rute fem og seks, der blandt kører til henholdsvis Pjedsted og Trelde, skulle nedlægges. Den del valgte politikerne at ændre på.

- Man kan ikke erstatte turene med flexture, fordi de først starter klokken seks. Det, synes vi, ikke er helt fair, siger udvalgsformand Christian Bro (S).

Annonce

Ændringer i forhold til høringsmateriale

Rute 1: Rute 1 ændres til to ruter. Den rute, der kører i Nordbyen, vil fremover være ”Rute 1”, mens den, der kører i Vestbyen, fremover vil være ”Rute 8”.

Rute 2: På lørdage køres fremover med timekørsel hele dagen, hvorfor afgangene kl. 12.54, 13.54, 14.54 og 15.54 også nedlægges.

Rute 5: Den første afgang om morgenen fjernes ikke.

Rute 6: Den første afgang om morgenen fjernes ikke.

Rute 6: Afgang kl. 7.37 er en skoleafgang. Denne flyttes til 7.33 og vil fremover køre videre fra Indre Ringvej ved gymnasiet til Norgesgade. Her vil det være muligt at skifte til Rute 3 og opnå forbindelse til Erritsø/Snoghøj.

Uddannelsesbus forventes kørende fra marts

En anden ændring, der træder i kraft senere i 2020, er, at Rute 1 får to forskellige navne. Den rute, der kører i Nordbyen, beholder navnet Rute 1, mens bussen, der kører i Vestbyen, efter ændringerne kommer til at hedde Rute 8.

En række beboerforeninger og andre parter er i løbet af de seneste uger kommet med input til de kommende køreplaner.

- Det, jeg hæftede mig ved i forbindelse med høringsvarene, var, at der der ikke er kommet svar fra enkelt borgere, der fortæller, at nu falder mit liv fra hinanden, siger Christian Bro.

Han forventer, at gymnasieelever fra blandt andet Taulov og Skærbæk fra omkring marts kan se frem til at kunne benytte en nyoprettet buslinje. Den kommer til at køre om morgenen på alle skoledage.

Ændringerne af køreplanerne er en del af budgetforliget for 2020, hvor partierne skrev under på, at den såkaldte uddannelsesbus skulle oprettes, og at pengene til denne - cirka 500.000 kroner - skulle findes ved ændringer af de øvrige ruter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev For abonnenter

'Emmas' far drak og kunne vende på en tallerken på et splitsekund: - Far er virkelig sød, når han er ædru

Erhverv

Barsk maj for Billund Lufthavn: Massefyringer og nedgang på 98,3 procent

Annonce