Annonce
Tønder

Politikere siger nej til enorm festival med børneteater

Palle Guldbrandsen er ked af, at kultur- og fritidsudvalget ikke ønsker at gå efter at få Aprilfestival til kommunen. Arkivfoto: Hans Christian Gabelgaard
Kultur- og fritidsudvalget ønsker ikke at gå efter, at kommunen bliver vært for Aprilfestival - en stor festival for børneteater. Årsagen er blandt andet økonomien.

Tønder: Spændende, men nej tak. Således kan kultur- og fritidsudvalgets holdning sammenfattes, efter at udvalget torsdag besluttede, at der ikke skal arbejdes for, at kommunen bliver vært for Aprilfestival - en kæmpe børneteaterfestival.

Forud for beslutningen var gået en periode, hvor økonomi og andre kommuners oplevelser med festivalen var blevet undersøgt. Politikerne var blandt andet orienteret om, at et festival-budget ville være 5,5 til 6 millioner kroner med en forventet refusion på cirka 50 procent fra Kulturministeriet.

- Vi må nok erkende, at vi synes økonomisk set, så ligger det lige i den dyre ende i forhold til, hvad vi kunne forsvare i øjeblikket. Og derfor arbejder vi ikke videre med Aprilfestivalen, fortæller René Andersen (V), der er formand for kultur- og fritidsudvalget.

Han peger også på, at der ville skulle afsættes tid i forvaltningen, hvis man valgte at byde ind på festivalen.

- Det er der, det strander lige nu i hvert fald - om det kommer videre på et tidspunkt, kan jeg ikke svare på, siger René Andersen.

Han synes ikke, det er sjovt at skulle sige nej.

- Men udvalget - og det er et helt enigt udvalg - kunne ikke på nuværende tidspunkt forsvare at skulle ud og ofre så mange penge, som det reelt er. Det er vel der, den ligger. Det er ikke sjovt, kan man sige, men det er også det, vi er valgt til, siger udvalgsformanden.

Udvalget vil nu gerne drøfte børneteater med teatre i området.

- Vi synes sådan set, at det her med børneteater er ret vigtigt, så derfor vil vi godt gå i dialog - om der var andre steder, vi kunne styrke det, siger René Andersen.

Jeg synes, det er synd for Tønder og Tønders børn, fordi jeg mener sagtens, vi kunne få det til at lykkes, og jeg mener også, vi kunne få det til at hænge sammen økonomisk.

Palle Guldbrandsen, formand Tønder Teater

Formand: Synd for børnene

Tønder Teater ved formand Palle Guldbrandsen udtrykte tidligere i år interesse for at få børneteaterfestivalen til byen - han er ked af politikernes nej.

- Jeg synes, det er synd for Tønder og Tønders børn, fordi jeg mener sagtens, vi kunne få det til at lykkes, og jeg mener også, vi kunne få det til at hænge sammen økonomisk, siger han.

Han erkender, at der i forvaltningen skulle bruges tid på Aprilfestival - omkring økonomien så han gerne, at kommunen havde brugt ham mere.

- Jeg er lidt ked af, at man ikke har interviewet mig noget mere, fordi jeg sidder inde med noget viden, siger formanden, der vurderer, at han måske kunne have bidraget med modeller til, hvordan man måske kunne få pengene til at passe.

Helt vinke farvel til Aprilfestival, gør han ikke.

- Jeg håber da måske, selv om de har afvist det i første omgang, at de måske vil genoverveje det på et tidspunkt, siger han.

Palle Guldbrandsen er villig til at indgå i en dialog om styrkelse af børneteater lokalt.

- Jeg er også klar til at indgå i samarbejde med andre partnere i Tønder Kommune, for det handler jo ikke om Tønder Teater - det handler om børnene, fortæller han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Fodboldspillers eks-svoger risikerer adskillige års fængsel efter heftigt familiedrama

Fritid

Hjælpende hånd til lokalt friluftsbad

Erhverv For abonnenter

Byggefirma må afvise kunder med boligdrømme: - Med så meget pres på, må vi hjælpe dem med størst behov

Annonce