Annonce
Billund

Politikere løber halvmarathon til Sydbankløbet - trods skavanker

Afsted på halvmarathon. Sydbankløbet blev skudt i gang. Foto: Martin Ravn

Allan Munk Nielsen (K), 51 år, og Mads Helbo (R), 40, var klar til at løbe et halvmarathon lørdag formiddag til Sydbankløbet. Opvarmningen bestod - også - af et glas rødvin fredag aften.

Grindsted: Godt 21 kilometer havde de to politikere sat sig for at løbe lørdag formiddag til Sydbankløbet i Grindsted. De var de hårde drenge i klassen. Andre byrødder havde også taget imod invitationen om en løbetur, men havde valgt kortere distancer på ti og 4,2 kilometer. Men for Allan Munk Nielsen (K) og Mads Helbo (R) virkede et halvmarathon som den helt rigtige løbetur en grådiset oktoberformiddag. De to har gjort det før - løbet langt. Allan Munk Nielsen har seks marathon bag sig, mens Mads Helbo endnu drømmer om sit første, og nok er de særligt inviteret til Sydbankløbet i år sammen med deres byrådskolleger, men de var nok kommet alligevel.

Allan Munk Nielsen har været med i de seneste år, mens Mads Helbo har været med, når det har passet ind. For selvom de står der og lyder som om, de kan løbe rigtig langt, så er dagens distance en udfordring for dem begge, og det er derfor, den er valgt.

- Jeg ved faktisk ikke, om jeg gennemfører, men jeg har prøvet at løbe ti kilometer, og det ved jeg, at jeg kan, så det her er næste skridt, men jeg har ikke trænet så meget, som jeg kunne, siger Mads Helbo, der har døjet med fodboldskader og to korsbåndsoperationer og genoptræning over længere tid, men det er dejligt at løbe, det klarer og rydder hjernen, og det at bruge kroppens energi giver ny energi. Det er de to politikere enige om. De bevæger sig, fordi det fungerer godt for dem - selvom det ikke altid er lige nemt at komme afsted.

Annonce

Politikerne til Sydbankløbet

Mads Helbo er event manager i Magion og har to børn på otte og ti år.Allan Munk Nielsen arbejder ved Velux i Kolding - et job, der omfatter både rejser og kørsel. Han har tre børn på 16, 18 og 20 år.

Også andre politikere deltog i løbet blandt andet Mogens Jørgensen, Lars Hansen og Ole Markussen.

Mads Helbo (R) og Allan Munk (K) var lørdag klar til halvmarathon - en udfordring for dem begge, der gerne løber flere gange om ugen. Foto: Martin Ravn

At undgå sofafælden

- Mens mine børn er til idræt, så træner jeg. Tidligere løb jeg sammen med én senere på aften, når børnene var puttet. Jeg skal ikke være med i en løbeklub, hvor jeg skal være på et bestemt tidspunkt, siger Mads Helbo. Det hælder Allan Munk Nielsen dog til. Fordi man her kan få hjælp og løbe med nogle. Så man ikke får lagt for hårdt ud.

Allan Munk Nielsen kommer gerne træt hjem fra arbejde, og så handler det om at undgå sofafælden.

- Jeg skal have lidt at spise, og så handler det om ikke at få lagt sig på sofaen. Hvis jeg gør det, så kommer jeg ikke afsted, lyder det fra Allan Munk Nielsen, der dog rigtig gerne vil ud og bruge sine muskler på en anden måde - for det giver en anden træthed.

Begge er de alene til løbet lørdag, selvom det er hyggeligt at træne med familien:

- Så gør man det på en anden måde. Når jeg løber med min yngste på otte år, så løber hun rigtigt hurtigt og går lidt og løber så rigtig hurtigt igen, siger Mads Helbo.

Aftenen i forvejen har de begge to fået et glas rødvin - for Mads Helbos vedkommende handler det om at dulme nerverne. Det kræver nemlig rimeligt sunde vaner at skulle ud og løbe langt.

Og marathonet? Det kunne være sjovt for ham, fordi det er lidt af et projekt. Man kommer ikke sovende til det, og man skal bruge tid på det.

- Og det er billigere end at købe en sportsvogn, lyder det fra Mads Helbo.

Allan Munk Nielsen regner med, at de seks marathon, han har løbet, er nok.

- Nu er det halve udfordring nok, lyder det fra politikeren.

Sydbankløbet blev sat i gang. Foto: Martin Ravn
Opvarmning og afsted på løbetur. Foto: Martin Ravn
Også børnene kunne komme afsted på løbetur til Sydbankløbet. Foto: Martin Ravn
Klar til løb. Foto: Martin Ravn
Mads Helbo (R) og Allan Munk (K) havde sat sig for at løbe lidt over 21 kilometer lørdag - løb giver dem energi. Foto: Martin Ravn
Klar til løb. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce