Annonce
Aabenraa

Politikerne klar med penge til slidt friluftsbad - et andet må vente

Friluftsbadene i Aabenraa Kommune har brug for en renovering. Arkivfoto: Jacob Schultz
Kultur- og fritidsudvalget står klar med en lille halv million til renovering af friluftsbadet i Ravsted. Samtidig er der reserveret et større beløb til et renoveringsprojekt i Bylderup, men her må de formentlig vente til 2021.

Aabenraa: Politikerne er klar til at hive kommunens friluftsbade ind fra den dybe ende af bassinet.

På seneste møde i kultur- og fritidsudvalget var de to i henholdsvis Bylderup og Ravsted i hvert fald på dagsordenen. Det har de også været tidligere, fordi de begge er i en forfatning, der kræver renoveringer. Men da udvalget sidst drøftede sagen i januar, besluttede politikerne at udskyde en eventuel bevilling og i stedet lave en overordnet undersøgelse af, hvordan de kan renoveres optimalt i forhold til eksempelvis miljøkrav, og hvordan borgerne bruger friluftsbadene.

- Vi er ikke kommet helt i hus med undersøgelsen, men den giver stadig et fint indblik i, hvordan tingenes tilstand er. Derfor har vi besluttet - for at Ravsted kan komme i mål med deres projekt - at indstille til byrådet, at vi bevilliger det projekt med knap 500.000 kroner, fortæller udvalgsformand Lars Kristensen (V).

Annonce

Deltager i projekt

  • Aabenraa Kommune er af Lokale- og Anlægsfonden blevet inviteret med i et stort udviklingsprojekt sammen med en række forsknings- og interesseorganisationer. Projektet kommer til at omfatte danskernes vandaktivitets- og svømmevaner, faciliteter til svømning og vandsport, danskernes brug af svømmeanlæg, energiforbrug og klima i de danske svømmeanlæg, et idé- og inspirationskatalog for fremtidens svømmeanlæg, en udviklingsplan for Aabenraa Kommunes svømmeanlæg og vandtilbud samt formidling.
  • Forvaltningen har vurderet, at projektet vil være yderst relevant at deltage i, da det vil kunne danne grundlaget for en langsigtet strategi for udvikling og investering i svømmefaciliteterne i Aabenraa Kommune. Kultur- og fritidsudvalget har sagt ja til at deltage. Det koster 200.000 kroner, som finansieres af restmidlerne fra en tidligere analyse og driftsmidler under udvalget.

Har fået frist

Ravsted-projektet koster anslået lidt over 1,1 millioner kroner. Udvalget har tidligere bevilliget 150.000 kroner, og så har friluftsbadet selv skaffet 384.000 kroner. Således mangler der 585.000 kroner, som ved hjælp af en kommunal momsfinte bliver til 486.000 kroner. Det er dem, udvalget vil bidrage med.

- Folkene i Ravsted skulle gerne have svar inden sommerferien, fordi de fonde, der bidrager, har givet en frist til udgangen af juni, hvor finansieringen skal være afklaret. Så det ser ud til, at vi lander den nu her, siger Lars Kristensen.

Michael Kristensen, der er kasserer i den forening, som driver Ravsted Svømmebad, fortæller, at de regner med at begynde arbejdet i september.

- Så er vi klar, når vi skal åbne igen til næste sommer. Men først skal vi lige ud og indhente tilbud igen, for dem, vi har fået, har efterhånden nogle år på bagen, siger han.

Reserverer beløb

I Bylderup, godt otte kilometer derfra, må de indstille sig på at vente lidt endnu. Her er der nemlig tale om en noget dyrere omgang på mellem 4,3 og 4,4 millioner kroner.

- Her har vi besluttet, at den resterende del af vores beløb til vedligeholdelsesopgaver reserveres til en medfinansiering af et renoveringsprojekt i Bylderup-Bov, som lever op til myndighedskravene, og som samtidig opnår ekstern finansiering. Det er nemlig et lidt større projekt, og vi har ikke pengene lige nu, siger udvalgsformand Lars Kristensen.

I alt bliver der reserveret i omegnen af 1,3 millioner kroner.

Stig Werner Isaksen, direktør på området, tilføjer:

- Vi kommer nok ikke til at bruge pengene i 2020, fordi vi er presset på anlægsmidler. Så det bliver tidligst i 2021.

Friluftsbadene kan dog ikke føle sig helt sikre på pengene endnu, da sagen skal forbi byrådet først. Socialdemokraterne har endnu ikke meldt ud, hvor de står, og i kultur- og fritidsudvalget undlod partiets tre medlemmer at stemme.

- Det er ikke en modstand, for så havde vi stemt imod. Men sagen kom først på dagsordenen dagen før mødet, så vi kunne ikke nå at vende den i vores gruppe. Det når vi så, inden den kommer i økonomiudvalget og byrådet, siger Signe Bekker Dhiman (S).

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Digte fra voldsmanden: Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl?

JEG SAGDE SMUT/MEN HAN FORFULGTE MIG I HALVANDET MINUT/OG ENDTE MED AT BLIVE SKUDT/DET HAR JEG IKKE FORTRUDT/SELV OM DET ER FORBUDT/AT PRUTTE MED KRUDT. Stor kunst eller ubehjælpsomt ævl fra Yahya Hassan, der fra sin tidsubestemte psykiatriske anbringelse sender "Yahya Hassan 2" på gaden? Anmelderne på dagbladsredaktionerne i København er ikke i tvivl. Stjernerne vælter ned over lyrikeren. "En overrumplende karakterfuld og kanongod bog", mener eksempelvis anmelderen i Weekendavisen, der brugte hele sin forside på et interview med digteren, som chefredaktør Martin Krasnik i sagens anledning personligt udførte. Andre uden for den kulturelle indercirkel er uenige i, at den dømte voldsforbryder er en befriende stemme fra den kulturelt så berigende ghetto. Den tidligere krimireporter på Ekstra-Bladet, Dan Bjerregaard, siger til journalisten.dk, at Hassan har "chikaneret folk, han har truet folk, og han har skudt en mand i foden. Han har et voldsomt forbrug af narkotika, han flasher våben, og jeg mener, at man skal overveje det meget nøje, hvis man gerne vil bidrage til det liv." Og det mener Bjerregaard, medierne gør ved at lade Hassan fylde så meget, og at danskerne gør, hvis de køber hans "banale børnerim". At medier beskæftiger sig med værk nummer to fra en skribent, hvis første bog for seks år siden solgte over 100.000, er kun naturligt. Så lader man sig nok let rive med, men det er altså ikke i sig selv en adgangsbillet til omtale og hyldest, at man er af anden etnisk afstamning, opvokset i en ghetto, notorisk voldsforbryder og indsat på retspsykiatrisk afdeling. Produktet må være det afgørende. Der er kun én konklusion: Danskerne må vurdere, om det er stor kunst eller ubehjælpsomt ævl, så vi slutter med endnu et citat fra den nye "karakterfulde og kanongode bog": "JEG HAR HAFT SKUDSIKKER VEST PÅ UNDER JAKKEN/SIDEN ÅR 2013/TRO MIG JEG ER TRÆT AF DEN/DENS LUGT ER BLEVET LED SOM OKSESVED/OG JEG ER BLEVET EN JAGET GED". Versalerne er forfatterens valg.

Annonce