Annonce
Aabenraa

Politikere stopper midt i diskodansen

Afgørelsen om, hvorvidt der kan blive ved med at være diskotek i bygningen her, blev udskudt endnu en gang. Foto: Claus Thorsted
Egentlig skulle der være faldet en afgørelse i sagen om diskoteket på Storetorv på det seneste møde i vækstudvalget. Men nye spørgsmål er kommet på tværs.

AABENRAA: Et flertal i vækstudvalget har slået bremserne i overfor en lovliggørelse af diskoteket på Storetorv 7 i Aabenraa.

Det så ellers på forhånd ud som om, der var et flertal for at lovliggøre diskoteket på det seneste møde i vækstudvalget for land og by. Men forvaltningen på rådhuset kom i tvivl, og derfor blev sagen i stedet udsat.

- Det ser ud til, at det kommuneplantillæg, der ledsager lokalplanen, kan åbne op for uhensigtsmæssige diskoteker andre steder i området, forklarer Philip Tietje (V), der er formand for udvalget.

Et lokalplanforslag, som kun gælder for den ene matrikel, hvor diskoteket ligger, skal godkendes af politikerne, inden diskoteket er gjort lovligt og det endelige punktum kan sættes for sagen efter godt to års diskussioner.

Men det tilhørende kommuneplantillæg kan volde problemer.

- Vi er kommet i tvivl om, hvorvidt vi efter den ordlyd, tillægget har, kan blive nødt til at lave forarbejdet til nye lokalplaner, hvis der opstår ønske om at åbne et diskotek et andet sted i området, forklarer Stig Werner Isaksen, der er direktør i kultur, miljø og teknik i kommunen.

Philip Tietje er fortsat indstillet på at stemme for en lovliggørelse af diskoteket, så snart sagen er afklaret.

- Vi behandler sagen igen sidst i oktober, og som det ser ud nu, vil vi sige ja til lokalplanen, siger han.

Han har flertal i udvalget sammen med partifællen Søren Frederiksen, Erwin Andresen fra Slesvigsk Parti og Jette Julius fra Dansk Folkeparti.

Erik Uldall og Egon Madsen fra Socialdemokratiet og Michael Christensen fra SF er dog imod diskoteket og dermed lokalplanen.

Jette Julius stemte imod at udsætte afgørelsen på vækstudvalgets seneste møde.

- Der har været tid nok til at undersøge det, der skulle undersøges. Jeg mener, vi har sikret os ved at lave en lokalplan, der kun gælder for Storetorv 7, siger hun.

Annonce

En alternativ plan

Hvis et flertal i vækstudvalget på det kommende møde siger nej til lokalplanen for Storetorv 7, er det meningen, at der i stedet skal laves en temaplan, som overordnet skal fastsætte, hvor der må ligge diskoteker i Aabenraa.

Et mindretal i udvalget bestående af S og SF har hele tiden ment, at temaplanen skal laves, inden det nuværende diskotek på Storetorv 7 bliver lovliggjort.

Kæp i hjulet

Lokalplanen, som nu er udsat, har mødt en del modstand undervejs - blandt andet fra husejere i området, der ikke er tilfredse med, at der skal ligge et diskotek så tæt på deres ejendomme.

Aabenraa Bridgecenter, der ejer første sal i ejendommen Storetorv 7, har også gjort indsigelser mod lokalplanen og dermed mod diskoteket.

Søren Petersen Norn, der driver diskotek Seven i stueetagen, havde til gengæld håbet, at det sidste punktum blev sat i sagen på det seneste møde i vækstudvalget.

- Det er træls. Nu har vi ventet i to et halvt år på at få den afgørelse. Kommunen er blevet ved med at holde os hen, siger han.

- Vi får hele tiden spørgsmål, om vi snart skal lukke, og det skal vi så til at afkræfte, hver gang der skrives om sagen i avisen. Det er en kæp i hjulet for os. Det er træls, at vi her investeret en hel masse i noget, der bliver nedgjort hele tiden, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Svømmehalsdirektør er dybt frustreret over lange udsigter til genåbning: Op mod 200 kunder har skrevet til Slotssøbadet

Haderslev

Gravene skal have en plan

Danmark

Frygter skævvridning af Danmark efter coronakrise: Regeringen varsler særlig hjælp til landdistrikterne

Sydjylland For abonnenter

Signe og Sebastiam efterlyser bedre job- og uddannelsesmuligheder: Ellers flygter unge fra regionen

Annonce