Annonce
Kolding

Politikere klar med millioner til ny bro over omfartsvej

Det er den her bro, Koldings vejpolitikere har givet hinanden håndslag på, at de vil forsøge at skaffe penge til. Broen er tegnet af Schønherr Arkitekter.
Nu kommer der måske alligevel en ny og fin bro over omfartsvejen ved Christiansfeld. Først blev den sparet væk i sidste års katastrofeopbremsning. Men nu vil politikerne bruge corona-millioner på at få den opført alligevel.

Christiansfeld: Der er ikke noget, der er så skidt, at det ikke er godt for noget.

Nu kan spadserende og cyklende borgere og turister nemlig alligevel se frem til, at der bliver bygget en ny og fin bro over omfartsvejen ved Christiansfeld til erstatning for den voldsomt nedslidte blå bro, som ellers står til nedrivning. Det betyder, at de fortsat vil kunne tage turen fra Christiansfeld by og ud til Christinero og Tyrstrup Kro og tilbage igen.

For selvom der ikke er noget at takke coronakrisen for, så er det alligevel takket være den, at politikerne i teknik- og klimaudvalg nu tager brosagen op af skuffen igen, efter at de i forbindelse med kommunens økonomiske hestekur sidste år sparede de 1,1 millioner kroner, der var budgetsat til en ny bro. Håbet med de 1,1 millioner kroner var ellers, at det kommunale tilskud kunne lokke A.P. Møllerfonden til at bidrage med de yderligere 9,8 millioner kroner, der er brug for til at opføre den bro, som Schønherr Arkitekter og billedkunstner Sophia Kalkau har tegnet for Brødremenigheden.

Men da det kommunale tilskud var sparet væk, kom beskeden fra fonden, som i forvejen har støttet flere projekter i Unesco-byen: Afslag.

Annonce
Den blå bro ved Christiansfeld er så ussel, at den står til afspærring og nedrivning. Den er for dyr at reparere. Arkivfoto: Søren Gylling

Vil handle hurtigt

Nu har politikerne imidlertid fået nye muligheder for at låne og bruge penge til anlægsinvesteringer for at holde hånden under beskæftigelsen, mens krisen raser - og det er den mulighed, udvalgsformand Jakob Ville (V) har foreslået, at Kolding Kommune benytter også her. Jakob Ville siger, at afslaget fra fonden var kommet under alle omstændigheder, fordi det kommunale tilskud på 1,1 millioner kroner var for lavt.

- Men nu ønsker vi at få sat gang i det her projekt, så vi har givet hinanden håndslag på, at vi er villige til at smide mere ind i det her, og vi har bedt om at få et forslag gjort klar til budgetforhandlingerne. Men skulle der komme et tilsagn om fondsstøtte noget før, så vil vi handle hurtigt. Den her bro har enorm betydning for Christiansfeld, og alternativet er jo, at den blå bro skal rives ned, siger Jakob Ville.

Han nævner et beløb i størrelsesordenen 5,0-5,5 millioner kroner som kommunens bidrag til en ny bro - enten i år eller næste år. Hvis broen først kommer på budgettet næste år, skal pengene hentes i den reserve, som byrådsflertallet har sikret sig på 2021-budgettet, siger Ville.

Det arkitekttegnede broprojekt, der ligger klar i skuffen, er udsprunget af, at Brødremenigheden finder den eksisterende bro skæmmende. Desuden er det ønsket at få rettet broen op, så man kan få et direkte indkig til Gudsageren og kirkepladsen, når man nærmer sig Christiansfeld fra vest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Annonce