Annonce
Trekantområdet

Politikere tvivlede på forlig: Men fandt løsningen alligevel

Der blev forhandlet til fredag aften, da byrådet fik budgetforliget i hus. Flere partier tvivlede undervejs på det brede forlig. Foto: Klaus Madsen
Både DF og Enhedslisten tvivlede på, om byrådet kunne nå til enighed om budgettet. Begge partier roste borgmester Jacob Bjerregaard (S) i forbindelse med fredagens budgetforlig.

Fredericia: En lang række hårde spareforslag stod beskrevet i mulighedskataloget op til årets budgetforhandlinger.

Det skabte tvivl hos flere partier, om det overhovedet var muligt at nå det brede forlig til budgettet for 2020.

- Jeg var faktisk nervøs for, hvordan vi skulle nå til det her sted, sagde gruppeformand Susanne Eilersen fra Dansk Folkeparti i forbindelse med pressemødet fredag aften, da budgettet var underskrevet.

Ligesom flere andre partier havde DF meldt klart ud på flere områder, hvor partiet ikke ville gå med til besparelser. Samtidig opstod muligheden for, at Fredericia kunne løfte servicen, da flere af landets andre kommuner sparer. Borgmester Jacob Bjerregaard fik ros for sin opgaveløsning.

- Du har virkeligt lagt dig i selen, og du har virkeligt lyttet til os. Det papir, vi står med i dag, er virkeligt formuleret på en god måde, og det kommer rundt om det hele, sagde Susanne Eilersen til borgmesteren.

Som et positivt element i budgettet fremhævede hun især ældreområdet, som har fået flere konkrete løft, og som desuden har fået eftergivet gæld. Samtidig fremhævede hun også, at det beskyttede værksted Proaktiv bevares, og at der sættes afsættes ekstra midler til handicappede borgere i botilbud på Kobbelgården og Ullerupdalvej.

Annonce
Det endte noget lykkeligere, end vi havde forestillet os.

Cecilie Roed Schultz, Enhedslisten

For Enhedslistens Cecilie Roed Schultz var tvivlen stor, da hun så det første udkast til budgettet sammen med mulighedskataloget.

- Det er nok første gang, jeg er med i et budgetforlig, hvor jeg virkelig ikke havde troet på, vi skulle stå her i dag. Det har været en svær opgave, og i Enhedslisten var vi ikke særligt optimistiske. Det er dejligt at stå her i dag og være med. Ikke fordi det er et mål i sig selv. Men fordi vi faktisk løfter velfærden i Fredericia med 1,7 procent. Vores borgmester har været god til at søge efter muligheden for at gå over rammen, sagde Cecilie Roed Schultz.

De fjernede spareforslag på Børn- og Unge-området var en vigtig forudsætning for, at Enhedslisten gik med. I stedet fik området flere midler, og der udarbejdes en ny fritidspolitik. Desuden er der otte millioner til en afløser for De Orange Haller i 2021.

- Vi var dybt bekymrede for for, at man var ved at barbere det område, som i forvejen var presset helt ned til sokkeholderne, sagde politikeren, der også fremhævede nye cykelstier som Enhedslistens aftryk på budgettet. Det gælder fra Kolding Landevej fra Den Gamle Lillebæltsbro til Skærbækvej for 16 millioner kroner i 2020 og en sti på Røde Banke fra Ussinggårdsvej til Snoghøj Landevej.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Billund

Ansættelsesstop i resten af 2019: Alle områder rammes i Billund Kommune

Annonce