Annonce
Aabenraa

Politikere underkender forvaltningen: Parkeringsregler bliver ændret før julehandlen

Man behøver ikke længere frygte parkeringsvagten de første fire timer, når man parkerer flere steder i det centrale Aabenraa. Arkivfoto: John Randeris
Flere steder i Aabenraa bliver det nu muligt at stille bilen i fire timer i stedet for de nuværende to timer. Politikerne i teknik- og miljøudvalget imødekommer ønsket fra de butiksdrivende, der gerne vil have ændringerne indført før julehandlen. Forvaltningen havde ellers anbefalet at vente.

Aabenraa: Nu bliver der tid til både at shoppe og gå på café i Aabenraa, uden du skal ud og stille p-skiven undervejs.

Politikerne i teknik- og miljøudvalget har netop nikket ja til, at den tidsbegrænsede parkering sættes op fra to til fire timer på flere parkeringspladser i den centrale del af byen.

- Vi har en god dialog med Aabenraa Business og detailhandlen, og de er kommet med deres input. Det har vi lyttet til. Vi vil nemlig gerne have ensartethed på området, så der ikke er så meget at være i tvivl om, siger udvalgsformand Arne Leyh Petersen (DF).

Konkret er der tale om parkeringspladserne Skrænten på taget af Føtex, Madevej over for Føtex, byens parkeringshus og Humlehaven, der fremover får tidsbegrænset parkering på fire timer. I weekenden er der ingen begrænsning.

- Ændringerne i tidsbegrænsningen skal ske hurtigst muligt og helst inden julehandlen. Det var et ønske fra både Business Aabenraa og de butiksdrivende, så det prøver vi at indfri, så godt vi kan, siger Arne Leyh Petersen.

Annonce

Der er ingen tvivl om, at julehandlen er mere ekstrem i forhold til resten af året. Men det går nok, håber vi, og det er også derfor, vi vil have det indført så hurtigt som muligt, så folk kan vænne sig til det.

Udvalgsformand Arne Leyh Petersen

Det går nok

Forvaltningen havde ellers på forhånd advaret imod, at ændringerne sker allerede i år. De forventes nemlig at føre til mere såkaldt søgetrafik, som ifølge forvaltningen bør undgås, "fordi den giver ulejlighed for øvrige trafikanter, opfattes som tidsspilde og generelt giver en dårlig trafikantoplevelse." Derfor anbefalede forvaltningen at vente til eksempelvis februar, så der ville være bedre tid til at vænne sig til de nye forhold, før der kommer tryk på.

Men det er politikerne ikke så bekymret for.

- Søgetrafikken vil jo bare komme alligevel, når vi indfører det, og hvis det er så stort et ønske, vil vi gerne tilgodese de erhvervsdrivende og dem, der handler. Der er ingen tvivl om, at julehandlen er mere ekstrem i forhold til resten af året. Men det går nok, håber vi, og det er også derfor, vi vil have det indført så hurtigt som muligt, så folk kan vænne sig til det, siger Arne Leyh Petersen.

Ifølge Stig Werner Isaksen, direktør på området, handler det nu blot om at få bestilt de nye skilte.

- Vi tror på, vi kan gøre det til den 1. december. Vi gør det i hvert fald så hurtigt, vi overhovedet kan, siger han.

Bagefter vil der blive evalueret på de nye tidsbegrænsninger, fortæller udvalgsformanden.

- Og så kan det være, vi finder ud af, at vi også skal agere anderledes på andre parkeringspladser, siger Arne Leyh Petersen.

Rettet 10:48: Tidligere fremgik det, at der også skal ske ændringer på Barkmøllegade, Madevej ved Hotel Europa og i Nybropassagen. Det var ikke korrekt. Mens pladserne er en del af kommunens parkeringsstrategi, så var det ikke en del af politikernes beslutning i denne omgang. JydskeVestkysten beklager fejlen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

IS-medlem er inderligt uvelkommen

Et tidligere medlem af Islamisk Stat ankom mandag til Danmark, og blev straks anholdt. Manden har siddet fængslet i Tyrkiet, men blev sendt til Danmark på begæring af de danske myndigheder. Formentlig skal man være jurist for at forstå, hvorfor Danmark har bedt om at få den pågældende udleveret. Han er inderligt uvelkommen. Manden er den 28-årige Ahmad el-Haj. Han er af palæstinensisk oprindelse, men ærgerligt nok udelukkende dansk statsborger. Passet kan han derfor ikke miste. Trods det danske pas er det naturligvis grotesk at påstå, manden er vendt hjem. Danmark er ikke et hjem for mennesker, der har vendt os ryggen og direkte kæmpet mod landets interesser. Justitsminister Nick Hækkerup er blevet kritiseret for at lægge pres på domstolene i sagen om den den udleverede. Ministeren har nemlig sagt, at manden forhåbentlig bliver dømt for de forbrydelser, han har begået. Kritikken kommer fra De Radikale og Enhedslisten. Strengt taget har de ret i, at det ikke er en ministers, men domstolenes opgave at vurdere, om en sigtet er forbryder eller ej. Men ikke desto mindre er Nick Hækkerups spontane reaktion absolut forståeligt. Så skulle en domstol kende den pågældende skyldig, sker det forhåbentlig efter straffelovens paragraf 114. Den såkaldte terrorparagraf åbner nemlig mulighed for fængsel på livstid. Sanktionen er aldeles passende, hvis den 28-årige skulle vise sig at have deltaget i Islamisk Stats uhyrlige forbrydelser. Måtte han i givet fald aldrig komme på fri fod eller i hvert fald sidde i fængsel, til han er en meget gammel mand ligesom den firedobbelte politimorder Palle Sørensen. Han tilbragte 33 år bag tremmer. Ahmad el-Haj blev ifølge flere medier hårdt såret under et bombeangreb og sidder i kørestol. Han har fortalt Weekendavisen, at han inderligt fortryder sine handlinger. I betragtning af de konsekvenser hans indsats for Islamisk Stat har haft for ham selv, er det såmænd ganske muligt. Nogen formildende omstændighed er det imidlertid ikke.

Annonce