Annonce
Trekantområdet

Politikere tvivlede på forlig: Men fandt løsningen alligevel

Der blev forhandlet til fredag aften, da byrådet fik budgetforliget i hus. Flere partier tvivlede undervejs på det brede forlig. Foto: Klaus Madsen
Både DF og Enhedslisten tvivlede på, om byrådet kunne nå til enighed om budgettet. Begge partier roste borgmester Jacob Bjerregaard (S) i forbindelse med fredagens budgetforlig.

Fredericia: En lang række hårde spareforslag stod beskrevet i mulighedskataloget op til årets budgetforhandlinger.

Det skabte tvivl hos flere partier, om det overhovedet var muligt at nå det brede forlig til budgettet for 2020.

- Jeg var faktisk nervøs for, hvordan vi skulle nå til det her sted, sagde gruppeformand Susanne Eilersen fra Dansk Folkeparti i forbindelse med pressemødet fredag aften, da budgettet var underskrevet.

Ligesom flere andre partier havde DF meldt klart ud på flere områder, hvor partiet ikke ville gå med til besparelser. Samtidig opstod muligheden for, at Fredericia kunne løfte servicen, da flere af landets andre kommuner sparer. Borgmester Jacob Bjerregaard fik ros for sin opgaveløsning.

- Du har virkeligt lagt dig i selen, og du har virkeligt lyttet til os. Det papir, vi står med i dag, er virkeligt formuleret på en god måde, og det kommer rundt om det hele, sagde Susanne Eilersen til borgmesteren.

Som et positivt element i budgettet fremhævede hun især ældreområdet, som har fået flere konkrete løft, og som desuden har fået eftergivet gæld. Samtidig fremhævede hun også, at det beskyttede værksted Proaktiv bevares, og at der sættes afsættes ekstra midler til handicappede borgere i botilbud på Kobbelgården og Ullerupdalvej.

Annonce
Det endte noget lykkeligere, end vi havde forestillet os.

Cecilie Roed Schultz, Enhedslisten

For Enhedslistens Cecilie Roed Schultz var tvivlen stor, da hun så det første udkast til budgettet sammen med mulighedskataloget.

- Det er nok første gang, jeg er med i et budgetforlig, hvor jeg virkelig ikke havde troet på, vi skulle stå her i dag. Det har været en svær opgave, og i Enhedslisten var vi ikke særligt optimistiske. Det er dejligt at stå her i dag og være med. Ikke fordi det er et mål i sig selv. Men fordi vi faktisk løfter velfærden i Fredericia med 1,7 procent. Vores borgmester har været god til at søge efter muligheden for at gå over rammen, sagde Cecilie Roed Schultz.

De fjernede spareforslag på Børn- og Unge-området var en vigtig forudsætning for, at Enhedslisten gik med. I stedet fik området flere midler, og der udarbejdes en ny fritidspolitik. Desuden er der otte millioner til en afløser for De Orange Haller i 2021.

- Vi var dybt bekymrede for for, at man var ved at barbere det område, som i forvejen var presset helt ned til sokkeholderne, sagde politikeren, der også fremhævede nye cykelstier som Enhedslistens aftryk på budgettet. Det gælder fra Kolding Landevej fra Den Gamle Lillebæltsbro til Skærbækvej for 16 millioner kroner i 2020 og en sti på Røde Banke fra Ussinggårdsvej til Snoghøj Landevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Trods udsigt til blodrødt regnsskabsår: Hotel Koldingfjord satster stort på opgradering af personalet

Annonce