Annonce
Billund

Politikere om BIG's nye Billund-projekt: En ren fornøjelse

Det kommende byggeri vil bestå af både leje- og ejerboliger. Tæt op ad byggeriet vil der være ti demensboliger, som hænger sammen med Billund Plejecenter, men som er afskærmet fra resten af byggeriet. Illustration: BIG

Billund: Social- og sundhedsudvalget ser frem til byggeriet af ti nye demensboliger ved Billund Plejecenter. Byggeriet indgår i et større boligbyggeri med både ejer- og lejeboliger, og er et samarbejde mellem Billund Kommune, Kirkbi og Billund Boligforening.

- Det var en ren fornøjelse at høre om projektet på vores møde. Det er et meget spændende projekt, der åbner op for et "os". Man taler altid om "dem" på plejehjem, men her indgår det hele i samme byggeri, siger Ruth Lauridsen (V), formand for social- og sundhedsudvalget.

Boligerne er et led i kommunens masterplan, der beskriver, at der vil mangle demensboliger i kommunen i 2020. De ti skal imødekomme det stigende behov. Boligerne kommer til at hænge sammen med Billund Plejecenter, de får en gårdhave og bliver i det hele taget en skærmet enhed. Beboerne bliver nemlig nogle af de hårdest ramte demente i kommunen.

Således er der heller ikke adgang til leje- og ejerboligerne.

- Men de demente vil kunne følge med i livet i rundkørslen. Ifølge forskning er det godt for demente, siger Ruth Lauridsen.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Danmark For abonnenter

Frøs Sparekasse fjerner ældre kunders mulighed for at overføre penge via netbank

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Sydjylland For abonnenter

Børn føler sig flove og anderledes: Konfirmationstiden udpensler familiers manglende ressourcer

Annonce