Annonce
Billund

Politikere rystede over rengøringssag i Sdr. Omme: Den opmåling skal laves om

Både byrådsmedlemmer fra Konservative og DF vil tage sagen op politisk, hvis ikke Billund Kommune og Coor får løst udfordringen med de pressede rengøringsassistenter. Gruppeformand for Venstre, Peter Fredensborg medgiver også, at sagen "ser mærkelig ud", men han tror ikke, der er fejl i udbudsmaterialet. - Jeg lytter dog meget til, hvad der kommer frem i den her sag, og det er ikke, fordi jeg er helt sikker på, at der ikke er begået fejl. Så ville jeg bare normalt have hørt om det, siger han. Arkivfoto
En beskæring af arbejdstiden med en tredjedel lige før en udbudsrunde, hvor der arbejdsopgaven tilsyneladende ikke blev rigtigt beskrevet. Både S, K, DF og løsgænger Lars Hansen ønsker ny opmåling for rengøringsassisterne på Sdr. Omme Skole.

Sdr. Omme: Der må være sket en fejl, da tid og kvadratmetre skulle udregnes for rengøringsassistenterne på Sønder Omme Skole, så opgaven blev udliciteret på et forkert grundlag.

Det skal i hvert fald afklares og i så fald rettes op.

Sådan lyder reaktionen fra flere fløje af byrådssalen i Billund oven på avisens artikler om rengøringsassistenten Tove Refshøj Jensen fra Sdr. Omme Skole. Hun fortæller i artiklen, hvordan hun og to kolleger arbejder under kritisable forhold, siden deres arbejdstid blev skåret ned med en tredjedel, men hvor de stadig skal nå at gøre en hel skole ren, og der tilmed er lagt en række nye arbejdsopgaver oveni.


Det lader til, at der er lavet en forkert opmåling af kvadratmetrene, og det kan ikke passe, at man ikke kan få det kontrolleret. Hvis der er lavet en fejl, nytter det jo ikke noget, at man ikke vil være med til at kigge på det. Det er jo håbløst.

Mogens Jørgensen, byrådsmedlem for Dansk Folkeparti


Tove Refshøj Jensens historie er tilsyneladende langt fra den eneste, for på flere andre skoler i Billund Kommune er der på samme måde problemer med dårlig rengøring og et personale presset ud over det rimelige, efter udliciteringen af den kommunale rengøring i 2018. Det har gruppeformand for Socialdemokratiet, Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup, erfaret:

- Jeg har hørt Toves historie før. Gennem den seneste tid er der flere fra rengøringspersonalet i de her berørte institutioner og især på skoleområdet, som har kontaktet os i den socialdemokratiske byrådsgruppe med eksempler på, hvor utilstrækkelig rengøringen er, og hvor hårdt pressede de er. Og det er ikke bare én, der har taget kontakt til os. Det er flere, som har ringet og sagt "Jeg har godt nok svært ved at nå mit arbejde, og det er meget utilfredsstillende", fortæller Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Annonce

Ulækre toiletter

Hun og resten af den socialdemokratiske gruppe så helst, at der blev grebet ind i udliciteringsaftalen, men da kontrakten gælder for fire år, er der ikke meget at gøre lige nu.

- Der er mange skrækeksempler på, at opgaver ikke bliver specificeret ordentligt, når der laves udbudsmateriale. Så står et firma der og vifter politikerne om næsten med en masse besparelser, og ingen spørger ordentligt ind til det. Jeg vil følge sagen tæt og om nødvendigt bede om en redegørelse om det. Jeg vil spørge, om det virkelig kan passe, at man kan skære en tredjedel af tiden væk og så forvente at få den samme rengøring, siger Allan Munk Nielsen fra De Konservative. På billedet er det rengøringsassistent Tove Refshøj Jensen og hendes mand, Leon. Arkivfoto: Mai Møller Christensen

- Det er ærgerligt, og efter min mening skulle rengøringen slet ikke have været udliciteret. Det blev besluttet af det tidligere byråd, og nu kan vi ingenting gøre, andet end at tilføre midler på enkeltområder, hvor det er helt galt. Det gjorde vi med toiletrengøringen efter at have fået henvendelser fra forældre og lærere om, at rengøringen på toiletterne var under al kritik, hvilket havde den konsekvens, at flere børn gik og holdt sig. Men at tilføre midler hist og her gør jo ikke op med en opmåling, der er forkert. Man kan jo ikke bare løbe stærkere og stærkere, så rengøringsassistenten har virkelig et budskab, og kontrakten bør revideres med en korrekt opmåling, siger Ann Charlotte Gaardsvig Vilstrup.

Annonce

Forstår medarbejderne

Også Konservative, Dansk Folkeparti og løsgænger Lars Hansen mener, at der bør laves en ny opmåling af arbejdsopgaverne for rengøringspersonalet på Sdr. Omme Skole:

- Umiddelbart lyder det tåbeligt, at man har skåret så meget ned på tiden og samtidig forventer at få det samme. Det lyder til, at der er noget galt i udbudsmaterialet, og det er tankevækkende, at de andre skoler i kommunen har fået lov at fortsætte på samme arbejdstid som tidligere, mens Sdr. Omme Skole har skåret en hel tredjedel væk. Jeg kan godt forstå, at de medarbejdere ikke vil blive ved med at dække ind for det. Det er klart, at det stresser, siger Allan Munk Nielsen fra De Konservative.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce