Annonce
Billund

Politikerne evaluerer tiden som medlemmer af byrådet

Byrådets 25 medlemmer bliver for tiden spurgt om deres oplevelser med at være byrådsmedlemmer. Til slut vil konsulentfirmaet evaluere på de mange besvarelser. Arkivfoto: Christer Holte.
Et eksternt konsulentfirma er i fuld gang med at spørge de enkelte byrådsmedlemmer om deres oplevelser med at være politikere.
Annonce

Billund Kommune: Er det godt eller skidt at have sæde i flere udvalg? Fungerer de politiske møder, som de skal? Bliver man som byrådspolitiker klædt godt nok på til arbejdet? Det er nogle af de spørgsmål, som de 25 lokale byrådsmedlemmer i denne tid bliver stillet.

- Vi laver en evaluering af hele byrådsperioden. Her bliver byrådsmedlemmerne spurgt, om de sidder i de rigtige udvalg, i det antal udvalg de gerne vil, om de mener, tingene bør organiseres på en anden måde, eller om møderne skal ligge på en anden måde. Alt der ligger i det at være byrådsmedlem, fortæller borgmester Ib Kristensen (V).

Fore fire år siden blev der lavet en tilsvarende evaluering, og da den nye periode begyndte, blev strukturen ændret, så udvalgene blev større, og nogle fik flere poster. Disse forandringer er blandt forklaringerne på, at undersøgelsen denne gang bliver foretaget af et eksternt konsulentfirma og ikke af kommunens egne medarbejdere.

Det nye byråd bestemmer strukturen

  • Det er tirsdag den 16. november, at der skal vælges 25 medlemmer til byrådet for de kommende fire år.
  • Den nye byrådsperiode træder i kraft den 1. januar 2022, og i perioden mellem valget og periodens begyndelse skal de 25 nyvalgte konstituere sig og fastlægge den struktur, som byrådet skal arbejde under.
  • Det er altså alene det nye byråd, der i sidste ende beslutter, hvor mange udvalg der skal være, hvor store de skal være og så videre.

- Den er nok mere dybdegående end sidste gang, fordi vi i denne periode lavede en stor strukturændring. Det er første gang siden kommunesammenlægningen, at medlemmerne sidder i to udvalg, og at der er syv medlemmer i hvert udvalg, siger Ib Kristensen.

Annonce

Venter på evaluering

Med sin placering for bordenden var borgmesteren den primære arkitekt bag den nye struktur, der blev indført ved indgangen til indeværende byrådsperiode. Om det var den rigtige beslutning at udvide udvalgene og dermed bede nogle byrådsmedlemmer om at sidde i to udvalg, vil borgmesteren vente med at tage stilling til.

- Jeg er nødt til at høre den evaluering, der kommer fra de byrådsmedlemmer, der har oplevet det. En, der har siddet i to udvalg, kan have en anden oplevelse af det end mig. For mig er det noget anderledes, fordi jeg er den eneste fuldtidspolitiker i kommunen, siger Ib Kristensen.

Evalueringen, der bliver lavet på baggrund af byrådsmedlemmernes besvarelser, vil ende ud i en indstilling til det kommende byråd, der skal beslutte, hvordan det vil arbejde i de kommende fire år.


En, der har siddet i to udvalg, kan have en anden oplevelse af det end mig. For mig er det noget anderledes, fordi jeg er den eneste fuldtidspolitiker i kommunen.

Borgmester Ib Kristensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Flemming har rekorden for covid-patienter: 167 dage på intensiv

Sydjylland For abonnenter

93-årige Bent fik med besvær første corona-vaccination: Nu føler han sig tvunget til at skyde sidste stik til hjørne

Esbjerg

Direktør og bestyrelsesformand skal stå skoleret: Sydvestjyske Museer beder kommunen om hjælp efter millionunderskud på populært museum

Annonce