Annonce
Aabenraa

Politikere med akut ønske til 50 millioner: Vi skal have en ny svømmehal

Lars Kristensen mener, et nybyggeri er den eneste logiske løsning. Arkivfoto: Jacob Schultz
Kultur- og fritidsudvalget sender sagen om den slidte svømmehal i Arena Aabenraa videre til budgetforhandlingerne for næste år. Målet er at finde penge til en ny svømmehal - og det er akut.

Aabenraa: Aabenraa skal have en ny svømmehal.

I hvert fald hvis det står til politikerne i kultur- og fritidsudvalget, hvor man enstemmigt har sendt sagen om den slidte svømmehal i Arena Aabenraa videre til budgetforhandlingerne for næste år - i øvrigt som en akut sag. Målet er at finde omkring 50 millioner kroner til en helt ny.

Udvalget havde også mulighed for at arbejde videre for en renovering af den nuværende til små 28 millioner kroner, et beløb som forvaltningen dog vurderer kan svinge op til 30 procent i begge retninger.

- Min holdning er helt klart, at hvis det koster mellem 28 millioner og 35 millioner kroner, så er vi bedre tjent med en helt ny efter nye standarder til 50 millioner kroner. Det, synes jeg, er logisk, siger udvalgsformand Lars Kristensen (V).

Dermed bliver den slidte svømmehal et emne for det samlede byråd, som skal tage stilling til sagen på budgetseminaret efter sommerferien.

- Så vi ved selvfølgelig ikke, hvor den lander, for der skal være politisk opbakning til en investering i den størrelsesorden, siger Lars Kristensen.

Annonce

Den slidte svømmehal

  • Der er en lang række ting, der skal laves, hvis den nuværende svømmehal skal holdes i live. Forvaltningen nævner i flæng:
  • Konstruktionerne i den ældre del af svømmehallen, tagbeklædningen på den ældre del og på taget over omklædning og opholdsarealer, facaderne skal istandsættes, vinduerne skal udskiftes og installationer skal udskiftes.
  • "Forvaltningen vil kunne kvalificere omfang og overslag yderligere, men sagen er akut, og sagens økonomi er så betydelig, at forvaltningens og Arena Aabenraas budgetter ikke vil kunne finansiere sagen uden betydelig påvirkning af anden vedligeholdelse af Arena Aabenraa og øvrig bygningsmasse i kommunen. Der gøres opmærksom på, at de midlertidige foranstaltninger, der er installeret, kun har en virkeperiode på 1 år, fordi skadesudviklingen er accelererende," skriver forvaltningen i indstillingen til politikerne.

Hvad så imens?

I første omgang afventer man en rapport fra COWI, som har været rådgiver på sagen.

- Den er stadig i udkast, men tallene er i store træk dem, vi nævner her, siger direktør på kulturområdet, Stig Werner Isaksen.

Bagefter bliver de forskellige muligheder konkretiseret.

- Her skal vi også have kigget på, hvad der skal ske, mens vi venter på, at en ny svømmehal bliver færdig. Der kan gå tre år, så vi skal finde ud af, om vi kan bruge den nuværende i mellemtiden, og hvad det i så fald vil koste, siger Lars Kristensen.

Det bliver nok heller ikke billigt, vurderer direktør Stig Werner Isaksen.

- Vi er rimelig overbevist om, at det ikke vil være småpenge, det vil koste at holde den i live, siger han.

Der er i juni allerede blevet lappet lidt på sagerne i den nuværende svømmehal. Her er der blevet gennemført en nødvendig understøtning af konstruktioner omkring selve bassinet samt en gennemgang af bygningens tilstand. Rådgiveren anbefaler en handlingsperiode på ét år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce