Annonce
Haderslev

Politikere vil have flere aktiviteter ind på Sydbank Park

Der skal andre aktiviteter ind på Sydbank Park, men det bliver superligafodbolden og pokalturneringer, der har fortrinsret. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Nej til koncerter, men ja til lette aktiviteter på græsbanen. SønderjyskE har fortrinsret, siger udvalgsformand.

Glem drømmen om, at en stor dansk eller international rockstjerne får Sydbank Park til at gynge og ølkrusene til at skvulpe. Det kommer ikke til at ske.

Et faktum er dog, at grønsværen kan bruges til andet og mere end superliga-fodbold. Det mener udvalget for kultur og fritid, som på sit første møde efter sommerferien er blevet præsenteret for en række tiltag, der kan skabe mere liv på stadion og ikke kolliderer med de lyseblå fra SønderjyskEs interesser.

- Vi vil gerne – med respekt for, at det er et superligastadion - udnytte, at vi har et stadion, der har plads til andet end superliga-fodbold, siger Kjeld Thrane (K), som er formand for udvalget for kultur og fritid.

Annonce

Baggrunden for interessen er, at byrådsmedlem Inga Løkke (V) i udvalget har spurgt til, hvorfor de bedste fodboldkvinder eksempelvis ikke spiller på stadion.

Spørgsmålet førte til, at ledelsen og fagfolk i Haderslev Idrætscenter tidligere på sommeren gik i gang med at drøfte, hvilke aktiviteter der kan placeres på stadion ud fra det overordnede hensyn, at SønderjyskE og dermed kommunens superligahold har fortrinsret til at spille kampe på grønsværen.

Beskaffenhed afgørende

Banens beskaffenhed er her helt afgørende.

- Koncerter er utroligt hårde ved banen, og det dur derfor ikke. Men derfor kan man godt bruge den en gang imellem til andet en superligafodbold, siger Kjeld Thrane, der oplyser, at banen hen over sommeren er blevet skrabet af og har fået nyt græs.

Indtil videre står fem mulige forslag på listen over aktiviteter, der kan afvikles på banen – uden at slide på græsset.


Koncerter er utroligt hårde ved banen, og det dur derfor ikke. Men derfor kan man godt bruge den en gang imellem til andet en superligafodbold.

Kjeld Thrane (K), formand for udvalget for kultur og fritid


Haderslev Bueskyttelaug kan eksempelvis afholde langdistanceskydninger med både turnering og træning i april/maj og fra august til oktober. Kun skytterne må betræde græstæppet. Betingelsen er, at materialer og udstyr ikke belaster græsset.

DBUs Skolefodboldturening kan afvikle ottedelsfinaler og fremad fra april til udgangen af maj. Forudsætningen er, at kampene kun spilles på hverdage.

Haderslev Modelflyverklub kan få lov til at afvikle opvisning/fremvisning og interne eventdage fra marts til udgangen af maj og igen fra juli til november.

Finalekampe i kommunens fodboldrækker vil også kunne afvikles på Sydbank Park, lige som gymnastikforeninger kan få lov til at lave sommer-events – dog lige som de øvrige aktiviteter på bestemte tidspunkter – og at der er tørvejr op til arrangementet.

Annonce

Vejr kan føre til aflysninger

Vejret spiller nemlig en stor rolle. Hvis det regner i stride strømme og banens beskaffenhed kommer i så stor fare, at superligastandarden ikke kan opretholdes til næste kamp, vil aktiviteten blive aflyst eller flyttet. Vurderingen og beslutningen er alene Haderslev Idrætscenters, står der i de betingelser og forudsætninger, der er for andre aktiviteter på banen. Her bliver det også slået fast, at da banen fra udgangen af maj til udgangen af juli gennemgår omfattende renoveringer, kan man ikke forvente, at der bliver mulighed for at gennemføre aktiviteter i dette tidsrum.

- Det er klart, at da SønderjyskE betaler, har de fortrinsret. Men mulighederne er der, og jeg tænker, det kan være super – eksempelvis for bueskyttelauget, at de kan komme, hvor alt er på plads og de kun skal sætte banerne op. Alle andre faciliteter er på plads, siger Kjeld Thrane.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten her

Haderslev For abonnenter

Udviklingshæmmede Jens elsker store maskiner: Nu har han fået 'sin egen' hos stor industrivirksomhed

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg

Fra mobbe-offer til skarp politiker: Derfor kan du ikke længere høre borgmesteren skændes med De Konservatives frontkvinde

Esbjerg For abonnenter

Brolægger konkurs: Konflikt om mangeårig ansats sygdom fik ejer til at trække stikket

Tønder

Markant politisk sejr førte ikke til genvalg: Da Henrik vandt, blev han vraget

Erhverv

Selvstændig ønsker bedre vilkår for iværksættere: - Fritag os for moms og skat

Navne

Ny butik: Christian vækker gammelt håndværktøj til live

Sønderjylland For abonnenter

Rikke Thomsen er ude med nyt album på sønderjysk: - Dialekten har været min trygge ramme, som jeg altid har kunnet tage med mig

Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE til kamp mod topholdet: Aggressiviteten skal med til Herning

EfB

Hold da op en nedtur: Esbjerg lukker mål ind i de døende sekunder og taber 2-1 på eget græs - se videoanalysen

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

EfB

EfB-målscorer efter lørdagens dukkert: En vildt skuffende følelse

EfB For abonnenter

EfB's nye målmand var sønderknust:  - Det her er lige til at tude over

Sønderborg For abonnenter

Tidligere fejl udløser sur-smiley til hostel: - Det her er bittert

Annonce