Annonce
Varde

Politikere kommer borgere i møde efter shitstorm: Omstridte byggeplaner ændres

Der var cirka 30 tilhørere til byrådsmødet. Den hårde debat har påvirket politiker Preben Friis-Hauge. Foto: Morten Nielsen

En debat med karakter af en shitstorm betyder, at der på byrådsmødet tirsdag blev vedtaget et noget ændret forslag. Der skal reduceres i nogle byggeansøgninger i området ved Ho, som virkelig har delt vandene.

Varde/Ho: Cirka 30 borgere fra Ho var med til byrådsmødet tirsdag aften i Varde Kommune. Her blev et omstridt forslag om at sætte en udarbejdelse af en lokalplan i gang behandlet. Det drejer sig om ansøgninger om at etablere ferielejligheder, campinghytter og autocamperplads. Siden planerne har været offentliggjort, har der rejst sig noget nær en shitstorm på sociale medier.

Formanden for plan og teknik, Preben Friis-Hauge (V), har været påvirket af de mange reaktioner og fremlagde et ændringsforslag, som foruden Venstre også S, DF, RV og LA står bag. Ifølge den skal der også udarbejdes en områdeplan. I den skal borgerne tages med på råd. Og så skal antallet af ferieboliger og autocamperpladser reduceres i forhold til den nuværende ansøgning.

Områdeplanen skal skubbes foran udarbejdelsen af lokalplanforslaget, er essensen i forslaget fra Preben Friis-Hauge, som blev vedtaget.

Ændringsforslaget kommer blandt andet oven på et borgermøde i Ho mandag, slog Preben Friis-Hauge fast.

Ansøgninger om udvidelse

Der er søgt om at opføre cirka 300 overnatningsenheder i Ho.Blåvandshuk Golfcenter ansøgt om tilladelse til at opføre 100-150 ferielejligheder på Skallingevej 5.

Frits og Christian Anneberg fra Lunde og Tistrup har købt en gård på den anden side af Skallingevej og har søgt om lov til at opføre op mod 80 naturhytter og 80 autocamperpladser på grunden, der grænser op mod Ho Bjerge. Og for at slå to fluer med et smæk er der ansøgt om at lave en ny samlet lokalplan, der muliggør byggerierne.

Ho ligger nord for naturhalvøen Skallingen og cirka fem km sydøst for feriebyen Blåvand.

Det er i dette område, at der er planer om at udvide turismen. Ho ligger lige nord for naturhalvøen Skallingen. Foto indeholder data fra Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, 28. september 2018

Konservativ stillede ændringsforslag

Den konservative Niels Christiansen havde også et ændringsforslag med. Det går på at lade være med at behandle den del af ansøgningen, som omfatter arealer vest for Skallingevej. - Den ville ikke overleve i maskineriet, når det skal over at behandles i København, sagde Niels Christiansen om ansøgningen vest for vejen.

Socialdemokraterne var forslagsstiller. Søren Laulund fra S sagde:

- De tungest vejende argumenter er, at byggeriet appellerer til den modne turist, der efterspørger kvalitetsoplevelser som golf. Og så sikrer det lokale arbejdspladser, sagde Søren Laulund.

Det er blandt andre brødrene Anneberg, der ejer en limtræsfabrik i Lunde, der vil bygge. Laulund pegede på, at projektet vil give arbejdspladser på limtræsfabrikken. RV og LA og DF var også blandt forslagsstillerne.

- Men det er lidt tragisk, at man ikke har ramt en eneste af de nærmeste naboer ved forhøringen, sagde LA's Steen Holm Iversen.

Holger Gumme RV: - Det er ikke sikkert jeg stemmer for lokalplanforslaget. DF var også med:

- Vi er for en udvikling, men det skal ske i samarbejde med borgerne, sagde Julie Gottschalk (DF).

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Varde For abonnenter

Her er ugens seneste regnskaber fra Varde

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Camilla fortæller åbent om sin fødselsdepression: - Efter fire ufrivillige aborter føler jeg ikke, at jeg kan tillade mig at være ked af det

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Haderslev

Tre gerningsmænd brød ind på byggeplads og kørte afsted på Helges minilæsser: - Det er da pisse træls for at sige det mildt

Vejen

Energipriser eksploderer: Det koster kassen at holde børn og ældre varme

Aabenraa For abonnenter

Padborg Park efter dødsulykke: - Vi er alle meget berørte

Sydjylland

Smittetallene fortsætter fremmarchen i Syd- og Sønderjylland: Syv ud af ti kommuner her fået flere tilfælde

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Sønderjylland For abonnenter

Efter 10 måneders renovering: Se billederne af den nye Slotskro

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Kolding

Skole inviterede forældre til flere end 1000 elever til møde - kun én mødte op

Erhverv For abonnenter

Mangel på chauffører tvinger vognmand til at sælge ti lastbiler: - Vi mangler mellem fem og ti mand

Aabenraa

Derfor er Brundlund Slot hegnet ind og fyldt med aktivitet: Stor lysfestival åbner snart

Annonce