Annonce
Billund

Politikere kræver ens regler for at drive kunstgræsbane i Vorbasse: Der skal være brugerbetaling

Det er efterhånden lidt mere end to år siden, at kunstgræsbanerne i Billund og Grindsted blev indviet. Nu kan en mere være på vej i Vorbasse. Pengene har de selv fundet i lokalområdet, og de er villige til at forære anlægget til Billund Kommune. Arkivfoto: Chresten Bergh.
Billund Kommune er umiddelbart positiv over udsigten til at tage imod en kunstgræsbane som gave fra lokalsamfundet i Vorbasse. Kommunen kræver dog, at banen skal drives efter samme regler som kunstgræsbanerne i Grindsted og Billund, hvis den skal tage imod gaven.

Vorbasse: Hvis Billund Kommune skal påtage sig opgaven med at drifte en kommende kunstgræsbane i Vorbasse, skal det foregå på samme betingelser som de to eksisterende kunstgræsbaner i Grindsted og Billund. Det er konklusionen efter et møde i unge- og kulturudvalget.

En lokal arbejdsgruppe i Vorbasse har indsamlet de 4,5 millioner kroner, som etableringen af en kunstgræsbane vil koste. Lokalområdet vil derfor gerne etablere kunstgræsbanen og forære den til Billund Kommune. Det vil betyde, at Billund Kommune så skal stå for driften af banen.

Da lokalområdet i Vorbasse selv har sørget for at skaffe det beløb, som det koster at bygge banen, mener man herfra ikke, at kommunen skal opkræve brugerbetaling for banen. Men her møder de uenighed hos de lokale politikere.

Annonce

Vorbasse Helårsaktivitetsbaner

  • Projektet Vorbasse Helårsaktivitetsbaner er et projekt til 4,5 millioner kroner. Projektet dækker blandt andet over en kunstgræsbane, men også over andre ting:
  • Udover kunstgræsbanen er der tale om et udendørs fitnessområde samt et sandområde til beachvolleyball eller beachhåndbold.
  • Pengene er fundet i lokalområdet, som er villig til at etablere faciliteterne og forære dem som en gave til Billund Kommune. Det vil betyde, at kommunen skal afholde driftsudgifterne.

- Vi er enige om, at vi ikke kan drive en kunstgræsbane i Vorbasse på andre vilkår end de andre baner, vi har. Så vi har bedt forvaltningen om at tage kontakt til dem og spørge, hvordan de vil have det med, at banen bliver driftet på lige fod med de to andre, siger Stephanie Storbank (V), der er formand for unge- og kulturudvalget.

Baner skal have samme forudsætning

Det vil ganske enkelt ikke være muligt at undlade at opkræve brugerbetaling for en kunstgræsbane i Vorbasse, mens der samtidig kræves betaling for kommunens to øvrige kunstgræsbaner.

- I forhold til folkeoplysningsloven kan vi ikke have forskellige regler på kommunale baner. Vi kan ikke stille foreningerne forskelligt, hvis der er tale om kommunale baner, siger Stephanie Storbank.

Så kan I vel droppe brugerbetalingen på de to andre?

- Så er det en helt anden finansiering, fordi vi så skal drifte alle banerne uden brugerbetaling. Det er penge, der kun kan blive taget fra foreningerne andre steder, lyder det fra udvalgsformanden, der ikke har noget præcist tal på, hvad det vil koste at drifte en kunstgræsbane sammenlignet med en almindelig græsbane.

- Så vidt jeg ved, findes den type bane, som de vil lave i Vorbasse, endnu ikke noget sted i Danmark, så vi ved ikke præcis, hvad det vil koste at drifte den. Men det, jeg hører, er, at det koster 95 procent mere at drifte en kunstgræsbane end en almindelig græsbane, siger Stephanie Storbank.

Annonce

Løbende driftsudgifter

Selvom det lyder meget underligt, at kommunen er så tøvende i forhold til at tage imod en gave på 4,5 millioner, er der en dybere logik, når man ser nærmere på, at der i de efterfølgende år vil være en løbende driftsudgift.

- Kan man som samfund ”bare” samle nogle penge sammen og rejse noget for derefter at overgive det til kommunen, som så står med opgaven for driften? Det er der delte meninger om. Det kan godt være problematisk, så det er ikke endeligt afklaret endnu, og det vil vi tage diskussionen om, når folkene i Vorbasse har taget stilling til vores henvendelse, siger Stephanie Storbank, der letter på hatten over, at det i et lokalsamfund overhovedet er muligt at rejse et så stort beløb.

- Det er voldsomt imponerende med det sammenhold og engagement, de har i Vorbasse, og det er megaflot, at de kan rejse alle pengene. Derfor vil vi også se positivt på det, siger hun.


Det er voldsomt imponerende med det sammenhold og engagement, de har i Vorbasse, og det er mega flot, at de kan rejse alle pengene. Derfor vil vi også se positivt på det.

Stephanie Storbank (V), formand, unge- og kulturudvalget


Annonce
Billund For abonnenter

Brugere af Mødestedet er utilfredse: Vi blev lovet et hus, men nu tager kommunen det meste

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Sport

Danmark storsejrede, men alligevel blev det en trist VM-indledning: Mia Rej blev båret ud med en alvorlig skade

Store mængder ulovligt fyrværkeri smugles til Danmark i posten: I år ser ud til at blive et rekordår

Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Billund

Se, hvem der vandt årets handicappriser

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

EfB For abonnenter

EfB-karakterer: Wolfe var bedst uden at være god

EfB For abonnenter

EfB brændte straffe efter to minutter og tabte 2-0 i Hvidovre: Elendig afslutning på elendigt efterår

Kultur

Så er stor lysfestival åbnet: Se de spektakulære billeder

Annonce