Annonce
Sønderborg

Politikere: I orden at forslag til nødplaner blev spærret for offentligheden

Mandag eftermiddag vedtog social- og seniorudvalget i Sønderborg Kommune en plan for, hvordan plejeopgaver skal prioteres under corana-smitten. Arkivfoto
Sønderborg Kommunes borgere og ansatte skulle ikke blive bekymrede, lyder begrundelsen for, at offentligheden ikke fik lov at se udkast til nødplaner, før de blev vedtaget. Rettidig omhu, vurderer professor.
Annonce

Sønderborg: Politiske udvalgsmøder er ikke offentlige. Men det er dagsordenen, medmindre politikerne skal drøfte sager, der omhandler f. eks borgeres personlige forhold eller godkende køb og salg af ejendom.

De nødplaner for drift af hjemmepleje, plejecentre og Center for Korttidspladser med flere, som social- og seniorudvalget nu har vedtaget, omhandler dog hverken personlige oplysninger eller køb og salg. Alligevel valgte forvaltningen fredag i sidste uge at lukke for den elektronisk adgang til alle bilag under punkterne, da dagsordenen blev offentliggjort.

Kun politikerne fik hermed adgang til at se, hvordan forvaltningen foreslog at prioritere opgaverne inden for pleje og omsorg, hvis eller når corona-smitten lægger en del af de ansatte i sengen.

- Vi har vurderet, at sagen skulle være lukket til efter politisk behandling for ikke at skabe unødig uro i den brede befolkning, blandt vore medarbejdere og de borgere kommunen betjener, forklarer Helle Mønsted, direktør i Sønderborg Kommune.

Samme forklaring har også formanden for social- og seniorudvalget, Preben Storm (S):

- I den situation, som vi står i nu, er det nødvendigt. Ellers kunne det give uro og støj, forklarer han.

Annonce

Udvalg bakker op

Peter Thomsen, Venstres enlige medlem af udvalget, bakker op:

- At bilagene var lukkede, kan jeg godt acceptere. Det var for ikke at skabe utryghed, selv om man måske også kan skabe usikkerhed ved at lukke punkterne. Men de blev jo åbne efter beslutningen, fremhæver han.

Dieter Jessen fra Slesvigsk Parti siger til JydskeVestkysten, at han hellere vil være med til at give folk tryghed end usikkerhed, og derfor fandt han det også i orden, at bilagene var lukkede, til mødet var slut.

Det samme gjorde Dorthe Mehlberg fra Dansk Folkeparti:

-Der var ingen grund til at skabe usikkerhed blandt borgere og personale, siger hun.

Ifølge Kurt Klaudi Klausen, professor i offentlig forvaltning på Syddansk Universitet, har politikerne pligt til at sørge for gennemsigtighed i beslutningsprocessen. Men de skal også vægte andre hensyn:

- Og det er blandt andet ikke at skabe usikkerhed i befolkningen. Det er selvfølgelig altid en afvejning, men i tilfældet her kan det være rettidig omhu, at bilagene ikke var åbne, vurderer han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialdemokrat: Forskel på byer

Regionalt For abonnenter

Tre bilulykker og fald ned ad trapper: Kontroversiel kiropraktor hjalp Anette og Jonas til tålelige liv

Annonce