Annonce
Haderslev

Politikere til borgere: Kom med kommentarer til solcelleanlæg

Haderslev Kommune har sendt en plan i høring, der baner vej for store solcelleanlæg. Rigtig mange er skræmt ved udsigten til at blive nabo til sådan et anlæg, og allerede nu har mange skrevet indsigelser på kommunens høringsportal. Arkivfoto: Mette Mørk
Frem til den 18. maj er en stor plan for solcelleanlæg på 1155 hektar 14 forskellige steder i Haderslev Kommune i offentlig høring. Det er vigtigt, at alle blander sig, siger politikerne i Haderslev Byråd.

1155 hektar jord ni forskellige steder i Haderslev Kommune er i et nyt forslag til et kommuneplantillæg for solcelle-anlæg sendt i høring frem til den 18. maj.

Rigtig mange har allerede nu på Haderslev Kommunes digitale høringsportal udtrykt bekymring for udsigten til at blive nabo til et af de ni udlagte områder. Og jo flere jo bedre, mener Enhedslistens Svend Brandt.

På tirsdagens byrådsmøde opfordrede han borgerne til at komme med indsigelser:

Annonce

- Den eneste måde at få reduceret det enorme areal på er ved en massiv indsats fra borgerne. Vi skal have mængden ned og på mindre arealer, så det bliver spiseligt for naboerne og samtidig sikre grøn omstilling, lød det fra EL-politikeren.

Spæd start

Også Socialdemokratiets borgmesterkandidat, Henrik Rønnow, finder det vigtigt, at borgerne giver deres mening til kende.


Det er voldsomme anlæg, selv med læhegn vil man kunne se ind. Derfor skal borgerne benytte sig af muligheden for at give deres mening til kende.

Henrik Rønnow (S)


- Vi er endnu kun i projektets helt spæde start. Vi har slet ikke drøftet, hvad betingelserne er for at sige hverken ja eller nej til planerne. Jeg kan frygte, at vi med solceller risikerer at ende i samme situation som med vindmøllerne, og at det kan splitte lokalsamfundet. Jeg kan sagtens se, hvordan det er at stå med en barnevogn og gerne vil gå med den lille og kun kan gå midt inde i en solcellepark. Hvad er den rigtige balance, og hvad vores bidrag som kommune egentlig skal være til den grønne omstilling. Det er voldsomme anlæg, selv med læhegn vil man kunne se ind. Derfor skal borgerne benytte sig af muligheden for at give deres mening til kende, sagde Henrik Rønnow.

Annonce

Mængden skal til debat

Mængden af arealer – der i størrelse svarer til 1155 fodboldbaner med internationale mål – medregnet græskanterne udenom – optog også den konservative Kjeld Thrane.

Skriv din mening

På Haderslev Kommunes digitale Høringsportal kan man blande sig i debatten om solcelleanlæg.

Her er der i forvejen allerede en del kommentarer.

- For at det skal lykkes er det nødvendigt, at vi tager en diskussion om mængden. Eksempelvis i forhold til forbrug. Vi skal drøfte placeringerne og inddragelse af lokalområdet. Vi har mødt det før. Hvis der bliver givet noget tilbage til lokalområdet, bliver folk måske mere trygge. Under idéhøringen kom der kun to svar. Jeg håber, flere melder sig på banen nu, sagde Kjeld Thrane.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Udviklingshæmmede Jens elsker store maskiner: Nu har han fået 'sin egen' hos stor industrivirksomhed

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE til kamp mod topholdet: Aggressiviteten skal med til Herning

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce