Annonce
Esbjerg

Politikere siger farvel til problemfyldt havpool

Esbjerg Kommunes direktion har anbefalet det, og politikerne har nu besluttet at nedlægge den problematiske havpool ved Strandpromenaden i Hjerting. Arkivfoto: Annett Bruhn
Økonomiudvalget har besluttet at nedlægge den uheldsramte havpool som led i den kommunale sparerunde, der blev vedtaget med sidste års budgetforlig. Juridisk afdeling advarer mod risiko for faldulykker ved overdækning af poolen.
Annonce

Esbjerg Kommune: Det er slut med havpoolen i Hjerting.

Mandag tog økonomiudvalget livet af havpoolen, der koster Esbjerg Kommune 400.000 kroner årligt i drift, som led i udmøntningen af besparelserne fra sidste års budgetforlig. Istedet fyldes havpoolen op, og der etableres et trædæk, så borgerne kan tage ophold helt tæt på vandkanten.

Havpoolen var i sin tid en del af det store, samlede projekt med den omfattende renovering af Strandpromenaden og anlæggelsen af et nyt klubhus til Ho Bugt Sejlklub til i alt 17 millioner kroner, men den skulle vise sig at bringe mere end glæde med sig, efter at den blev indviet i 2011. Oprindelig var det nemlig planen, at havpoolen kun skulle have naturlig vandudskiftning, men krav til badevandskvaliteten betyder, at vandet løbende må udskiftes, og derfor pumpes der konstant havvand ind i bunden.

Havpoolen kræver således et ret højt vedligeholdelses-niveau, den skal tømmes og renses jævnligt, ligesom der er dagligt tilsyn i badesæsonen, og der tages løbende prøver til bedømmelse af badevandskvaliteten. Årligt løber omkostningerne op i 400.000 kroner.

Berører kun få

  • Ifølge den kommunale forvaltning vil lukningen af havpoolen i Hjerting kun påvirke få borgere. Esbjerg Kommune har foretaget stikprøvevise tællinger af badende, og sammenholdt med tilbagemeldinger fra personalet, der vedligeholder området, vurderes det, at kun meget få benytter havpoolen. Driftsomkostningerne anslås simpelthen ikke at stå mål med den værdi, som det oprindeligt var tænkt, at havpoolen ville skabe.
Annonce

Pas på

I forhold til idéen om at etablere et trædæk over poolen, gør Esbjerg Kommunes juridiske afdeling i øvrigt opmærksom på, at der er en forøget risiko for faldulykker, hvis Esbjerg Kommune etablerer et trædæk over poolen, for trædækket oversvømmes ved højvande og går hen og bliver meget glat. Alt efter omstændighederne kan Esbjerg Kommune risikere at blive erstatningsansvarlig, påpeger juristerne.

Ifølge borgmester Jesper Frost Rasmussen (V) har økonomiudvalget lagt sig advarslen fra juristerne på sinde og opfordret til, at forvaltningen finder en løsning, der er mest muligt skridsikker.

Tidligere har det i øvrigt været fremme, at den støtte, som kommunen har modtaget fra Realdania, betød, at man var tvunget til at gøre alt, hvad man kunne, for at få havpoolen til at fungere. Realdania er dog nu blevet orienteret om nedlæggelsen og har svaret, at man betragter det som Esbjerg Kommunes anlæg, som kommunen må gøre med, hvad den vil.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Villy udfordrer Kolding-borgmester: - Jørn vil have en svævebane - jeg vil have stærke skoler og daginstitutioner

Sønderborg For abonnenter

Dagplejer efter kritik: - Vi skal nok gøre rent, men ikke gratis

Annonce