Annonce
Varde

Politikere vil have flere penge til psykiatri

Jonna Buch Andersen (R) ønsker, at psykiatriske patienter ikke bliver udskrevet, før de er færdigbehandlede. Foto: André Thorup
En kvinde fortalte på valgmøde, at hun havde en oplevelse af, at man er nødt til at prøve at tage sit liv flere gange for at blive taget alvorligt i psykiatrien. Politikerne ønskede flere penge og en ligestilling med fysisk sygdom.

Varde: - Det er som om, man må prøve at tage sig liv flere gange for at blive taget alvorligt. Og til sidst er man død. Det er ikke okay.

Sådan lød det fra en kvinde på et valgmøde for især handicappede. Kvinden bruger det samme tilbud som de handicappede, selvom hendes problemer stammer fra diagnoser som borderline, angst og depression. Hendes oplevelse var, at hvis hun blev frustreret under en indlæggelse, så var svaret fra personalet i psykiatrien, at "så kan du bare gå", ligesom hun oplevede, at der blev talt ned til hende.

Claus Christensen (V) tog afstand fra de oplevelser, hun fortalte om.

- Som minimum må man kræve, at systemet behandler en med respekt, sagde han.

Tina Brixen (AL) ønskede at løfte psykiatrien med en milliard kroner om året. Foto: André Thorup

Underprioriteret

Der var egentlig ikke så meget debat mellem politikerne. De talte generelt for flere penge til området.

- Psykiatriområdet har været underprioriteret, sagde Tina Brixen (AL).

- Folk skal ikke udskrives, før de er færdigbehandlede, sagde Jonna Buch Andersen (R).

- Jeg ville gerne have den her rige onkel fra Amerika med en pose penge, jeg kunne dumpe ned i psykiatrien, sagde Merete Mogensen.

Flere talte om en ligestilling mellem psykiske og fysiske sygdomme.

Tina Brixen bragte et andet forslag ind i debatten. Ligesom kvinden var glad for at bruge samme tilbud som de handicappede, ønsker Alternativet også, at der bygges "generationshuse", hvor man kan bo uden at være sorteret efter alder og sygdomme, som er normalen i de tilbud, der er i dag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

Region om lunken Carelink-bedømmelse: - Man kan godt være tilfreds med en Ford, selv om der står en Mercedes ved siden af

Annonce