Annonce
Billund

Politikere vil have terapihave, som skal hjælpe stressramte

Kolding Kommune har gode erfaringer med en terapihave, hvor blandt andre stressramte får ro og får det bedre Arkivfoto: Ulrik Pedersen

Inspireret af gode erfaringer i Kolding opfordrer beskæftigelsesudvalget direktionen til at sørge for, at også Billund Kommune får en terapihave.

Annonce

Billund Kommune: Naturen kan virke beroligende på en stresset sjæl. Det er kendt viden, som beskæftigelsesudvalget nu opfordrer direktionen i Billund Kommune til at gøre brug af.

Inspireret af gode erfaringer fra terapihaven Møllebæk i Kolding ser politikerne gerne, at en tilsvarende have etableres et sted i Billund Kommune.

I Kolding har cirka 80 stressramte borgere været tilknyttet terapihaven, og erfaringerne er gode.

De viser blandt andet, at borgerne har haft lettere ved at omsætte det, de har lært i undervisningen, til noget, de selv kan gøre bagefter. Hele 90 procent har haft en højere trivsel umiddelbart efter forløbet.

- Det siger jo meget om effekten. Hvis kommunens sundhedspolitik skal leve, er det her et projekt, man bare må tage imod med kyshånd, mener formand Gitte Ottosen (S)

Tidligere projekt og hvad sker der nu

Billund Kommune har tidligere et beskrevet projekt med en sansesti i Sønderby Plantage.Her forestillede man sig et samarbejde på tværs af forvaltninger, så for eksempel Nytteindsatsen kunne stå for at etablere og holde ved lige, mens natur- og miljøafdelingen kunne stå for at finde et egnet sted i naturen, og sundhedskonsulenter for at være med til at finde ud af, hvordan man kunne bruge sådan en sansesti - blandt andet i forbindelse med hjælp til stressramte.

Nu er det op til direktionen at sætte en proces i gang, som formentlig i foråret udmunder i et projekt, som politikerne skal tage stilling til.

Annonce

Natur beroliger

Beslutningen fra beskæftigelsesudvalget er, at man "ser det som et spændende tværsektionelt projekt og beder direktionen drage omsorg for at gennemføre et projekt om terapihave". Det betyder, at punktet bliver taget op på et direktionsmøde, og at der på et tidspunkt vil blive beskrevet et projekt, som politikerne i det nye voksenudvalg og ungeudvalg skal forholde sig til, om man vil sætte penge af til i Billund Kommune.

- Kolding har gode erfaringer, og det er jo også kendt, at naturen kan være med til at holde krigsveteraners stress nede. Så er det ro, der skal til for nogle af vores borgere, som er på kanten af arbejdsmarkedet, så synes jeg da helt klart, at vi skal prøve det, siger social- og sundhedsdirektør Jan Møller Iversen.

Annonce

På tværs

Skal man følge inspirationen fra et tidligere projektforslag i Billund Kommune, kan der blive tale om et projekt, hvor teknik- og miljøafdelingen, familieafdelingen og jobcentret arbejder sammen på kryds og tværs.

Jobcenterchef Inger Bønding er åben:

- Vi skal se på, hvordan sådan en have meningsfyldt kunne bygges op sammen med nogle af dem, vi har her hos os, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Skoler og institutioner skal fortsat holde lukket i Kolding: Borgmester kritisk over for sen udmelding

Trekantområdet

Politikere er ikke i særlig kategori: Middelfarts 46-årige borgmester lod sig covid-19-vaccinere på samme tid som plejehjemsbeboere

EfB For abonnenter

Kommentar: Derfor kan topkampene koste EfB oprykningen

Annonce