Annonce
Vejen

Politikere, underskrifter og mandattyveri

Annonce

LÆSERBREV:  - Er de ord, der krydrer JV redaktørens overskrift i søndagens kommentar til - må man forstå - senest Enhedslistens Maya Ryoms faneflugt til løsgængertilværelsen.

Selv forlod jeg Dansk Folkeparti for en rum tid siden og har fortsat mit arbejde i byrådet som løsgænger. Dette partis de route er ingen offentlig hemmelighed, og uanset pressens forsøg på at piske en stemning op (skabe debat) så foregår der ting i vel nok de fleste partier, der af og til bliver så utiltalende, at man må trække sig for ikke at føle sig prostitueret.

Disse (interne) medvirkende årsager lader politikere ofte bero indenfor egne rækker efter fælles overenskomst, fordi man ved, at sandheden kan få mundvandet til at drive ned ad mundvigene hos enhver redaktør med respekt for sig selv. Tro mig - her er der langt mere guf at hente for en lysten pen, end et citat fra min fortid i DF på et tidspunkt, hvor udviklingen endnu ikke havde ramt virkeligheden.

Alle disse moralske opstød og forsøg på at pege fingre ad politikere, der tager deres mandater med sig ind i en løsgængertilværelse - baserer sig ofte på uvidenhed om (pinlige) årsager, der får virkning, og det er naturligvis et politisk lalleværk at tro, at det skal være op til den enkelte at vise ædelt sind og efterlade mandaterne på selvsamme arena, hvor blodsudgydelserne har fundet sted. Hvorfor skulle man dog?

De selvsamme politikere, der begræder og forarges over tabet af mandater, kan jo egentlig bare sørge for at indrette love og regler, så der ikke er noget at komme efter i en given situation. Men der er jo nok en grund til, at det ikke sker! Alle vil vist gerne beholde kattelemmen, for hvis nu....

Omfanget af partipolitisk faneflugt synes proportionelt stigende med den spidsfindige (eller fladpandede) pression, der kan ligge til grund herfor, så et godt råd kunne være, at partierne kikkede indad og skabte en bedre politisk arena som udgangspunkt for arbejdsglæde og kollegial forståelse hos egne byråds-/ regions-/eller folketingsmedlemmer.

Somme tider er det klogere at holde de spidse albuer lidt tættere til kroppen, end at forhåndsafkræve evt. bortløbne partipolitikere en underskrift, der ikke behøver at være det papir værd, den er skrevet på, fordi en aflevering af mandaterne i øvrigt ikke er et krav, man lovformeligt kan/må håndhæve.

Moral er godt, men dobbeltmoral er ikke dobbelt så godt, så stik piben ind og overlad helligheden til de religiøse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Trekantområdet

4. klasse-elever og lærere sendt hjem fra Kirstinebjergskolen - en smittet elev sendte klassen hjem

Annonce