Annonce
Aabenraa

Politikere med akut ønske til 50 millioner: Vi skal have en ny svømmehal

Lars Kristensen mener, et nybyggeri er den eneste logiske løsning. Arkivfoto: Jacob Schultz
Kultur- og fritidsudvalget sender sagen om den slidte svømmehal i Arena Aabenraa videre til budgetforhandlingerne for næste år. Målet er at finde penge til en ny svømmehal - og det er akut.

Aabenraa: Aabenraa skal have en ny svømmehal.

I hvert fald hvis det står til politikerne i kultur- og fritidsudvalget, hvor man enstemmigt har sendt sagen om den slidte svømmehal i Arena Aabenraa videre til budgetforhandlingerne for næste år - i øvrigt som en akut sag. Målet er at finde omkring 50 millioner kroner til en helt ny.

Udvalget havde også mulighed for at arbejde videre for en renovering af den nuværende til små 28 millioner kroner, et beløb som forvaltningen dog vurderer kan svinge op til 30 procent i begge retninger.

- Min holdning er helt klart, at hvis det koster mellem 28 millioner og 35 millioner kroner, så er vi bedre tjent med en helt ny efter nye standarder til 50 millioner kroner. Det, synes jeg, er logisk, siger udvalgsformand Lars Kristensen (V).

Dermed bliver den slidte svømmehal et emne for det samlede byråd, som skal tage stilling til sagen på budgetseminaret efter sommerferien.

- Så vi ved selvfølgelig ikke, hvor den lander, for der skal være politisk opbakning til en investering i den størrelsesorden, siger Lars Kristensen.

Annonce

Den slidte svømmehal

  • Der er en lang række ting, der skal laves, hvis den nuværende svømmehal skal holdes i live. Forvaltningen nævner i flæng:
  • Konstruktionerne i den ældre del af svømmehallen, tagbeklædningen på den ældre del og på taget over omklædning og opholdsarealer, facaderne skal istandsættes, vinduerne skal udskiftes og installationer skal udskiftes.
  • "Forvaltningen vil kunne kvalificere omfang og overslag yderligere, men sagen er akut, og sagens økonomi er så betydelig, at forvaltningens og Arena Aabenraas budgetter ikke vil kunne finansiere sagen uden betydelig påvirkning af anden vedligeholdelse af Arena Aabenraa og øvrig bygningsmasse i kommunen. Der gøres opmærksom på, at de midlertidige foranstaltninger, der er installeret, kun har en virkeperiode på 1 år, fordi skadesudviklingen er accelererende," skriver forvaltningen i indstillingen til politikerne.

Hvad så imens?

I første omgang afventer man en rapport fra COWI, som har været rådgiver på sagen.

- Den er stadig i udkast, men tallene er i store træk dem, vi nævner her, siger direktør på kulturområdet, Stig Werner Isaksen.

Bagefter bliver de forskellige muligheder konkretiseret.

- Her skal vi også have kigget på, hvad der skal ske, mens vi venter på, at en ny svømmehal bliver færdig. Der kan gå tre år, så vi skal finde ud af, om vi kan bruge den nuværende i mellemtiden, og hvad det i så fald vil koste, siger Lars Kristensen.

Det bliver nok heller ikke billigt, vurderer direktør Stig Werner Isaksen.

- Vi er rimelig overbevist om, at det ikke vil være småpenge, det vil koste at holde den i live, siger han.

Der er i juni allerede blevet lappet lidt på sagerne i den nuværende svømmehal. Her er der blevet gennemført en nødvendig understøtning af konstruktioner omkring selve bassinet samt en gennemgang af bygningens tilstand. Rådgiveren anbefaler en handlingsperiode på ét år.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Annonce