Annonce
Aabenraa

Politikeres Facebook-strid rammer landsretten: - Det er træls og belastende

Forhenværende byrådsmedlem Kaare Solhøj Dahle (løsgænger, red.) er klar til en ny runde i rettten med sin tidligere byrådskollega Philip Tietje (V). Arkivfoto: Claus Thorsted
Philip Tietje (V) fik medhold i byretten i Facebook-striden med Kaare Solhøj Dahle, men Dahle anker nu byrettens afgørelse. Nu mødes det nuværende og det tidligere byrådsmedlem i landsretten.

Aabenraa: Philip Tietje, byrådsmedlem for Venstre, kunne ånde en smule lettet op, da han 1. august blev frikendt i den civile retssag, hvor hans tidligere byrådskollega Kaare Solhøj Dahle, tidligere Dansk Folkeparti, siden løsgænger, følte sig chikaneret af Tietje via en falsk Facebook-profil.

Nu har Kaare Solhøj Dahle imidlertid valgt at anke afgørelsen, der frikendte Philip Tietje.

- Jeg synes, det er træls og belastende, siger Philip Tietje ved udsigten til at sagen nu også skal vurderes af landsretten.

Yderligere har han ikke at tilføje.

Solhøj Dahles advokat, Karoly Németh, anbefalede allerede efter dommen i byretten sin klient at anke.

- Det er, fordi dommen er forkert og sjusket skrevet. Philip Tietje er skyldig, og han har afgivet urigtig forklaring i retten, siger Karoly Németh.

- Nu kommer tre fornuftige landsdommere til at beskæftige sig med sagen. Det er udmærket, synes han.

Annonce

Philip Tietje er skyldig, og han har afgivet urigtig forklaring i retten.

Karoly Németh, advokat for Kaare Solhøj Dahle

Tekniske beviser

Kaare Solhøj Dahle følte sig chikaneret af, at den ifølge ham falske Facebook-profil blandt andet havde sammenlignet ham med terroristen Anders Breivik og skrevet, at "han er sikkert både ond ved børn som dyr".

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi lukkede tilbage i 2017 efterforskningen i sagen, da en yngre mand tilstod, at det var ham, der havde misbrugt sin adgang til Tietje-familiens emails og oprettet profilen. Kaare Solhøj Dahle lod sig dog ikke overbevise om Tiejtes uskyld i sagen og valgte derfor sammen med sin advokat, Karoly Németh, at ty til et civilt søgsmål.

- Sagen er anket, og så regner vi med, det bliver meget, meget anderledes. Vi har også nogle tekniske beviser, vi skal have frem, lyder det fra Karoly Németh.

- Man kan ikke modtage 600 emails uden selv at lægge mærke til det. På en adresse, som man selv har etableret, eller i hvert fald lavet en "catch all"-funktion på, så man får alle emails. Det kan godt være, der er en byretsdommer, der tror på den, men det er jeg temmeligt overbevist om, at tre landsretsdommere ikke gør.

JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra Kaare Solhøj Dahle, men han er ikke vendt tilbage på avisens henvendelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

To ejendomme i Kruså ramt af indbrud

Leder For abonnenter

Dronningens jernnæve

Der er nærmest altid uro i det engelske kongehus, og den seneste tid har uroen haft den iltre prins Harry som omdrejningspunkt. Prins Harry er bror til prins William, der en dag bliver konge, og yngste søn af prins Charles og prinsesse Diana, og sammen med sin kone, den borgerligt og amerikansk fødte hertuginde Meghan, ønsker han at trække sig som såkaldt seniormedlem af kongefamilien. Det er blandt andet ønsket om mere privatliv, der har bragt det unge ægtepar på disse tanker. Den engelske dronning Elisabeth har reageret ved at efterkomme parrets ønske, men samtidig også frataget dem retten til at kalde sig "kongelige højheder", frataget dem retten til at modtage apanage ligesom de to skal tilbagebetale cirka 20 millioner kroner for den nylige renovering af deres residens Frogmore Cottage. Der er langt fra det engelske til det danske kongehus, men dronning Elisabeths beslutning virker klog. Selv om man som kongelig er født ind i en særlig skæbne, er der historisk flere eksempler på, at medlemmer af forskellige kongehuse har frasagt sig disse nedarvede privilegier. I England synes dronningens holdning klar: Hvis du ikke vil arbejde som kongelig, får du heller ikke løn som kongelig. Dette spørgsmål kommer vi uden tvivl også til at diskutere inden længe her i Danmark, idet der i kongehuset lige nu er usædvanligt mange børn. En del af disse vil formentlig heller ikke som voksne kunne fylde en tilværelse ud inden for kongehuset, og derfor vil den til den tid siddende regent i samråd med regering og Folketing skulle træffe beslutninger i samme boldgade som dronning Elisabeths. Et kongehus med nedarvede privilegier er egentlig som konstruktion en anakronisme, men da eksempelvis det danske kongehus nyder massiv folkelig opbakning, er det i praksis en ganske demokratisk indretning. Imidlertid hviler en del af populariteten utvivlsomt på en bred accept af forholdet mellem aflønning og indsats, og her er det klart, at medlemmer af kongehuset for at få apanage skal arbejde for pengene.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];