Annonce
Billund

Politikere vil undgå æ, ø og å i vejnavne

Svære navne: Vejnavnene i Billunds nye udstykninger skal leve op til Billunds ambition om at være Børnenes Hovedstad

BILLUND: Snørebåndet, Blokfløjten, Rokketanden og Gemmestedet.

Det var blandt de nye vejnavne, som forvaltningen havde foreslået til det nye boligkvarter i den sydlige del af Billund.

Der er enighed om, at de nye vejnavne skal signalere, at Billund ønsker at være en by i børnehøjde, men alligevel valgte politikerne i teknik- og miljøudvalget at vende tommelfingeren nedad til de foreslåede vejnavne.

Det er blandt andet med tanke på, at Billund i høj grad er blevet en international by, at for eksempel Snørebåndet kan være uheldigt.

- Vi har diskuteret, hvordan det ville lyde på engelsk, og det endte med at blive det springende punkt, siger Per Nyhus (DF), formand for teknik- og miljøudvalget i Billund Kommune.

Samme tema

Politikerne har derfor bedt forvaltningen om nogle nye forslag, og her ser Per Nyhus gerne, at der ikke bliver brugt æ, ø eller å.

Det er dog ikke noget kardinalpunkt for ham.

- Hvis det ikke kan lade sig gøre, så kan det ikke lade sig gøre, og så er det ikke noget, jeg vil lægge mig fladt ned over. Men jeg ser det gerne, siger Per Nyhus.

En anden grund til, at de foreslåede vejnavne ikke blev godkendt er, at politikerne ønsker nogle navne, som giver kvarteret et tema. De foreslåede navne var ganske enkelt for forskellige.

- Hvis temaet er legeredskaber, kan det være det tema, man kører igennem i hele den udstykning, så man ikke blander legeredskaber og eventyrnavne sammen, siger Per Nyhus.

Annonce

Gadenavne til børn

For at leve op til ambitionen om at være Børnenes Hovedstad har vejnavnene i en af Billunds nye udstykninger allerede for flere år siden fået "barnlige" vejnavne; Snurretoppen, Hinkestenen, Tinsoldaten, Hønseringen, Bolden og Tøndebåndet.

I den nye udstykningen var forslagene Gemmestedet, Hemmeligheden, Hulen, Vippen, Snørebåndet, Blokfløjten og Rokketanden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Landmand står i gylle til halsen: Jeg har aldrig oplevet noget lignende

Sønderborg

Så du det?

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Esbjerg

Vinderprojekt for Museumspladsen møder modstand fra borgerlige byrådspartier

Annonce