Annonce
forside

Politikerne debatterer i Radio Ådalen

Borgmesterkandidater og samtlige partier snakker politik på Radio Ådalen inden næste uges kommunalvalg. Foto: Mikkel Jezequel

Den kommende weekend byder på valgsnak i æteren

SKJERN: Om en uges tid skal krydserne sættes, og vil man vide mere om partierne i Ringkøbing-Skjern Kommunen, kan man tænde for radioen lørdag eftermiddag og tune ind på Radio Ådalen.

Samtlige af de 11 opstillede partier kommer med en kandidat og deltager i en paneldebat, der bliver sendt på radioen.

Ordstyrer er Carsten Bille fra FrivilligVest, og han tager udvalgte emner med, som politikerne skal tale om, men lytterne er også invitereret til at deltage i afslutningsdebatten.

Dog ikke over telefonen, meN ved at møde frem i Ringkøbing-Skjern Kulturcenter, hvor debatten holdes i Den Blå Stue med start lørdag 18. november kl. 16.00 og slut kl. 18.00.

Her kan man stille spørgsmål til politikerne eller blot lægge øre til debatten.

Annonce

Borgmesterdebat

Man kan lade sig inspirere til debatten fredag aften, hvor de tre borgmesterkandidater Kristian Andersen fra Kristendemokraterne, Søren Elbæk fra Socialdemokratiet og Hans Østergaard fra Venstre har borgmesterdebat.

Det sker fra kl. 19.30 til 21.30, hvor Carsten Bille også styrer ordet, ligesom lytterne kan ringe ind med deres spørgsmål.

Radio Ådalen kan findes på frekvenserne 107.1 og 96.4.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Uvenlig behandling af tyskere skal stoppe

Det er en gevinst for den danske del af grænselandet, når tyskere og andre EU-borgere beslutter sig for at købe et hus i Sønderjylland. Sidste år solgte EDC i Rødekro og Nybolig i Padborg i alt 55 huse til udenlandske EU-borgere, hvoraf langt de fleste var tyskere. Det er med til at skabe udvikling i en landsdel, der ellers i mange områder kæmper med faldende befolkningstal. Derfor er det meget bekymrende, at både advokater og ejendomsmæglere i Sønderjylland oplever, at servicen over for de udenlandske huskøbere er blevet forringet i en grad, så det kan risikere at få mulige tilflyttere til at opgive deres forehavende. Den oplevede forringelse er sket i forbindelse med, at den statslige Styrelse for International Rekruttering og Integration siden 1. april har overtaget opgaven med at udstede EU-opholdsbevis til de udlændinge, som vil flytte til Danmark, fordi de er ved at købe et hus i Danmark. Forinden var det Statsforvaltningen, der stod for opgaven. Dengang var oplevelsen hos advokater og mæglere, at udlændingene fra andre EU-lande, inden de flyttede hertil, kunne få det opholdsbevis, der er betingelsen for at kunne gennemføre huskøbet. Men det er ulovligt at gøre det på den måde, mener den statslige styrelse. Den kræver, at udlændingene har bopæl her i landet først, og dermed skal de leje en bolig, før de kan købe én. Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) bør i en fart finde ud af, om det virkelig kan passe, at det pludselig skal være så besværligt for en EU-borger at købe et dansk hus. Selv om hans styrelse benægter, at der er lavet om på praksis, er der en række kilder, som har fortalt JydskeVestkysten, at behandlingen af sagerne foregik meget smidigere, da det var Statsforvaltningens opgave. Det må kunne lade sig gøre at genskabe den situation, så Danmark igen kan blive opfattet som et venligt værtsland for EU-medborgere, som kan forsørge sig selv og som har lyst til at købe et hus i vores land.

Danmark

Kan have været fatalt for seks mennesker: 44 hoftepatienter har fået infektion på OUH

Danmark

Hudsygdom kan være skyld patienters infektioner: Nu er kirurgens allergi blevet fastslået

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];