Annonce
Vejen

Politikere tager ny runde med Vin For Dig’s flytteplaner

Marko Schmidt og Mathias Bruhn får deres ansøgning om en flytning til Merkurvej til fornyet politisk behandling i Udvalget for teknik og miljø. JV-arkiv
Vejen Byråd har vedtaget, at ansøgningen fra Brørup-forretningen Vin For Dig om at flytte til Merkurvej skal en ny tur forbi Udvalget for teknik og miljø. V-politikeren Marion Mortensen havde bedt om at få sagen i byrådet.

Brørup: De to indehavere af forretningen Vin For Dig i Brørup, Mathias Bruhn og Marko Schmidt, var egentlig allerede begyndt at se sig om efter en anden placering.

Efter at Udvalget for teknik og miljø havde sagt nej til ønsket om at flytte forretningen til Merkurvej, så var lyset reelt slukket for de to vinhandlere. Deres forretning er omfattet af detailhandelsbestemmelserne, hvilket betyder, at butikken ikke må lægges udenfor de lokalplansbestemte detailhandelsområder. Sådan lød det fra Udvalget for teknik og miljø.

Men nu har Vejen Byråd på sit møde sent tirsdag eftermiddag besluttet at sende sagen tilbage til Udvalget for teknik og miljø.

Det var Venstres byrådsmedlem, Marion Mortensen, som havde anmodet om at få sagen behandlet i byrådet.

- Jeg synes ikke, det er i orden, at vi ikke på en eller anden måde kan få en byggetilladelse tilpasset Vin For Dig’s ønske om at flytte til Merkurvej. Det er træls, fordi forretningen på sigt mere udvikler sig i retning af e-handel end udelukkende detailhandel.

Marion Mortensen føjede til: - Ude i området ligger eksempelvis Davidsen, som efterhånden handler en del med dagligvarer. Der ligger en stor genbrugsbutik, og der ligger en OK-tank, hvor der også handles dagligvarer. Så i det hele taget er det en blandet pose bolsjer, som er i området.

Jeg håber, at der på en eller anden måde kan ses nærmere på en dispensation, selvom Planloven selvfølgelig skal overholdes.

Marion Mortensen, medlem af Vejen Byråd for Venstre

Annonce

Håb om dispensation

Marion Mortensen appellerede til, at sagen om byggetilladelsen fra Vin For Dig blev sendt til fornyet behandling i Udvalget for teknik og miljø.

- Jeg håber, at der på en eller anden måde kan ses nærmere på en dispensation, selvom Planloven selvfølgelig skal overholdes, lød det fra Venstre-politikeren.

Socialdemokraten Elin Winther var mere skeptisk:

- Jeg mangler at få en præcis viden om, hvad det er, vi skal drøfte. Vi har i vores hidtidige behandling i udvalget hørt fra administrationen, at en byggetilladelse ikke kan efterkommes på grund af lokalplanen, lød det fra Elin Winther.

Der var dog ikke yderligere bemærkninger, hvorefter sagen blev sendt til fornyet behandling i Udvalget for teknik og miljø.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce