Annonce
Esbjerg

Politikere vil lade ældre bade i over otte minutter

Der blev lyttet opmærksomt og diskuteret med hård stemme, men også grinet, under FOA's vælgermøde. Journalist Frede Madsen var ordstyrer, og han fik drillet politikerne med alt fra John Snedkers lange svar til Peter Nikolajsens krop, som han ikke mente, det kræver mere end otte minutter at afvaske. Foto: Chresten Bergh

SOSU'er, der kvæles i registrering, og som altid skal have afspadsering frem for mere i løn. Ældre, som har få minutter til et bad. Debatten var helt inde ved rygmarven i velfærdssamfundet, og politikerne mødte erfaren modstand, da der var vælgermøde hos FOA Esbjerg.

ESBJERG: Udtrykket "varme hænder" bliver ikke sjældent brugt i politik. Ved vælgermødet i FOA Esbjerg mandag aften var hænderne selv med til mødet.

For det var netop de hænder, der til hverdag støtter, bader, skrubber, krammer, løfter, mader, påklæder, børster, masserer, bærer, leger, kilder, skifter, skubber, putter, aer, trøster og holder i hånd, der var mødt op ved vælgermødet hos FOA Esbjerg mandag aften. Godt 70 FOA-medlemmer var mødt op, og det samme var en kandidat fra samtlige 16 partier, der er opstillet til kommunalvalget i Esbjerg Kommune.

- Vi skal have afskaffet nogle af de mange mellemledere i det offentlige system, og så skal vi have ryddet op i bureaukratiet. Min datter er uddannet SOSU, men hun vil hellere arbejde som vikar, for så slipper hun for alle de der frygtelig mange registreringer, sagde Anne-Margrethe Hansen fra Borgerlisten.

Spidskandidaterne til valgmøde hos FOA. Foto: Chresten Bergh

Uenighed om udlicitering

Det var et emne, der fik mange helt frem på sædet, og det samme gjorde diskussionen om udlicitering. Her kom borgmesterkandidat Jesper Frost Rasmussen (V) i krydsild:

- Vi har ikke nogen planer om at udlicitere konkrete ældrecentre, men vi er ikke afvisende over for at lade private byde ind på offentlige opgaver. Det kan jo være, de kan gøre det bedre eller ... - ... BILLIGERE! lød de vredt fra salen fra en kvinde, som altså valgte at færdiggøre borgmesterkandidatens sætning.

Det var ikke lige det, Jesper Frost Rasmussen ville sige, men han smilede og erkendte, at "billigere" også godt kunne have været ordet. John Snedker (S) behøvede ingen hjælp til at færdiggøre sin sætning, for han var på hjemmebane hos fagbevægelsen:

- Nej, vi skal ikke udlicitere! Hvis et privat firma, som vi har udliciteret til, går nedenom og hjem, skal vi stå klar fra dag ét. For det andet vil de firmaer, som byder på de kommunale plejeopgaver, ikke gøre det for deres blå øjnes skyld, men gå benhårdt efter at tjene penge, sagde borgmesterkandidat for Socialdemokratiet, John Snedker.

Spidskandidaterne til valgmøde hos FOA. Foto: Chresten Bergh
Annonce

Tudetosset

Et andet stort emne var SOSU'erne, som har fået frataget muligheden for at tjene mere ved at tage ekstra arbejde. Nu skal de afspadsere overarbejde og bliver aldrig tilbudt arbejde på en fridag. Og ældre, der får tildelt 24 minutter til bad om ugen, så det skal holdes på otte minutter, hvis man gerne vil have tre bad på en uge.

- Vi skal altså have decentraliseret de her ting ud til dem, der arbejder med det her, lød det fra Peter Nikolajsen fra Liberal Alliance.

Det var alle de fremmødte politikere i store træk enige om. Og det gav klapsalver at sige det. Aftenens største klapsalver lød dog til Karin Schwartz fra Alternativet, da hun satte ord på, hvor tåbelig hun synes, kommunens indkøbsaftaler kan være:

- Jeg har engang været ude at aflevere blomster til et krondiamantbryllup, hvor der stod "Odense Blomster" på. Jamen det er jo tudetosset og dybt pinligt. Nogle gange vokser systemet sig altså for stort, sagde hun.

Det var en sætning, der fik velfærdens hænder i sving.

Spidskandidaterne til valgmøde hos FOA. Foto: Chresten Bergh
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Styrelse nægter at lukke Corona-ramt skole ned: Hver femte elev er smittet, og spredningen er gået amok

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Tidligere kasserer i lokal partiforening dømt for mandatsvig: Overførte 136.000 kroner til privat brug

Kolding For abonnenter

29-årig mor dømt for at tæve kæreste med ledning og stikke ham med kniv: Nu er parret kærester igen

Esbjerg

Borgmestre raser efter besøg på Christiansborg: - Folketingspolitikere befinder sig jo på en anden planet

Sport

Kristina Jørgensen sprudlede og blev Danmarks topscorer: Det er bare super fedt, at vi kører dem over - se de herlige billeder

Mange er dybt berørt: Den fynske fodboldlegende Lars Høgh er død 62 år gammel

Erhverv For abonnenter

Prisbelønnet industrivirksomhed er gået konkurs: Nu skal den sælges til højestbydende for at redde arbejdspladser

Esbjerg

Politiet takker for hjælpen: 24-årig mand sigtet for røveri efter flere henvendelser fra borgere

Aabenraa

Efter et hårdt første leveår med nedlukninger og restriktioner: Restaurant får stor hæder i førende dansk spiseguide

Vaccine tilpasset Omikron kan være klar til marts

Sport

VM-festen i det spanske ruller videre: Ungarn fik én på låget i ny dansk håndboldopvisning

Sport For abonnenter

VM-kommentar: Det er nye tider på landsholdet - og heldigvis for det

Sydjylland

Stort spillested er 'pisse skuffet' over nye nedlukninger: Kan miste en halv million og må sende medarbejdere hjem

Annonce