Annonce
Aabenraa

Byggefirma gennemførte ulovlig udvidelse: Politikerne kan ikke nænne at kræve det fjernet

Nick Tygesen er her fotograferet ved en tidligere lejlighed i hallen, hvor der laves pavilloner. Foto: Claus Thorsted.
N.T. Tømrer- og Snedkerforretning på Stoltelundvej syd for Tinglev har udvidet virksomheden uden at spørge kommunen først. Utilstedeligt siger kommunens direktør, men politikerne har lovliggjort byggeriet.
Annonce

TINGLEV: Politikerne i vækstudvalget for land og by havde det ikke helt nemt, da de skulle tage stilling til en lovliggørelse af en virksomhed, som har udvidet uden at spørge først.

Forvaltningen på rådhuset var ikke i tvivl: Den indhegnede plads og den store produktionshal, som N.T. Murer- og Snedkerforretning har opført vest for den oprindelige firmaadresse på Soltelundvej, er i strid med bestemmelserne i planloven, og derfor burde virksomheden ikke have dispensation til det anlæg, der allerede er opført.

Ikke desto mindre lod et enigt udvalg nåde gå for ret og gav virksomheden den ønskede dispensation.

- Det ville få store konsekvenser for dem, hvis vi sagde nej. Vi har valgt at tage hensyn til de mange arbejdspladser, pointerer Philip Tietje (V), der er formand for vækstudvalget.

Næstformanden i udvalget, Erik Uldall Hansen (S), er enig.

- For os handler det om arbejdspladserne, siger han.

N.T. Tømrer- og Snedkerforretning, der drives af Nick Tygesen, er i løbet af de seneste ti år vokset til en en stor virksomhed, som blandt andet bygger pavilloner til beboelse og erhverv. Desuden er der både en tømrer- og en murerafdeling.

Ifølge det senest offentliggjorte regnskab har virksomheden 21 medarbejdere.

Det ville få store konsekvenser for dem, hvis vi sagde nej. Vi har valgt at tage hensyn til de mange arbejdspladser.

Philip Tietje (V), formand for vækstudvalget for land og by.

Annonce

Uden ansøgning

Det ulovlige anlæg er en indhegnet plads med beplantning rundt om samt en hal til produktin af pavilloner og en administrationsbygning. Det er opført i landzone i perioden 2016 til 2018, men indehaveren har ikke forinden søgt om dispensation fra landzonebestemmelserne.

En del af anlægget ligger også indenfor åbeskyttelseslinjen, og her er der heller ikke søgt dispensation forinden.

Avisen har spurgt Nick Tygesen, hvorfor han ikke havde søgt om tilladelse, inden byggeriet gik igang, men han ønsker ikke at kommentere sagen.

Vækstudvalgets afgørelse indebærer, at N.T. Tømrer og Snedkerforretning ikke i fremtiden vil få lov til at udvide.

- Det bliver heller ikke nødvendigt, siger Nick Tygesen, der ikke vil kommentere denne del af afgørelsen yderligere.

Annonce

Utilstedeligt

Selv om vækstudvalget har valgt at lovliggøre anlægget på Stoltelundvej, er både politikere og forvaltning enige om, at sagen ikke skal danne præcedens.

- Det er fuldstændig utilstedeligt at opføre noget uden tilladelse, siger Stig Werner Isaksen, der er direktør for kultur, miljø og erhverv på rådhuset i Aabenraa.

Udvalgsformand Philip Tieje er for så vidt enig:

- Det er absolut ikke den rigtige måde at gøre tingene på. Men vi har valgt at tage hensyn til, at alt i øvrigt er i orden med virksomheden, og at udvidelsen passer ind og giver er godt helhedsindtryk, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Blomster og hilsner til den 31-årige dræbte kvinde: - Himlen er blevet to sjæle rigere

Annonce