Annonce
forside

Politikeres vederlag - Store fisk i forargelsens hav

Læserbrev. De forskellige grupper i Esbjerg Byråd er bedt om at komme med deres bidrag til, hvordan en besparelse i den politiske honorering kunne udmøntes. Med store overskrifter og megen spalteplads, har SFs gruppeformand Diana Mose givet sit og SFs bidrag til kende i JV.

Bevidstheden om, at de store fisk er at fange i forargelsens hav, ses tydeligt. Er der noget, som giver mig kvalme, er det, når holdninger tilpasset egne lukrative forhold skjules under offervillighedens kappe. Som offentligt ansat og udvalgsformand med sæde i økonomiudvalget, er årslønnen betragtelig for SFs gruppeformand, så her kan der (må man forstå) godt reduceres lidt, og når man bor i gå-afstand fra rådhuset, er en kørselsgodtgørelse ligegyldig, så den kan også reduceres.

Helt anderledes forholder det sig, hvis man er privat ansat, selvstændig og byrådsmedlem bosat i kommunens udkant, for så er det bestemt ikke den økonomiske honorering, der er den motiverende faktor. Udvalgsformanden er dog af den opfattelse, at de to studieture, som hun har udsigt til, er meget berigende for kommunen. Efter min mening er det eneste, der tilføres kommunen ved disse ture en udgift for skatteyderne, så de kunne passende spares væk i stedet for at reducere i den meget sparsomme honorering hos menige byrådsmedlemmer. Det er i forvejen svært for partierne at skaffe kandidater ved valgene.

Jeg er gået ind i byrådsarbejdet med åbne øjne, velvidende gennem erfaring fra tidligere, at byrådsarbejde er meget arbejde for en ringe honorering. Det er derfor på andre områder end det økonomiske, man skal finde sin motivation. Som medlem af to udvalg får jeg ca. 200.000 kr om året, som deles med skattevæsenet, og dertil kommer en reduktion i både min og min hustrus pensioner, for noget der i tidsforbrug svarer til en fuld arbejdsuge. Vel ikke nogen imponerende honorering, men jeg har selv valgt det, så jeg efterspørger hverken medlidenhed eller misundelse - blot lidt forståelse.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce