Annonce
Esbjerg

Politikere sender køligt SEPE-forslag retur

SEPE's ønske om at bruge 1,5 millioner kroner på at opgradere køleanlægget på Gammel Vardevej i stedet for at købe nyt køleanlæg til skøjtebanen på Torvet for pengene, ender formentlig i byrådet. Arkivfoto: Soffi Chanchira Larsen
Sport & Event Park Esbjerg fik i første omgang ikke held med at konvertere 1,5 kroner til et nyt køleanlæg på Torvets skøjtebane til opgradering af køleanlægget i Granly Hockey Arena. Sagen skal behandles igen og ender nok i byrådet.

Esbjerg Kommune: Sådan kan man ikke bare gøre.

Sådan lyder meldingen fra politikerne i Esbjerg Kommunes Kultur & Fritidsudvalg, der på det seneste møde drøftede et forslag fra SEPE om at bruge 1,5 millioner kroner på at opgradere det eksisterende køleanlæg i Granly Hockey Arena.

Pengene var i det seneste budget blevet bevilliget til indkøb af et nyt køleanlæg til skøjtebanen på Torvet, fordi man i SEPE var af den opfattelse, at anlægget blev betragtet som mobilt, og at man derfor var underlagt en EU-forordning, der stillede højere miljøkrav og nødvendiggjorde udskiftning af køleanlægget.

Det viste sig ikke at være tilfældet, da der er tale om et fast anlæg, og derfor ønskede SEPE at konvertere pengene ti brug på Gammel Vardevej i stedet.

Men så let går det ikke.

- Man kan ikke bare flytte penge og bruge dem et andet sted, som man har lyst til. De 1,5 millioner kroner bliver i første omgang sendt tilbage i kommunekassen, og så må vi behandle forslaget om opgradering af køleanlægget på Gammel Vardevej, siger udvalgsmedlem Connie Geissler (S).

Annonce

Kapacitet

SEPE's ønske om i stedet at bruge de 1,5 millioner kroner på opdragering af det eksisterende anlæg i Granly Hockey Arena bunder i kapacitetsproblemer.

For lille kølekapacitet kan medføre for høj luftfugtighed i hallen med risiko for dugget glas og rimtåge over isen, dårlig luftkvalitet i hallen, da der ikke tilføres nok frisk luft, og dårlig kvalitet af isen, der kan blive som softice i overfladen.

I byrådet

Opgradering af køleanlægget i Granly Hockey Arena var ikke med, da politikerne sidste efterår indgik et budgetforlig, hvor der ikke blev nikket ja til ret mange forslag, der medførte udgifter, så derfor er det aldrig blevet behandlet politisk.

- Vi sender i første omgang sagen retur til forvaltningen, så kommer den på dagsordenen igen i Kultur- & Fritidsudvalget, og så forventer jeg, at sagen ender i byrådet, siger Connie Geissler.

Hun ønsker ikke at gå i detaljer om sagen på det seneste udvalgsmøde, men der var "en god drøftelse om processen", som hun udtrykker det.

Og hun vil ikke udelukke, at det kan ende med et ja til en opgradering af køleanlægget på Gammel Vardevej.

- Vi har i den socialdemokratiske gruppe ikke endeligt taget stilling i sagen, men jeg kan for egen regning sige, at vi jo kan se, at der et behov i skøjtehallen. Og så er tiden jo lige nu helt rigtig til at sætte håndværkere i gang med projekter, siger Connie Geissler.

Processen

Forslaget om at bruge 1,5 millioner på at opgradere køleanlægget i Granly Hockey Arena i stedet for at indkøbe et nyt køleanlæg til Torvets skøjtebane blev behandlet af Kultur & Fritidsudvalget på det seneste møde.

Her besluttede politikerne at sende forslaget retur til forvaltningen.

Forslaget vil så igen komme på dagsordenen i Kultur & Fritid, og derfra vil det blive oversendt til behandling i økonomiudvalg og byråd.

Der vil helt formelt være tale om to forslag. Et om i første omgang at lægge pengene i kommunekassen og et om at tage dem op igen og øremærke dem til køleanlægget i skøjtehallen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Formand for menighedsråd trækker sig i protest over biskop: Det vil jeg ikke være med til

Annonce