Annonce
Varde

Politikere siger nej til yderligere støtte til Byens Rum i Årre

Det endelige budget for Byens Rum er endt på 3,66 millioner kroner. Der mangler 250.000 kroner for at gøre projektet færdigt. Foto: Martin Ravn
Byens Rum - en plads, der er ved at blive bygget i Årre - har allerede fået 1,24 millioner kroner i kommunal støtte, og derfor vil økonomiudvalget ikke give de 250.000 kroner, der kan bruges til at færdiggøre projektet.

Årre: Årre må finde pengene til at færdiggøre Byens Rum et andet sted. Politikerne i økonomiudvalget siger nej til at støtte med 250.000 kroner, fordi projektet allerede har fået kommunal støtte.

Byens Rum er arealet, hvor den gamle del af Årre Skole lå. Det er nu revet ned, og i stedet er der ved at opstå en plads med blandt andet fitness, sansehave og skaterrampe.

Undervejs er projektet blevet dyrere, og derfor mangler Årre nu 250.000 kroner til et trædæk omkring et stort kastanjetræ samt en siddetrappe. Derfor søgte Årre om 250.000 kroner fra kommunens udviklingspulje, men får afslag. Der står nemlig i kriterierne for puljen, at det er til projekter, der ikke har fået anden kommunal støtte.

Annonce
Sådan ser det kommende Byens Rum ud i øjeblikket. Foto: Martin Ravn

Uforstående formand

- Det har jeg ingen forståelse for, siger Poul Verner Christensen, formand for Årre Borgerforening.

Han synes, det er problematisk, hvis pengene i udviklingspuljen ikke kan bruges til at videreudvikle på allerede eksisterende tiltag, og han vil nu undersøge, om det også forhindrer ham i at søge fra puljen, hvis Årre gerne vil forbedre på Byens Rum om eksempelvis et års tid.

Til gengæld slår han fast, at Årre nu blot vil prøve at søge om pengene andre steder, og han er sikker på, at Byens Rum bliver som oprindeligt tiltænkt.

- Det her stopper ikke vores udvikling i Årre, siger han.

Allerede i brug

Poul Verner Christensen fortæller, at etableringen af Byens Rum er delt op i etaper. Den første etape er skate-området, og det blev allerede taget i brug før jul.

- I dag (onsdag, red.) har der været næsten 100 skoleelever på løbehjul og rulleskøjter på vores pumptrackbane, siger han.

Det næste projekt bliver beplantningen på arealet.

Da der er flere etaper, så vil det manglende tilskud ikke stå i vejen for færdiggørelsen af den resterende del af Byens Rum.

- Det trækker bare ud med færdiggørelsen. Det må vi leve med. Det er vilkårene, siger Poul Verner Christensen.

Byens Rum har fået 450.000 kroner direkte fra kommunen og 790.000 kroner via Grøn Ordning, der fordeler penge til projekter i lokalsamfund, hvor der bliver bygget vindmøller.

På arealet var der tidligere den gamle del af Årre Skole. Det er nu revet ned. Foto: Martin Ravn
Arbejdet er i gang, så Byens Rum kan blive et areal, som både skoleeleverne og resten af byen har gavn af. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

112

30-årig indbrudstyv hærgede Kolding i måneder, inden han meldte sig selv: - Jeg gjorde det af grådighed

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce