Annonce
Aabenraa

Politikere klar til at hjælpe: Ægtepar skal ikke bo i trafikalt mareridt

Bente Junker Hansen, der sammen med sin mand, Lars Thonesen, ejer Grønnevej 34, er allerede nu nabo til en indkørsel med parkeringspladser. Føres lokalplanen ud i livet, som den lige nu er tegnet, får de et tilsvarende scenarie på den modsatte side af huset. Arkivfoto: Claus Thorsted
Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by, har sat forvaltningen i gang med at finde alternative løsninger, efter han har set, hvordan Tinglev-ægtepar kommer i klemme, hvis lokalplan føres ud i livet. Også viceborgmester Ejler Schütt er klar til at hjælpe.

Tinglev: Det er først om en uge, høringsfristen udløber. Men hvorfor vente, når det nu åbenlyst ikke går?

Så formanden for Aabenraa Kommunes vækstudvalg for land og by, Philip Tietje (V), har allerede sat forvaltningen i gang med at komme med alternative forslag til den lokalplan, der skal bane vejen for Tinglevs nye plejehjem i midtbyen.

Tirsdag formiddag fik han nemlig ved selvsyn konstateret, at lokalplanen - hvis den gennemføres, som den ser ud nu - vil stille ægteparret Bente Junker Hansen og Lars Thonesen i en yderst træls situation. Deres hus på Grønnevej vil komme til at ligge som en ø mellem to tilkørselsveje med parkeringspladser.

- Det er, som det nogle gange er - at det ser fint ud på papiret, men når man kommer ud og ser virkelighedens verden, ser det anderledes ud, siger Philip Tietje, der derfor lægger sig i slipstrømmen på de kolleger i byrådet fra Socialdemokratiet og De Konservative, der efter et besøg i Tinglev søndag var ude og ude at melde ud, at der må gøres noget.

Annonce

I gang til foråret

  • Det er planen, at der til foråret skal tages første spadestik til Tinglevs nye plejehjem, Ny Grønningen, der kommer til at ligge på det grønne område lige øst for Borgerhuset og det tidligere rådhus, som huser kommunens børn- og skoleforvaltning.
  • I dag er der kun indkørsel fra Hovedgaden, men det er meningen, man fremover også skal kunne komme ind til området fra syd, hvor Grønnevej ligger.
  • Der er sat 57,6 millioner kroner af til det nye plejehjem, der får 24 beboere i boenheder udformet som individuelle huse.

Lige efter bogen

- Jeg har haft en god snak med Bente og Lars og forklarede, at jeg godt kan se, det ikke er en rar situation, de står i, hvis lokalplanen gennemføres, som vi har lagt op til. Så vi vil gå langt for at imødekomme dem på en god måde, siger udvalgsformanden, der nu vil afvente forvaltningens forslag til, hvordan tilkørselsforhold og det nødvendige antal parkeringspladser kan gå op med, at man ikke lader borgere uforskyldt i stikken.

Philip Tietje forventer, at der træffes en endelig beslutning om lokalplanen på byrådets møde i december, og her vil alle høringssvar være kommet i betragtning.

- Det er jo netop på grund af ting som de her, at der er en høringsperiode. Så folk vågner op og gør opmærksom på, hvad der måtte være. Så på mange måder er det her en proces, der er lige efter bogen, lyder det fra venstrepolitikeren.

DF er også med

Bente Junker Hansen og Lars Thonesen har hele tiden sagt, at deres dør var åben for de politikere, der måtte være interesseret i at se, hvad lokalplanen ville komme til at betyde, og den invitation tog viceborgmester Ejler Schütt og partifæller fra Dansk Folkeparti imod tirsdag aften.

- Vi er fuldstændig enige med ejerne i, at det bliver helt utålelige forhold for dem, hvis den lokalplan gennemføres. Så der skal findes en løsning, som alle parter kan leve med. Det nytter jo ikke noget, at vi bygger for at gøre det bedre for vores ældre, hvis vi så samtidig forringer livskvaliteten for nogle andre, siger Ejler Schütt, der er på det rene med, at en god løsning kan komme til at koste mere, end der umiddelbart er sat af:

- Ja, men så må vi finde de penge. Med et millionbyggeri som det her skal vi gøre det ordentligt fra starten, og så skal det ikke være et par 100.000 kroner, det falder på.

Det er den tidligere danske børnehave, der ligger lige øst for Bente Junker Hansen og Lars Thonesens ejendom, og som i følge lokalplanforslaget skal rives ned for at gøre plads til en ny vej og ekstra parkeringspladser. Den er kategoriseret som bevaringsværdi, og der er mange lokale røster, der mener, den i kraft af sin historie bør blive stående. Arkivfoto: Claus Thorsted

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Død mand blev glemt i sin lejlighed: Ingen vil tage ansvaret

Leder For abonnenter

Drop skattemur for virksomheder

Skatteminister Morten Bødskov (S) pønser på at indføre en skat på, at virksomhedsejere overdrager aktierne i deres selskaber til en erhvervsdrivende fond - ofte i stedet for et traditionelt generationsskifte. Og det kan med det samme slås fast, at det er en ualmindelig dårlig idé. I Danmark har vi en mangeårig tradition for netop at drive selskaber i disse fondskonstruktioner, hvor aktierne fra ejerens holdingselskab skattefrit overdrages til en nystiftet erhvervsdrivende fond, og selskaber som Danfoss, A.P. Møller-Mærsk, Novo Nordisk, Lundbeck, Carlsberg og Grundfos drives netop efter denne model. Det er aldeles uvist, hvad der foregår i skatteministeriet, for forslaget er en del af udspil, der netop skulle lokke flere virksomhedsejere til at overdrage deres livsværk til erhvervsdrivende fonde, og det skorter heller ikke på eksperter, der slår fast, at vedtages Bødskovs forslag, bliver der ikke oprettet flere af den slags ejerkonstruktioner. Til Børsen siger indehaveren af Linak Bent Jensen, at han i en tid har overvejet at overdrage sine aktier til netop en erhvervsdrivende fond, men vedtages dette forslag, sker det helt sikkert ikke. De erhvervsdrivende fonde har vist sig anvendelige i Danmark, hvor mange selskaber konkurrerer globalt. Drives virksomheden gennem en erhvervsdrivende fond, sikrer man sig eksempelvis mod at blive købt af kapitalfonde og andre kortsigtede interesser. Man kan også sikre, at hovedsæder og dermed arbejdspladser bliver i Danmark, og det har mange virksomhedsejere interesser i. Så store, at de donerer hele eller dele af deres familieformuer uden at få en krone for det. Således har eksempelvis stifteren af Blue Water Shipping i Esbjerg, Kurt Skov, for ikke så lang tid siden givet 75 procent af aktierne i sit livsværk til en erhvervsdrivende fond, hvilket sikrer, at virksomhedens hovedsæde skal ligge i Esbjerg samt at virksomheden ikke kan blive opkøbt. Vi må håbe, at et erhvervsvenligt flertal i Folketinget får retvist skatteministeren.

Danmark

Sundhedsordførere: Nu må ministeren stoppe omskæringslægen

Annonce