Annonce
Kolding

Politikerne er enige: Marielundskoven skal fredes

Marielundskoven er et meget værdsat rekreativt omåde for mange borgere i Kolding. Her har roen sænket sig i sjælen på bænken ved Marielundsøen. Arkivfoto: Claus Thorsted
Nu går Kolding Kommune i gang med at forberede en fredningssag for Marielundskoven, Bramdrup Skov og de tilstødende arealer. Omkring 30 private lodsejere vil blive spurgt, om de vil være med.
Annonce

Kolding: Så er startskuddet fyret af til et meget stort stykke arbejde, som skal føre til, at Marielundskoven, Bramdrup Skov, Troldhedestien og de tilstødende naturområder bliver sikret mod fremtidige indgreb såsom boligbyggerier, vejanlæg, klatrebaner i trætoppene eller andre uønskede aktiviteter.

Det er politikerne i plan-, bolig- og miljøudvalget, der i enighed har sagt ja til et forslag fra udvalgets formand, Birgitte Kragh (V), om at rejse en fredningssag for Marielundskoven i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening. Birgitte Kragh og borgmester Jørn Pedersen (V) fortalte om deres forslag til den storstilede fredning for første gang i midten af november - og nu har de altså fået fuld politisk opbakning til det.

- Det er jeg meget, meget glad for. For hvis vi vil beskytte den unikke natur, som vi har så tæt på os her, så er det jo om at sætte retningen og skabe rammerne for det. Så det kan bare ikke være bedre, siger Birgitte Kragh.

Hvis vi vil beskytte den unikke natur, som vi har så tæt på os her, så er det jo om at sætte retningen og skabe rammerne for det. Birgitte Kragh (V), formand for plan-, miljø- og boligudvalget.
Annonce

Topklasse

Kolding Kommune forventer at kunne have en fredningsansøgning klar til Fredningsnævnet om cirka to et halvt år, og derefter kan der sagtens gå et par år, før sagen afgøres endeligt.

Men allerførst skal kommunen nu i gang med at tage fat i de omkring 30 private lodsejere, som ejer en mindre del af naturarealerne i tilknytning til de kommunalt ejede skove, for at lodde, hvordan stemningen er for en fredning af deres arealer.

- Så må vi se hvor mange, der vil være med, og hvor stort et område, vi kan søge om at få fredet. For vi har ikke sat nogen penge af til det her, så det er vigtigt, at vi kan indgå frivillige aftaler med lodsejerne, siger Birgitte Kragh.

Marielundskoven er et meget værdsat rekreativt område for mange borgere i Kolding, og den smukke skov, som blev landskendt, da den var hjemsøgt af en ulv i 2015, har en meget høj biodiversitet.

Og hvad angår svampe, så har Marielundskoven ligefrem international topkvalitet og rummer det eneste kendte levested i verden for strågul slørhat, som derfor har fået navnet Cortinarius Koldingensis.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Maria starter som mobilfrisør

Leder

Hvorfor er aktivister så forudsigelige?

Annonce