Annonce
Sønderborg

Politikere sender ingen SFO-penge retur til forældre

Som en del af strategien for at få mindsket smittetrykkede lukkede regeringen i december skolerne og SFO'erne. Under nedlukningen har forældre betalt for SFO og Klub, selv om de ikke har haft mulighed for at sende deres børn dertil. Arkivfoto: Mads Dalegaard
Politikere skulle drøfte en refundering af forældrebetalingen for de corona-lukkede SFO'er og klubber. Det skete på baggrund af flere henvendelser fra forældre.

Sønderborg: Der er ingen penge på vej til de forældre, der har børn i kommunes SFO'er.

Det til trods, at de har betalt for pladsen siden december, hvor regeringen lukkede skolerne, SFO'er og klubtilbud for de yngste elever.

- Jeg kan ikke pege på, hvilket andet område inden for vores eget vi skulle tage pengene fra, siger det socialdemokratiske byrådsmedlem Jesper Smaling, der er næstformand i børne- og uddannelsesudvalget.

Annonce

En tilbagebetaling vil koste Sønderborg Kommune omkring 1,6 millioner kroner, vurderer forvaltningen, der også gør opmærksom på, at beløbet på nuværende tidspunkt ikke vil blive refunderet af Staten.

At føre forslaget ud i livet vil efter Jesper Smalings mening være en forkert prioritering.

- Det er vigtigere, at vi har fokus på børnene, lærerne og det øvrige personale på skolerne, og derfor koncentrerer os om at sikre en tryg og god skolestart, når 0.-4. klasse fra på mandag må vende tilbage til undervisningen og SFO'en, siger han.

Handler om prioritering

Punktet om mulig refundering blev drøftet onsdag på børne- og uddannelsesudvalgsmødet, hvor der var enighed om ikke at arbejde videre med forslaget.


Jeg er selv en af de forældre, der betaler, så jeg forstår godt logikken i at tænke, at man skal have sine penge tilbage, når det ikke er muligt at få det, der er betalt for.

Jesper Smaling (S), næstformand, børne- og uddannelsesudvalget


Det var forvaltningen, der havde rejst det efter flere henvendelser fra forældre, som spurgte til en tilbagebetaling. Der har dagligt været to til tre henvendelser om emnet.

Tidligere har formanden for børne- og uddannelsesudvalget, Claus Klaris, givet udtryk for, at hans parti Venstre gik ind for, at forældrene skulle have en fuld eller delvis kompensation.

- Det ville kræve, at vi kunne finde pengene, hvilket ikke var muligt. Det handler om prioriteter, og lige nu er det vigtigste at sørge for nogle gode rammer for de børn, der kommer tilbage i skolen. Det gælder også for dem, som stadig må være derhjemme, siger han.

En fuld SFO-plads, der inkluderer morgen og ferie, koster månedligt i Sønderborg Kommune 1.894 kroner, mens det foretrukne eftermiddagsmodul står i 1.313 kroner.

Annonce

Mulighed for pressede forældre

Både formand og næstformand har forståelse for, at nogle forældre er blevet økonomisk presset grundet covid-19 og synes, at det er mange penge at betale for en ydelse, der ikke har været tilgængelig.

- Der er stadig mulighed for at søge en friplads inden for de eksisterende rammer. Det kræver blot, at man lever op til kriterierne, forklarer Claus Klaris og påpeger, at det er kommunes opgave at skabe en tydeligere kommunikation om ordningen.

Til de øvrige forældre vil Jesper Smaling gerne sende en appel og minde dem om, at hele landet befinder sig i en vanskelig tid.

- Jeg er selv en af de forældre, som betaler, så jeg forstår godt logikken i at tænke, at man skal have sine penge tilbage, når det ikke er muligt at få det, der er betalt for. Men lige nu handler det om at rykke sammen i bussen. Udgifterne på SFO-området er ikke forsvundet trods nedlukningen, siger han med henvisning til, at der blandt andet stadig skal betales løn til personalet.

Pandemien har også medført andre udgifter til eksempelvis ekstra rengøring i alle offentlige bygninger.

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 353 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding For abonnenter

Ukrainer idømt fire års fængsel, udvisning og bøde på 71 mio kr. i stor sag om ulovlig cigaretfabrik: - Først i dette øjeblik er det gået op for mig, hvor alvorligt det er

Danmark

CureVacs vaccine opfylder ikke kriterier i afgørende studier: Den er kun 47 procent effektiv

Annonce