Annonce
Sydjylland

Politikerne har lagt partifarven på hylden under corona-krisen: - Vi ser styrken i det danske folkestyre

Folketingsmedlemmerne fra Sydjyllands Storkreds er i disse tider særligt stolte af det samarbejde, man ser i Folketinget under corona-krisen. Enkelte, såsom Karina Adsbøl (DF) på billedet, rejser dog få kritikpunkter. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2020
På Christiansborg har arbejdsdagen skiftet facon under corona-krisen, mens sammenholdet er blevet stærkere. Det roste stort set alle folketingsmedlemmer fra Sydjyllands Storkreds, da JydskeVestkysten foretog en rundringning.
Annonce

Folketinget: Coronavirussens tåger har lagt sig over Danmark, og det har sat sine spor på Christiansborg. For coronavirussen har medført mange forandringer, og en af dem er, at politikerne det meste af tiden arbejder hjemmefra. Men politikerne er ikke kun rykket hjem i stuerne. De har lagt partifarven på hylden og er rykket sammen i bussen, fortæller stort set alle folketingsmedlemmer fra Sydjyllands Storkreds.

- Jeg synes, at vi virkelig i denne situation ser styrken i det danske folkestyre. Alle partier er gået ind for den hastelovgivning, der er lavet. Vi ser et enigt folketing. Det skal vi være stolte af. Når det gælder, så kan vi godt lægge alt det politiske fnidder til side, siger Ulla Tørnæs (V).

De syd- og sønderjyske politikere roser især hastelovgivningerne, der ikke kun er blevet godkendt på kort tid, men som også er blevet støttet af samtlige partier. Derudover får særligt hjælpepakkerne til det danske erhvervsliv og behandlingen af disse et kæmpe klap på skulderen.

- I den ekstraordinære situation som krisen er, har regeringen handlet resolut, hurtigt og med historisk store hjælpepakker som kan holde hånden under danske arbejdspladser. Hvis man kigger på, hvor langsommelige lignende processer har været i andre lande, hvor politikerne ikke har formået at lægge de almindelige stridigheder til side, så er det meget positivt, siger Christian Rabjerg Madsen (S) og tilføjer:

- Folkestyret har vist sit værd. Vi har sådan set skrevet både økonomisk og politisk historie i de her dage, netop fordi samarbejdet har været så omfattende og præget af tillid.

Annonce

Enkelte kritikpunkter

På enkelte områder møder regeringens og myndighedernes håndtering af corona-krisen dog kritik.

- Jeg synes, man kom for sent i gang med at påkræve, at dem, som kom fra rejser, skulle isoleres og testes. Der gik for lang tid, inden man forstod alvoren, siger Karina Adsbøl (DF).

Henrik Dahl (V) henvender derimod sin kritik mod et manglende beredskab i sundhedsvæsenet. Men kritikken kommer ikke uden roser.

- Det står mig klart, at vi hen over årene har fået et sundhedsvæsen, der ikke er særlig robust. Og som ikke på landsplan for alvor har haft et operativt beredskab. Det indebærer, at man har måttet opfinde en hel masse rutiner i løbet af marts. Der må jeg så til gengæld sige, jeg er imponeret. Vores sundhedsvæsen er i dag i praksis et ”corona-sundhedsvæsen”. Det er altså flot klaret af de mange, der arbejder i sundhedssektoren, siger han.

Selv med enkelte kritikpunkter er stort set alle folketingsmedlemmer fra Sydjyllands Storkreds dog enige om at rose regeringen for, at alle bliver hørt. Derfor sender de også skulderklap på tværs af partierne, der i disse tider har afklædt sig sin partifarve.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderjyske Fodbold

SønderjyskE-sportschef gav grønt lys til at starte festen

Varde

Antons hus kan du få for 100.000 kroner

Annonce