Annonce
Esbjerg

Politikere siger nej til højt byggeri i Sædding

Sådan kommer der alligevel ikke til at se ud ved Strandvænget. Politikerne har sagt nej til byggeri højere end fire etager. Visualisering: Esbjerg Kommune.

Et flertal i Plan & Miljøudvalget har bestemt, at Ungdomsbo kan tilladelse til 40 tæt-lave boliger og to etage-ejendomme på maksimalt fire etager i Gl. Sædding. Dansk Folkeparti vil fortsat have hele projektet sløjfet.

Esbjerg Kommune: De protesterende borgere i Gl. Sædding får ikke udsigt til tre etageejendomme i fire til seks etager på Strandvænget.

Efter massive protester fra borgerne har et flertal i Plan & Miljøudvalget netop besluttet, at projektet med de i alt 90 boliger - 40 som tæt-lav bebyggelse og 50 fordelt på tre etage-punkthuse - skal skaleres ned. De 40 lave boliger pilles der ikke ved, men antallet af punkthuse skæres ned til to, som ikke må være højere end fire etager.

Flere politikere - Venstres Kurt Bjerrum, Socialdemokratiets Karen Sandrini og SFs Jørn Boesen Andersen - var mandag på sightseeing i området, og det blev sammen med de massive naboprotester helt afgørende, siger udvalgsformand Karen Sandrini:

- Projektet med tre etageejendomme var alt for voldsomt på så lille en grund, og det fik vi lejlighed til selv at konstatere på stedet. Der skal være plads til at boltre sig på og lege for områdets børn, siger Sandrini.

Annonce

Indsigelser


  • Der indkom ikke færre end 173 bemærkninger, herunder fra Sædding-Fovrfeld Lokalråd, i høringsfasen. En række af bemærkningerne havde flere underskrivere - i alt 453 underskrifter.
  • De mange underskrifter handlede i store træk bekymringer for det høje byggeri, der frygtes at give indbliks- og skyggegener samt uhensigtsmæssige kastevinde for de omkringboende. Derudover omhandlede indsigelserne bekymring for stærk forøgelse af trafikken, brandforhold, kloakering, indhug i de eksisterende, grønne arealer samt den planlagte antennemast på en seks etagers bygning.

Afvist

S, V og SF stemte for det beskårne projekt, men det gør Dansk Folkepartis Hans K. Sønderby ikke.

- I DF mener vi ikke, man bare kan file projektet til på den måde. Med den massive modstand, der har været, så bør der et nyt projekt til, som igen skal i høring. Det er - helt generelt - ikke vores mål her i livet at gå imod borgernes seriøse ønsker og indvendinger, siger Hans K. Sønderby.

Venstres Kurt Bjerrum er ikke enig. Han konstaterer, at når man skalerer et forslag ned, kan man sagtens sige ja, mens det ikke ville være i orden at gøre et projekt større uden høring.

Næste år

Hans K. Sønderby nægtede også at stemme for at uddelegere beslutningskompetencen til borgmesteren, og dermed faldt også muligheden for at få projektet vedtaget i indeværende år.

Som tidligere nævnt i JydskeVestkysten giver de mange indsigelser og bemærkninger et tidspres, fordi de ifølge planloven betyder, at lokalplanen tidligst kan godkendes fire uger efter høringsfristens udløb. Dermed ville man ikke kunne nå at behandle sagen på et byrådsmøde i indeværende år, sådan som man skal, hvis den kommunale grundkapital til projektet skal udmøntes. Udvalget var derfor blevet bedt om at uddelegere beslutningskompetencen til Jesper Frost Rasmussen (V), som så selv ville kunne træffe den formelle og endelige beslutning inden årets udgang.

Imidlertid skal alle være enige, hvis en borgmester skal have overdraget beslutningskompetencen, og det var udvalget som nævnt ikke. Det vil efter al sandsynlighed betyde, at sagen først behandles på et byrådsmøde i januar, men det afgøres endeligt på førstkommende økonomiudvalgsmøde mandag, hvor sagen kommer op igen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce