Annonce
Aabenraa

Politikere stopper midt i diskodansen

Afgørelsen om, hvorvidt der kan blive ved med at være diskotek i bygningen her, blev udskudt endnu en gang. Foto: Claus Thorsted
Egentlig skulle der være faldet en afgørelse i sagen om diskoteket på Storetorv på det seneste møde i vækstudvalget. Men nye spørgsmål er kommet på tværs.

AABENRAA: Et flertal i vækstudvalget har slået bremserne i overfor en lovliggørelse af diskoteket på Storetorv 7 i Aabenraa.

Det så ellers på forhånd ud som om, der var et flertal for at lovliggøre diskoteket på det seneste møde i vækstudvalget for land og by. Men forvaltningen på rådhuset kom i tvivl, og derfor blev sagen i stedet udsat.

- Det ser ud til, at det kommuneplantillæg, der ledsager lokalplanen, kan åbne op for uhensigtsmæssige diskoteker andre steder i området, forklarer Philip Tietje (V), der er formand for udvalget.

Et lokalplanforslag, som kun gælder for den ene matrikel, hvor diskoteket ligger, skal godkendes af politikerne, inden diskoteket er gjort lovligt og det endelige punktum kan sættes for sagen efter godt to års diskussioner.

Men det tilhørende kommuneplantillæg kan volde problemer.

- Vi er kommet i tvivl om, hvorvidt vi efter den ordlyd, tillægget har, kan blive nødt til at lave forarbejdet til nye lokalplaner, hvis der opstår ønske om at åbne et diskotek et andet sted i området, forklarer Stig Werner Isaksen, der er direktør i kultur, miljø og teknik i kommunen.

Philip Tietje er fortsat indstillet på at stemme for en lovliggørelse af diskoteket, så snart sagen er afklaret.

- Vi behandler sagen igen sidst i oktober, og som det ser ud nu, vil vi sige ja til lokalplanen, siger han.

Han har flertal i udvalget sammen med partifællen Søren Frederiksen, Erwin Andresen fra Slesvigsk Parti og Jette Julius fra Dansk Folkeparti.

Erik Uldall og Egon Madsen fra Socialdemokratiet og Michael Christensen fra SF er dog imod diskoteket og dermed lokalplanen.

Jette Julius stemte imod at udsætte afgørelsen på vækstudvalgets seneste møde.

- Der har været tid nok til at undersøge det, der skulle undersøges. Jeg mener, vi har sikret os ved at lave en lokalplan, der kun gælder for Storetorv 7, siger hun.

En alternativ plan

Hvis et flertal i vækstudvalget på det kommende møde siger nej til lokalplanen for Storetorv 7, er det meningen, at der i stedet skal laves en temaplan, som overordnet skal fastsætte, hvor der må ligge diskoteker i Aabenraa.

Et mindretal i udvalget bestående af S og SF har hele tiden ment, at temaplanen skal laves, inden det nuværende diskotek på Storetorv 7 bliver lovliggjort.

Kæp i hjulet

Lokalplanen, som nu er udsat, har mødt en del modstand undervejs - blandt andet fra husejere i området, der ikke er tilfredse med, at der skal ligge et diskotek så tæt på deres ejendomme.

Aabenraa Bridgecenter, der ejer første sal i ejendommen Storetorv 7, har også gjort indsigelser mod lokalplanen og dermed mod diskoteket.

Søren Petersen Norn, der driver diskotek Seven i stueetagen, havde til gengæld håbet, at det sidste punktum blev sat i sagen på det seneste møde i vækstudvalget.

- Det er træls. Nu har vi ventet i to et halvt år på at få den afgørelse. Kommunen er blevet ved med at holde os hen, siger han.

- Vi får hele tiden spørgsmål, om vi snart skal lukke, og det skal vi så til at afkræfte, hver gang der skrives om sagen i avisen. Det er en kæp i hjulet for os. Det er træls, at vi her investeret en hel masse i noget, der bliver nedgjort hele tiden, siger han.

Annonce
Debat For abonnenter

Kommentar: Dette er Socialdemokratiets største mulighed for at vælte borgmesteren, men hvor langt vil de strække sig?

Danmark

Torsdagens coronatal: Danmark har over 700 nye smittede for anden dag i træk

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Annonce
Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Køreskole-elever har ventet i måneder på at komme til prøve, og kørelærere har holdt krisemøde: - Vi har undervurderet situationen, erkender Færdselsstyrelsen

Tønder For abonnenter

En kendt far og onkel: Nu er Andreas selv på vej frem på håndboldbanen

Varde

Emil på 19 år er kommet ud af sit misbrug: Kommunen skulle have sat mig i plejefamilie som lille

Esbjerg

Forsyningsselskab tester for giftige stoffer i spildevand i to kommuner: - Når vi har fået viden om sundhedsskadelige stoffer, skal vi naturligvis teste for det

Esbjerg

Stil dit spørgsmål til borgmesterkandidaten: JV inviterer til debatmøde

Erhverv For abonnenter

Naturgas sender varmeprisen på himmelflugt: 1000 fjernvarmekunder varslet stor ekstraregning

Aabenraa For abonnenter

Efter syg og blind svigermors død: Jeg er sikker på, du vil se mig og familien igen, når du forlader denne verden

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Danmark

Aktiviteter for store og små: Gode tips til efterårsferien for hele familien

Billund For abonnenter

Analyse: Derfor er der spænding om borgmesterposten

Esbjerg For abonnenter

Sidste år risikerede han at blive smidt på gaden: Nu renoverer købmanden for millionbeløb

Aabenraa

Autoværksted har fundet fidusen: Kvinder står i kø for at lære at skifte hjul

Annonce