Annonce
Esbjerg

Politikere så på farligt kryds ved Ribe: Det er jo decideret ubehageligt

Beboer på Bjerrumvej, Peter Laursen, havde i denne uge besøg af tidligere trafikminister Hans Chr. Schmidt(V) og folketingsmedlem Troels Ravn. Sammen så de på den farlige passage over hovedvej A11 ved Bjerrumvej, hvor de to politikere mente det var uegnet for børn direkte ubehageligt at vente på helleanlægget i midten, når nastbiler drønede forbi. Foto: Ludvig Dittmann
Tidligere transportminister Hans Chr. Schmidt (V) og folketingsmedlem Troels Ravn(S) lovede i fællesskab at finde løsning på farligt kryds på hovedvej A11 ved Bjerrumvej, som de i denne uge besøgte sammen med beboer fra Bjerrumvej. Løsningen kan blive en underføring i 50/50-samarbejde med Esbjerg Kommune.

Ribe: Fælles for alle børnefamilier på Bjerrumvej vest for Ribe er, at forældrene følger deres børn til det sted, hvor de skal passere hovedvej A11 for at komme videre ind til Ribe. Forældrene henter også børnene ved samme passage når de skal hjem, for ingen vil have, at børn selv skal gå eller cykle over den vej, hvor lastbiler, traktorer, busser og biler passerer i høj fart med kun et minimalt helleanlæg i midten.

I en enkelt familie er dette foregået igennem to generationer, uden at sikkerheden i området er blevet nævneværdigt forbedret, og mandag middag havde en af beboerne på Bjerrumvej, Peter Laursen, inviteret tidligere transportminister Hans Christian Schmidt (V) og folketingsmedlem Troels Ravn(S) ud for at se nærmere på forholdene.

Peter Laursen ønsker en underføring under hovedvej A11, og også i 2017 var Peter Laursen ude at gøre opmærksom på problemet, uden at nogen tog sagen op.

Efter en kort introduktion tog Peter Laursen de to politikere med ud at stå i helleanlægget, mens lastbiler blæste forbi dem på begge sider.

- Hold da op. Man kan jo mærke trykket, når de kører forbi. Det er jo decideret ubehageligt at stå derude. Det hører da ingen steder hjemme, at børn skal stå derude. Tænk på de lærere, der skal følge skoleklasser over for at komme ud til slusen, sagde Hans Chr. Schmidt og rystede på hovedet over, at forældre er nødt til at mødes med deres børn ved passagen for at få dem sikkert over.

Økonomi

I en VVM-redegørelse fra Vejdirektoratet i 2015 i forbindelse med udarbejdelsen af en kommende omfartsvej ved Ribe, indgik der i forslag B1 en stiunderføring ved Bjerrumvej.

Man valgte istedet løsning C med en klapbro, men i rapporten står der blandt andet, at man med henblik på at forbedre forbindelsen mellem Ribe og Kammerslusen kan anlægge en niveaufri stiunderføring ved Bjerrumvej, der vil forøge det samlede anlægsbudget med 16 mio. kr.

50/50-løsning

Tilbage på sikker grund på Bjerrumvej undrede både Troels Ravn og Hans Chr. Schmidt sig over, at hverken Vejdirektoratet eller Esbjerg Kommune har præsenteret en løsning.

- Det synes jeg er utroligt under disse forhold, at man ikke har haft en plan og udvise rettidig omhu. Det bedste ville være, hvis Esbjerg Kommune kunne lægge et projekt frem som en 50/50-løsning mellem kommune og stat og søge midler i de puljer, der er afsat til trafiksikkerhed, sagde Troels Ravn og uddybede, at han og Hans Chr. Schmidt i fællesskab vil gå videre med sagen, og blandt andet informere Venstres transportordfører Kristian Piil Lorentzen.

- Uanset, om det er valgkamp eller ej, så bør der findes en løsning her. Jeg har været ude og se andre trafikprojekter, som har været tæt på at blive realiseret, som ikke var nær så farlige som her, så jeg er overbevist om, at vi nok skal finde en løsning her, sagde Hans Chr. Schmidt, der var glad for, at Peter Laursen havde kontaktet dem i sagen.

Annonce

Ser fremad

Peter Laursens svigerfar blev i 2014 kørt ihjel netop ved denne passage, og han har tidligere overfor både Esbjerg Kommune og Vejdirektoratet kaldt det uanstændigt, at der siden ulykken intet er sket for at forbedre forholdene.

Han er glad for, at politikerne tog imod invitationen, og synes det er positivt med fornyet fokus på passagen.

- De virkede oprigtigt overraskede over, hvor voldsomt det er stå ved vejen, og at der ingen opmærksomhed har været på at få gjort noget ved dette kryds, siger Peter Laursen, der håber at man nu igen kan tage snakken med Esbjerg Kommune om sagen.

- Nu ser vi fremad, og jeg er glad for, at Hans Chr. og Troels sammen vil gå ind i sagen. Både lokale og byens turismeorganisationer synes det er en god idé, og hvis staten også kan se idéen i en underføring, så er det meget positivt, siger Peter Laursen.

Peter Laursen forklarede Hans Chr. Schmidt og Troels Ravn om hans idé om at få en tunnel under hovedvej A11 for at sikre trafiksikkerheden for blandt andet børn og turister i området. Foto: Ludvig Dittmann
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Katrine flyttede fra København og hjem til 'ghettoen': - Selvfølgelig er her mennesker, der ryger tjald og kører hurtigt på knallert, men her er også mange gode hjerter

Annonce
Annonce
Annonce
Aabenraa For abonnenter

Serietyv afsløret af DNA-spor: Har været i gang i otte år - nu anklages han for 29 nye forbrydelser

Varde For abonnenter

Se billederne: Julelys er vokset familiefar over hovedet – næste år er der dømt pause

Kolding

Coronasmitte i Kolding er nu over kritisk grænse: Se hvilke tiltag der bliver sat i værk

Kultur For abonnenter

Mød Mary på Koldinghus: - Man kommer til at tage med kronprinsessen på en tidsrejse

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

EfB For abonnenter

Liveblog: Følg efterårssæsonens sidste kamp mod Hvidovre IF - brændt straffe og lynscoring

Ribe Esbjerg HH

Ribe-Esbjerg HH offentliggør assistent til Anders Thomsen: Jesper Holm vil fremover være med på bænken

Sønderborg

Mand stoppet i bil fyldt med over 100 kanonslag: Havde også ulovligt våben

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Nordtyskland

Nye coronaregler: Fest og ferie syd for grænsen bliver besværlige for danske gæster

Haderslev For abonnenter

Byrådsmedlem dømt for at forfølge og chikanere fem kommunalt ansatte

Kultur

Et moderne eventyr: De mødte hinanden på nettet - efter få måneder pakkede Michael alle sine ting og flyttede fra USA til Danmark

Annonce