Annonce
Aabenraa

Politikere sang med i børnehave

Børnene i Bakkehuset synger sammen med folketingsmedlemmer Lotte Rod (RV) og Jesper Petersen (S). Foto: PR

Aabenraa: Flyers var i går skiftet ud med guitar for Jesper Petersen (Socialdemokratiet) og Lotte Rod (Radikale Venstre).

Duoen sang nemlig sammen med børnene i Aabenraas første Sangglad-institution, Bakkehuset i Felsted.

Og børnene skal op på dagsordenen, mener de to politikere, der selv begge er forældre til små børn.

- Barndom og leg er noget helt særligt. Derfor er det så vigtigt, at vi får ordentlige normeringer i vores vuggestuer og børnehaver, siger Lotte Rod.

- Det var en god oplevelse at besøge Bakkehuset og at være lidt med i deres musikalske arbejde med børnene. Jeg ville ønske, min egen drengs børnehave var med i Sangglad-projektet, siger Jesper Petersen.

Han spillede på sin guitar, og Lotte Rod lavede fagter sammen med børnene. Bakkehuset har gennem de seneste år arbejdet tæt sammen med en musikpædagog for at blive Sangglad. Indsatsen støttes af Nordea Fonden og Sangens Hus.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce