x
Annonce
Varde

Politikere vil gerne holde skolebestyrelser nede i størrelse

Tistrup Skole bliver hovedskole for så mange enheder, at de fleste enheder kun får én forælderrepræsentant i bestyrelsen. Arkivfoto: John Randeris

Nye skolebestyrelser og fællesbestyrelser kan hurtigt blive store, når de skal dække mange matrikler. Derfor sender politikerne et forslag i høring, som de ved, at de faglige organisationer ikke er tilfredse med.

Varde Kommune: Med den nye skolestruktur skal der træffes mange afgørelser. Nu er der sendt et forslag til nye skoledistrikter og nye sammensætninger af bestyrelser i høring.

Særligt det sidste kræver en del overvejelser. Det gælder især de bestyrelser, der fremover skal være bestyrelser for både skoler og børnehaver.

Princippet er blevet, at alle matrikler skal have en repræsentant, men alle skoler får maksimalt syv forældre i bestyrelsen. Det kommer til at betyde, at når de to børnehaver, de tre almene folkeskoler og specialklasserækken, der alle kommer til at høre under Tistrup Skole, hver har valgt sin repræsentant, så er der kun én forælder tilbage i bestyrelsen, som kan komme fra alle matriklerne.

Samtidig er det valgt, at i disse bestyrelser må enten skolerne eller børnehaven/børnehaverne nøjes med én medarbejderrepræsentant. Det ved kommunen allerede nu, at de faglige organisationer vil gøre indsigelse imod.

- Hvis man får bestyrelser, der bliver alt for store, så bliver de ikke operationelle i en hverdag, siger Per Rask Jensen (V), afgående formand for børn og undervisning.

Annonce

Forældreråd

Med i forslaget er også, at der kan oprettes forældreråd på de enkelte skoler. Det er råd uden beslutningskompetence.

- Dem skal vi have til de meget praktiske ting, der skal foregå på den enkelte matrikel. Det kan være juleafslutning, siger Per Rask Jensen.

- Det er heller ikke sikkert, at det skal besluttet i Nørre Nebel, at Lunde Skole skal besøge Annebergs Limtræ for eksempel.

Han synes, det giver god mening med en bestyrelse med beslutningskompetence og et råd uden.

- Bestyrelser skal være et sted, hvor der træffes beslutninger. Forældrerådet er et sted, hvor der er fokus på hverdagen, trivslen og aktiviteter, siger Per Rask Jensen.

Nye skoledistrikter

I forslaget er der ændringer af skoledistrikter.

Billums skoledistrikt bliver delt mellem Blåvandshuk og Janderup. Derudover ryger Roust-området fra Næsbjerg til Årre, og så er der et par små justeringer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Forældre fra Esbjerg tør ikke at sende børnene afsted: - Mine børn skal ikke være forsøgskaniner

Danmark

Live: Forældre vil lade børn blive hjemme efter påske

112

Radioaktive kilder stjålet fra skole

Leder For abonnenter

Statsministeren er på farlig kurs

Formentlig synes de fleste, at Mette Frederiksen og hendes regering har ydet en imponerende indsats under coronakrisen. Men nu kan statsministeren være på vej ad en farlig sti, der godt kan få den hidtidige enighed til at slå revner. Det har vi bestemt ikke behov for lige nu. Muligvis gjorde Mette Frederiksen ret i stort set at trække genåbningen af Danmark tilbage på det seneste pressemøde mandag. Problemet er blot, at vi stort set ikke kender baggrunden for beslutningen. Det samme gælder alle på Christiansborg uden for regeringens snævre kreds. Oppositionen har efter eget udsagn ikke været inddraget i de seneste afgørelser, men er blot på forhånd blevet orienteret om regeringens beslutning. Det samme gælder åbenbart også for regeringens egne støttepartier. Flere repræsentanter for oppositionen bebrejder Mette Frederiksen for denne fremgangsmåde. Dansk Folkepartis leder, Kristian Thulsen Dahl kalder ligefrem Mette Frederiksen for egenrådig. Desværre er den kritik berettiget. De politiske kolleger og alle vi danskere har ganske mange gange set sundhedsminister Magnus Heunicke præsentere sine plancher med de efterhånden berømte røde og grønne kurver. Men det er så i vidt omfang også de eneste modeller, der er blevet lagt frem. Regeringen har givetvis også i forbindelse med de seneste tiltag konsulteret sundhedsfaglige eksperter, inden planerne er blevet lagt. Men hvad har fagfolkene sagt, hvad bliver konsekvenserne, og hvilke alternativer findes der? De spørgsmål har vi aldrig fået besvaret. Forståeligt nok er frustrationen i Folketinget betydelig. Det kan meget vel slå over i modvilje, hvilket ville være en både politisk og samfundsmæssigt meget alvorlig situation. Den nuværende krise er for stor til politisk strid, og tydelige tegn på manglende fodslag i parlamentet vil skabe usikkerhed, ja måske ligefrem frygt blandt borgerne. Men rette vil de nemlig på grund af manglende information kunne spørge sig selv, om regeringens kurs er den rette.

Tønder

Flere usikkerheder efter aflysning af Tønder Festival: Hvad skal der ske med de billetter, som er solgt?

Annonce