Annonce
forside

Politikere skal tage et aktivt valg om at gå foran

Læserbrev: I disse dage har man kunne læse historien om, at lokalpolitikerne i Esbjerg fortsat ville få den høje kørselsgodtgørelse, selv om selv samme personer besluttede, at man fremover som ansat vil få den lave godtgørelse. Debatten raser, for er det rimeligt. Nej, selvfølgelig skal politikerne bidrage til besparelserne. Når det så er sagt, så spænder den kommunale styrelseslov og vederlagsbekendtgørelsen ben, da de folkevalgte ifølge denne har krav på den høje takst.

Spændende bliver det, hvor mange politikere der egentlig mener, at det er forkert, at de ikke skal bidrage til besparelser på dette område.

Politikerne har nemlig alle mulighed for selv at vælge hvorvidt de vil bidrage til besparelserne ved aktivt at indberette færre kilometer eller aktivt søge om den lave godtgørelse og ikke det man ifølge styrelsesloven og vederlagsbekendtgørelsen har krav på. Det kræver, at man som politiker vitterlig ønsker at gå foran.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ordnet Brexit er langtfra sikret

Torsdag var der grund til at drage et lettelsens suk, da den britiske premierminister Boris Johnson på Twitter meddelte, at der var forhandlet en aftale på plads om Brexit. Det er godt nyt ikke blot for Storbritannien, men også for alle os andre. EU-Kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, bekræfter, at parterne er blevet enige om en aftale, han betegner som retfærdig og balanceret aftale for EU og for Storbritannien. Naturligvis er det grundlæggende trist, at briterne nu er på vej ud af det europæiske fællesskab. Om det på sigt vil være en fordel for nationen kan der også sættes et stort spørgsmålstegn ved. Det sagt er der dog grund til at glæde sig, fordi skilsmissen nu forhåbentlig kan gennemføres i mindelighed. Det modsatte kunne have medført omfattende kaos med nye handelsbarrierer i Europa. Markedet reagerede da også prompte på meldingen, der fik kursen på det britiske pund til at stige. Dog er det forhastet allerede nu at glæde sig over udsigten til et ordnet Brexit. Om britisk politik kan man kun forudsige, at den er uforudsigelig. Johnsons forgænger som premierminister, Theresa May, fik jo ligeledes forhandlet sig til rette med EU for blot efterfølgende at blive ydmyget i det hjemlige parlament. Man kan frygte, at det scenarie gentager sig. Den britiske regerings nordirske støtteparti har allerede vendt tommelen ned for aftalen. Hos de øvrige partier er velviljen over for Boris Johnson samtidig uhyre begrænset. Måske kan lysten til at smække premierministeren en politisk lussing vise sig større end den sunde fornuft, som en aftale ville være udtryk for. Den danske regering har nærlæst aftalen. Efter det forklarede statsminister Mette Frederiksen, at hun er villig til at strække sig meget langt for at få tingene på plads. Man kan kun håbe, at samme besindighed vil indfinde sig i parlamentet i Westminster Palace. Sikkert er det imidlertid ikke. Så nok er EU og Storbritannien nået et nødvendigt skridt videre. Men i mål er vi ikke.

Annonce