Annonce
Sønderborg

Politikere vil have styr på brugen af vikarer

Skoleforvaltningen i Sønderborg Kommune ved reelt ikke, hvor stor en del af undervisningen rundt om på folkeskolerne, der bliver klaret af en vikar. Arkivfoto: Jens Wognsen
Sønderborg Kommune ved ikke hvor mange vikartimer, der bliver brugt på folkeskolerne. Det skal laves om, lyder det fra børne- og uddannelsesudvalget.

Sønderborg: 10, 15 eller 20 procent?

Skoleforvaltningen i Sønderborg Kommune ved reelt ikke, hvor stor en del af undervisningen rundt om på folkeskolerne, der bliver klaret af en vikar.

Det undrer de ansvarlige politikere:

- Der er ingen tvivl om, at vi skal kunne følge med i, hvor stor vikardækningen er. I min verden giver det rigtig god mening, siger Claus Klaris (V), formand for børne- og uddannelsesudvalget.

Mandag stod Lilli Jensen frem og fortalte om, hvordan hendes søn i 1. klasse på Nørreskov-Skolen har katastrofalt mange vikartimer. Samme oplevelse har flere læsere efterfølgende beskrevet på andre folkeskoler.

I den sammenhæng oplyste Sønderborg Kommune, at den ikke havde tal for skolernes benyttelse af vikarer. Lønudgifterne til vikardækning er en integreret del af den samlede lønkonto og kan ikke udskilles herfra, lød forklaringen.

Det undrede udvalgsformand Claus Klaris, som tog kontakt til skoleforvaltningen, hvor han fik samme svar som JydskeVestkysten. Det er ikke noget overblik/data over brugen af vikarer.

Annonce

Der er ingen tvivl om, at vi skal kunne følge med i, hvor stor vikardækningen er.

Claus Klaris (V), udvalgsformand

Med på næste møde

Claus Klaris vil nu tage initiativ til, at det bliver lavet om, hvilket han får opbakning til af børne- og uddannelsesudvalgets næstformand Jesper Smalling (S).

- På lige linje med at vi er interesseret i at følge, hvor højt sygefraværet er, så er vikarmængden naturligvis interessant, men jeg vil gerne advare imod alt for meget topstyring, siger han.

Skoleforvaltningen har allerede i dag en række tal for, hvad der bliver brugt af ressourcer rundt omkring på folkeskolerne samt får eksempelvis indrapporteret, hvor meget lærere og pædagoger er syge på de enkelte skoler.

- Vi har generelt en god føling med, hvad der foregår på de enkelteskoler. Udvalget vil nu tage en drøftelse af, hvad der er muligheder, og hvad det vil kræve af ressourcer. Det skal give mening i det store billede, understreger Jesper Smaling.

- Vi skal kunne følge op, hvor stor er vikardækningen, så vi kan gribe ind, hvis der sker noget usædvanligt, siger Claus Klaris, der ligesom sin næstformand udtrykker stor tillid til ledelsen rundt om på folkeskolerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Studerende føler sig tvunget i praktik på trods af coronafrygt: Takker man nej, må man tage orlov

Annonce