Annonce
Esbjerg

Politikere vil have energiminister til mastemøde i Sydvestjylland

Energinets kæmpemaster kommer til at gå direkte igennem naturskønt og fredet Natura 2000-område ved Sneum å ved Endrup, hvis Energinets projekt kommer til at gå igennem. Nu vil politikere have ministeren til at komme til informationsmøder i Vestjylland for ved selvsyn at opleve de konsekvenser, projektet får for de lokale og naturen i området. Foto: Martin Ravn

Energiminister Lars Chr. Lilleholt har ingen planer om at deltage ved de kommende fire informationsmøder omkring linjeføringen for de store elmaster i Vestjylland. Men det er en fejl, mener henholdsvis henholdsvis folketingskandidat Anders Kronborg(S) og udvalgsformand Karen Sandrini(S) der opfordrer ministeren til ved selvsyn at opleve, hvilke konsekvenser elmasterne vil få for natur og borgere i området.

Annonce

Esbjerg Kommune: Der var flot politisk fremmøde fra blandt andet Venstre, SF, Konservative og Socialdemokratiet, da der mandag aften blev holdt møde på Endrup Kro omkring den kommende linjeføring og opføring af elmaster fra Endrup til Niebüll. Fra Socialdemokratiet deltog blandt andet Anders Kronborg, Karen Sandrini og Henny Fiskbæk, og dagen derpå opfordrer Kronborg og Sandrini til, at de kommende møder i Sydvestjylland får besøg fra allerhøjeste sted, så det ikke blot er Energinet som budbringer, der er tilstede, men at de reelle beslutningstagere også ved selvsyn kan opleve, hvilket voldsomt indgribende projekt, de har sat i søen.

- Hvis energiministeren ikke allerede har det i sin kalender, så bør en sag som denne kunne få Lars Chr. Lilleholt til at tage en tur i ministerbilen for at se nærmere på problemstillingen, siger Anders Kronborg, der sammen med Karen Sandrini opfordrer ministeren til at deltage ved samtlige af de kommende informationsmøder i april.

- Jeg tror, at hvis han kunne lytte til indspark fra en forsamling som den i Endrup mandag aften, så vil det kun gøre ham klogere, siger Anders Kronborg, der på mandagens møde blev rystet over at høre, at Endrup med dens unikke natur foreløbigt ikke er blandt de områder, der kan se frem til kabellægning. Netop et eksempel som dette mener Kronborg, at ministeren ville have haft god gavn af at høre mere om, idet der er brugt mange penge på at udvikle områdets natur.

Fire møder om linjeføring

Energinet afholder i løbet af april fire møder omkring den kommende linjeføring for 400 KV-luftledningerne, der samlet set går fra Idomlund i nord til Niebüll i syd.

18. april kl. 19: Videbæk Idræt & Fritidscenter19. april kl. 19: Varde Fritidscenter24. april kl. 19: Bredebro Idrætscenter25. april kl. 19: Ribe Fritidscenter

Annonce

Excelark

JydskeVestkysten har været i kontakt med pressechef hos Energi- Forsynings og Klimaministeriet, Jesper Caruso, og han forklarer, at der i energiminister Lars Chr. Lilleholts kalender ikke er noteret møder på hverken 24. april i Bredebro Idrætscenter eller 25. april i Ribe Fritidscenter, ligesom de to møder længere nordpå i Videbæk Fritidscenter og Varde Fritidscenter heller ikke figurerer.

Pressechefen regner på nuværende tidspunkt heller ikke med, at energiministeren plotter de kommende møder ind i kalenderen, men det giver Plan & Miljøudvalgsformand Karen Sandrini ikke meget for.

- Når der sker væsentlige forringelser i folks levevilkår, som der uden tvivl vil gøre i sagen med de kommende elmaster, så bør man som minister komme ud af København og stå på mål for de beslutninger, man tager, siger Karen Sandrini, mens svaret fra ministeriet også overrasker Anders Kronborg.

- Jeg kan ikke forstå, at han ikke vil lytte til, hvilke konsekvenser dette vil få for hele området, men det illustrerer vel ganske godt, at projektet på Christiansborg mere ses som tal i et excelark end hvilke konsekvenser, det får for naturen og de mennesker, der bor i området. Heldigvis er der lidt tid endnu til møderne, og vi vil sende en skrivelse til ham snarest, siger Anders Kronborg, der opfordrer ministeren til at følge tidligere praksis for området.

- Vi mener, det ville klæde ministeren, hvis han lagde samme seriøsitet for dagen som daværende transportminister Hans Chr. Schmidt gjorde i sagen omkring en omfartsvej ved Ribe, hvor han personligt mødte frem til borgermøde, siger Anders Kronborg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordtyskland

Slesvig-Holsten går i orange: Nu bør danskerne ikke køre over grænsen

Danmark

Hvor er Mette Frederiksen?

Annonce